doro 16.10.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Nowy dom więc i wilgoci jeszcze sporo, z rosą na oknach można sobie poradzić, ale co zrobić z wilgocią kapiącą z okna połaciowego. W sypialni mam Fakro i już mam zacieki na ścianie pod nim, a i na głowę czasem kapnie w najmniej oczekiwanym momencie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 16.10.2003 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 A z jakim nawiewnikiem kupiłeś to okno - V10 czy V35?Te lepsze mają V35.Może poprostu otwórz nawiewnik aby wilgotne powietrze mogło uchodzić na zewnątrz a nie skraplało się na szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 17.10.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Nawiewniki to raz. A dwa - to otwór okienny. Jak masz wykonstruowany otwór? Czy przypadkiem ościeża Twojego okna nie są prostopadłe do powierzchni okna?Przy prawidłowo wykonanych ościeżach - dolne ościeże winno być równoległe do ściany, a górne - równoległe do sufitu. Tak wykonane ościeża zapewniają przewietrzania powierzchni okna, a tym samym zapobiegają skraplaniu się pary na oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 17.10.2003 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 A czy masz grzejnik pod oknem ? Jam mam 3 okna połaciowe ale pod wszystkimi mam grzejniki nigdy woda się nie zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 17.10.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Piotr ma rację grzejnik pod oknem połaciowym to podstawa.Bez grzejnika zawsze będzie się skraplać woda na szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 17.10.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Piotrek, Jak bardzo "pod oknem" musi być taki grzejnik ? - u mnie okna nie będą się zaczynąć spory kawałek od ściany na której ewent. da się założyć grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 20.10.2003 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Spory tzn. jaki ? U mnie w pionie jest to pk. 15 cm i zaczyna się okno, ale wg. mnie nawet grzejnik oddalony w pionie o 1 m też dużo pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 20.10.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Myślałem raczej od odległości w poziomie (a właściwie po skosie) tzn. grzejnik na ścianie kolankowej, a dolna krawędź okna w połaci dachowej np. 1-1,5 metra od tej ściany (wydaje się, że ciepłe powietrze i tak powinno "ślizać się" w górę po połaci, ale pewnie im dalej tym gorzej?). Ewentalnie grzejnik na ścianie kolankowej, ale przesunięty w lewo czy prawo w stosunku do osi okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 20.10.2003 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Wiesz może spróbuj ustawić konwertorowy grzejnik elektryczny w miejscu gdzie przewidujesz grzejnik i zobacz co będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 20.10.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Dzięki, dobra rada! Sprawa dla mnie istotna, bo okno ma być w pom.gospodarczym/ pralni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 20.10.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 OJ to bardzo ważne musisz uważać na wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księguś 20.10.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Mam pytanie czy błędem jest iż okno połaciowe jest obrobione w ten sposób, iż przy dolnej krawędzi prostopadle do połaci okna (na grubość ocieplenia ok. 20 cm) jest płyta GK, która kontem ok. 135 stopni przechodzi w ściankę kolankową. Może to trochę skomplikowane ale chodzi mi o to czy obróbka okna musi być zlicowana za ścianką kolankową czy może wystąpić sytuacja opisana powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts