Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Zakupiłem kocioł MCR 24 plus zasobnik 150l ze sterowaniem easymatic a dokładnie easyradio ale jak przypuszczam tu różnica tylko w sposobie komunikacji.

Oczywiście wszystkie czujniki zewn.i CWU.Są dwa obiegi podłogówka i grzejniki.

Przyjechał serwisant na pierwsze uruchomienie on to wszytko podłączał i ustawiał choć jak sam powiedział to konkretnie robił po raz pierwszy.

Od tygodnia już mieszkam w nowym domu i niestety sterowanie mnie nie słucha na pocieszenie pozostaje mi fakt że kocioł jest naprawdę oszczędny i zużycie gazu jest na akceptowalnym poziomie.

Ostatnią dobę zeżarł 4.3m3 ale temperatura przekracza już 22stopnie.

Sterowanie nie realizuje regulacji temperatury CWU słucha tylko tego co ustawione na kotle.

Ale co gorsze nie realizuje zadanej temperatury w pomieszczeniu ustawione jest 17stopni a mam 22 stopnie.Nie ma też mowy o nocnym obniżeniu temperatury.

Co gorsza ja niczego nie zmieniam a temperatura rośnie co dobę o 0.5 stopnia jak tak dalej pójdzie to nie długo będzie 30 stopni.

Mam prośbę jeśli ktoś posiada taki kocioł z podobnym sterowaniem napiszcie jak to u was wygląda.

A może ktoś się na tym zna i może mi pomóc??

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/111623-dietrich-mcr24-sterowanie-eysymatic/