Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylalem wode na parkiet i smierdz - co zrobic?

Lataren

Recommended Posts

Witajcie mam problem otóż wymieniłem grzejnik i trochę go źle skręciłem i kiedy małym strumieniem dopuszczałem wody z układ c.o. ok 5 litrów wyciekło przez zawór na podłogę - która pokryta jest parkietem co prawda w nienajlepszym stanie - nie wiem co działo się z nim wcześniej zanim się wprowadziłem. Ale do sedna ogrzewam pokój i wietrzę a wciąż śmioerdzi czym pozbyć się smrodu? I czy cyklinowanie poprawi stan parkietu, bo trochę go powysadzało ale spodziewałem się, że będzie gorzej a tak naprawdę tylko w dwóch miejscach jesy lipa.

Poradźcie czy cyklinowanie zmieni coś?

... czym pozbyć się smrodu?...

jesli to zapach leparu /lepiku do parkietu/ - wyrzucic lepar

jeśli to grzyb opanował parkiet - wyrzucic parkiet

a moze ktos podrzucił nieswierze jajko ?

jakiego rodzaju ten "zapach" ?

... I czy cyklinowanie poprawi stan parkietu, bo trochę go powysadzało ...

cyklinowanie poprawi stan parkietu /natomiast od cyklinowania parkiet niestety nie opadnie .../ :-?

Może to trochę źle ująłem sprubóję raz jeszcze - woda z instalacji centralnego ogrzewania poprzez źle skręcony zawór powiedzmy zalała podłogę na którą chće ułożyć panele i trochę śmierdzi zapachem z istalacji czym można się pozbyć zapachu i czym zapezpieczyć przed grzybem jak uloże na to panele podłoga jest pokryta starą klepką/parkietem którego "powódź" nie zniszczyła jak może to wynikać z mojej powyższej wypowiedzi tak drastycznie - doradzano mi unigrunt anty grzyb czy jakoś tak abuy posmariować podłogę i tak za parę lat zdejmę panele i będę chciał cyklinować podłogę.

Przepraszam ze nie odpowiem na Twoje pytanie ale pisze poniewaz tytul tego tematu nic zupelnie nie mowi gdy przeglada sie tematy.

Tak sie sklada ze tytul tematu powinien wyraznie sygnalizowac co w nim znajdziemy. Wielu forumowiczy laczy sie przez polaczenie zrealizowane przez tel komorkowy (w koncu ogromna liczba osob tu zagladajaca mieszka na przedmiesciach gdzie nie zawsze maja inna mozliwosc surfowania po internecie), zaczynaja oczywiscie od czytania tematow i co... i klikaja na watki ktorych tytuly nic nie mowia poniewaz maja nadzieje ze moga pomoc i co?

I nic... traca swoj czas ( strona przez kom. otwiera sie czasem nawet i kilka minut) i szlak ich trafia, ze kolejny temat w ktorym nie maja nic do powiedzenia ani do czytania.

Ze nie wspomne o korzystaniu z funkcji Szukaj po ktorej uzyciu znow mamy tytuly watkow mowiace o niczym.

Wiecej zlego ze zle tytulowanych watkow niz dobrego.

Jesli zechcialbys byc ok i zmienic tytul na adekwatny do tego co tu znajdziemuy, to tak ja, jak i zdecydowana wiekszosc forumowiczow bedzie Ci wdzieczna.

Jak to zrobic? Klikasz w swoim pierwszym poscie na http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_edit.gif i zmieniasz tytul.

Nie wiem na chocby Ubezpieczenie Wylalem wode na parkiet i smierdz - co zrobic?

Z gory dziekuje.