krzychu11 11.11.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Czy nad instalacją wodnej podłogówki dawaliście siatkę zbrojeniową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 11.11.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Tak,w wylewce koniecznie. Działanie przeciwskórczowe betonu. Są też inne metody, ale ta najprostsza i najpopularniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 11.11.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Nie dawaliśmy. Był za to plastyfikator i włókna polipropylenowe (tak się to chyba nazywało ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 11.11.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Czy nad instalacją wodnej podłogówki dawaliście siatkę zbrojeniową? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.11.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.11.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 12.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Nad nie.Pod tak.Mam skopane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 12.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Nad nie. Pod tak. Mam skopane? Jak to pod????? Jak masz przymocowane rury? do tego zbrojenia? Nie ocierają się o nie??? Zamiast siatki można dać włókna zbrojeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.11.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Nad nie. Pod tak. Mam skopane? nie, skopane mają Ci którzy maja na górze, istnieje jakaś bzdurna moda na dawanie zbrojenia (siatki) w jastrych, stawiam flaszkę temu kto mi wytłumaczy co ta siatka daje, tylko nie piszcie że to jest po to żeby nie pękalo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.11.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mamy siatkę pod rurkami i do siatki, o ile dobrze pamiętam są przymocowane klipsy trzymające rurki tam, gdzie trzeba. A do wylewki został dodany plastyfikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 13.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Nad nie. Pod tak. Mam skopane? nie, skopane mają Ci którzy maja na górze, istnieje jakaś bzdurna moda na dawanie zbrojenia (siatki) w jastrych, stawiam flaszkę temu kto mi wytłumaczy co ta siatka daje, tylko nie piszcie że to jest po to żeby nie pękalo, A dlaczego pod??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.11.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 12 cm wylewki,wylewane na 3 razy. W każdej wylewce siatka, plastryfikator + włókna.nic nie pękło jak na razie - 3 miesiąc idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 13.11.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Siatka + plastyfikator - tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.01.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jestem właśnie po rozmowach z instalatorem na temat podłogówki. Nie chcę dziurawić folii pod rurkami i pomyslałam o przyczepieniu rurek do siatki. Tylko nie wiem czy dać ją nad rurkami czy pod. I chciałam zapytać jeszcze techniczne umysły, czy to prawda, że jeśli siatka jest nad to cytuję "Proszę przemyslec proces mocowania instalacji podłogowej bo z tego co mi wiadomo jak wspominałem przy rozmowie telefonicznej ze siadka wytwarza pole magnetyczne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 23.01.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jakiej foli pod rurkami? Jakie masz warstwy od chudziaka do tych rurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 23.01.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Pole magnetyczne od siatki? Ciekawe... Co do dziurek w folii (zapewne aluminiowej, ekranującej) - nie ma co się bać, przez tak małe dziurki gęsta wylewka się nie wyleje. Ocieranie się rurek o stal - przecież to wszystko jest na fest nieruchome. Co tam ma się ruszać, przesuwać? Rozszerzania się rurek od ciepła też nie ma co się bać, bo czy te ok 35 st może cokolwiek tu zmienić? Mała rada w kwestii klipsów - dołożyć kilka PLN i brać dłuższe, to nie będą wyskakiwać tak ochoczo. Siatka u mnie jest nad rurkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 23.01.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 plastyfikator:) a cóż on ma robić ? chyba tylko ego wykonawcy łechtać ..plastyfikator niczemu innemu nie służy jak zmniejszeniu wody zarobowej do mieszanki betonowej.Żeby można było sensownie wylać posadzkę przy jak najniższym udziale wody w mieszance.Przez to beton osiąga wyższą wytrzymałość, ma mniejszy skurcz.. choć takie rzeczy jeszcze regulować się powinno krusiwem ..ale ładują sam piach ...Z włóknami polipropylenowymi trzeba uważać, ponieważ jeśli zbiją się w kłębki i nie pomogą w poprawie zachowania wylewki quasi sprężystych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 23.01.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Mam zbrojenie nad rurkami. "Krusiwo" też panowie sypali razem z włóknami i plastyfikatorem. Nic nie pęka.http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=288868&d=1415870314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.01.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Jakiej foli pod rurkami? Jakie masz warstwy od chudziaka do tych rurek? Jeszcze nie mam, ale planuję i rozmawiam z fachowcami. Na razie chudziak jest. Myślałam o folii alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 23.01.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Pole magnetyczne od siatki? Ciekawe... Co do dziurek w folii (zapewne aluminiowej, ekranującej) - nie ma co się bać, przez tak małe dziurki gęsta wylewka się nie wyleje. Ocieranie się rurek o stal - przecież to wszystko jest na fest nieruchome. Co tam ma się ruszać, przesuwać? Rozszerzania się rurek od ciepła też nie ma co się bać, bo czy te ok 35 st może cokolwiek tu zmienić? Mała rada w kwestii klipsów - dołożyć kilka PLN i brać dłuższe, to nie będą wyskakiwać tak ochoczo. Siatka u mnie jest nad rurkami. Chciałabym, nie dziurkować folii z uwagi na przenikanie nie tyle gęstej wylewki, co wilgoci z niej . Dałabym na chudziak izolację przeciw wodną, instalacje, styropian, folię alu, rurki podłogówki przypięte do siatki, która byłaby na wierzchu. Czy to durny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts