aladin07 11.11.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 niestety instrukcje do tych urzadzen czlowiekowi wiecej chyba namotaja w glowie niz pomoga mam mcr24+easymatic+pogodowka6 grzejnikow i 7 obiegow podlogowki podlaczone przez mieszacz ( w sumie okolo 60m2 ) oraz zbiornik na ciepla wode 150l pytania jesli chodzi o ustawienia w easymaticu w nastawach instalatorskichparametr 7 mowi o przyporzadkowaniu do odpowiedniego obiegu A lub B i samoadaptacjeo o chodzi z ta samoadaptacja? wlaczyc ja czy blokowac? parametr 8 o wplywie czujnika pokojowego - mam ustawione na 4 i teraz pytanieczy dawac wiecej czy mniej i co mi to da? bo teraz mimo ze ustawiam temperature na 21st. to i tak zmierzona przez czujnik jest wyzsza nie wiem czemuco zrobic zeby caly uklad trzymal taka temp. jak mu sie zada na easymaticu no i jeszcze krzywe charakterystyki grzewczej - zemieniac je jesli tak to po co,jaki one maja wplyw i jaka jest sama zasada dzialania calego ukladu w oparciuo te krzywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts