civic9 11.11.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 kupujący działkę za kredyt musi w banku celem uzyskania kredytu przedstawić poza wypisami z mpzp, rej. gruntów, KW dowód nabycia działki przez sprzedającego - i chcą akt notarialny (sporządzony przy zakupie przez aktualnego sprzedającego). czy to jest konieczne i nie ma innej możliwości? trzeba ujawniać wszystkie szczegóły swojej transakcji sprzed lat nowemu kupującemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.11.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 niestety. Podobniej jest w przypadku darowizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sky4 11.11.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 niektóre banki tego wymagają, ale nie wszystkie. W mbanku tłumaczyli mi, że mogą być jakieś obciążenia gruntu, które są w akcie, a nie ma w księdze wieczystej - nie wiem czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 11.11.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 czy to jest konieczne i nie ma innej możliwości? trzeba ujawniać wszystkie szczegóły swojej transakcji sprzed lat nowemu kupującemu? Co bank to obyczaj. Ale przecież zawsze możesz Ty ten akt bezpośrednio do banku dostarczyć. U mnie akt był kupującemu potrzebny do notariusza więc go przyniosłem na podpisywanie umowy bezpośrednio notariuszowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts