Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opel? VW? Jakie autko siedmiomiejscowe?

Agduś

Recommended Posts

Nigdy więcej pikaczu :lol:

choć auto nie powiem - bezawaryjne, to komfort jazdy mnie nie zachwyca wcale.

wykonanie też nie.

ale co do cytryn. - miałem okazje pomagać koledze w kłopotach z C8.

kolega przyjechał z Danii takim cudem i zerwał pasek w (2,2 hdi) przekroczył o 2 tys wymiane (!) kosztowała go ta niefrasobliwość prawie 20 tysi. ( wymiana silnika na używany + nowa turbina + pare jeszcze kojdów )

ale to jest zboczeniec cytrynkowy- on je kocha :lol:

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Ja się (i nasze dzieci) wożę od 4 lat renóweczką - espacem. Rocznik 93, benzyna 2,2 + gaz, 7 foteli: 2-3-2, jeden z tyłu wyciągnięty, żeby było miejsce dla psa i bagażu :lol: . 3 foteliki wchodzą w środkowym rzędzie bez problemu.

Polecam espaca II i III - są plastkowe - rdza im nie straszna :p, minusem są stłuczki (na szczęście nie doświadczyłam) - bo nie wyklepiesz jak blachy.

Małż coś mówił sprzedaniu ale ja nie chcę - części stosunkowo tanie (sprzęgło 330zł, chłodnica - 600 z wymiana już).

Najdroższą częścią jaką wymieniłam, były zaciski hamulcowe na tył - używki nieosiągalne wtedy (nie wiem jak teraz), więc nowe, ale podróby - 600zł na jedną stronę.

Zawiózł nas dzielnie w tym roku na chorwację i z powrotem, a w styczniu wybieralmy sie nim do Val di Sole.

Wiem ,że dowalę, ale nie mogłam się oprzeć - wszak siedem miejsc posiada

http://www.tuningnews.net/news/060713b/startech-jeep-commander.jpg

albo

http://www.autogaleria.pl/fotografie/land_rover/land_rover_discovery_3_2008_03.jpg

Malka.....czy to jeep commander? Jezeli tak to on chyba kosztuje od 200tys zl a nie od 50 tys :)

przeca napisałam ,że €

Drobny druczek czyta się przede wszystkim :D

• 3 weeks później...
Oglądaliśmy dzisiaj tourana. W biegu prawie, ale pierwsze wrażenie jest niezłe. Tylko zastanawia mnie informacja, że on nie ma koła zapasowego, tylko możliwość dopompowywania w trakcie jazdy. Rozumiem, że jak mała dziurka w oponie to sobie da radę, ale co, jeżeli się uszkodzi felgę? Słyszał ktoś o takim rozwiązaniu?

• 3 weeks później...
  • 2 months później...
polecam ponieważ sam mam Chryslera Voyagera, I wcale się nie psuja jak częśc osob twierdzi a jest obszerniejszy niz jakies tam Sharany czy tez galaxy. Naprawdę warto a ponadto są stosunkowo tanie

Dla nas Sharan czy Galaxy to wystarczająco duże auta (jak dla mnie w roli kierowcy, to chyba nawet za duże - jak ja się przyzwyczaję do kierowania autobusem??? :o ). Bank się łaskawie przychylił do naszej prośby, więc wychodzimy z fazy planowania w fazę działania.

A co z renówką siedmiomiejscową? Na Zafirę wiele osób psioczy, chociaż są też i zadowoleni, Tourana wszyscy chwalą, ale, kurczę, drogi jest :( Co by tu zrobić?