lgajos 11.11.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Mam oczko na działce 10-5m.woda uzupełniana była przez hydrofor stojący w podpiwniczeniu i przy uzupełnianiu wody robił trochę szumu.W wzwiązku z tym że mam wodę podskórną postanowiłem wykopać studnie do zasilania oczka.Przy kopaniu trafiliśmy na kurzawkę. Gdy naleje się wody do szklanki wygląda na idealnie czystą. Natomiast w oczku jest troszkę mlekowata.Za radą jednego z miejscowych rolników do studni wrzuciłem trzy taczki kamienia polnego.Efekt żaden,woda jak była tak jest mlekowata a po kamieniach na dnie studni nie ma żadnego śladu.Proszę o radę,co zrobić żeby woda nie była mlekowata.Filtry nie wchodzą w rachubę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 15.11.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 nie wiem czy nadal masz taki mół na dole w studni czy twarde dno? jesli mół to spróboj go jeszcze troche wypompowac, zeby nie zmniejszac studni i faktycznie wrzucic kamien rzeczny na spod, my najpierw wrzucalismy wiekszy (bo po malym nie zostawalo sladu) a dopiero na to mniejszy i jeszcze wiaderko płynnego wapna gaszonego. Podobno tez jesli studnia nie jest ciagle używana to woda w niej bedzie kiepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 16.11.2008 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Dziękuję za podpowiedz.Jak byś mogła wybadaj ile taczek tego kamienia im poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 20.11.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 wrzucilismy ok. 10 takich wielkich kamieni, zeby przykryc dno i na to ze 4 wiaderka drobniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 20.11.2008 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts