twiti7 11.11.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Witam Remontuje sobie mieszkanie w budynku z 39 roku domek jednorodzinny. Właśnie zbliżam się ku końcowi i odkryłem pod klepkami dużą niespodziankę (myślałem ze to pęknięta zjedzona przez kornika belka pod deskami) na których były klepki. Okazało się ze jest piwnica bez wejścia a nad nią drewniany strop pojęcia nie mam czemu tak to jest zrobione w całym domu jest strop Kleina. Pytanie jak to naprawić deski maja już 70 lat. Zastanawiam się czy zrobić strop w takiej samej konstrukcji czy jakiś betonowy. Ile to możne kosztować ( jest to około 16mkw) Czy drewniany podobnej konstrukcji będzie tańszy czy morze jakiś nowy strop z gotowych prefabrykatów. Czy ktoś może polecić kogoś kto by to wykonał w Warszawie lub z okolic. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 14.11.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Generalnie skłonił bym się do wymiany na strop betonowy,na wieki.Strop drewniany z czasem się ugnie.Nie widziałem podłogi równej na stropach drewnianych.Po drugie jest nad piwnicą,wilgoć.Można pokusić się o ratunek drewnianego.Odsłonić legary i każdy legar ponacinać z boku siekierą do zdrowego drewna ,zobaczysz ile ci zostanie zdrowego legara,czy trzeba wymieńać czy wystarcz porządna konserwacja.WYBÓR ZALEŻY OD CIEBIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts