wilanowski1 19.10.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 AndrewB chyba tylko my trafiliśmy na takie h...we ekipy. Cały czas robią nas w balona albo nie umiemy z nimi gadać. Może i u nas zaświeci słońce. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 19.10.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witajcie w klubie. U mnie też ekipy nie dotrzymują terminów. Tynk miał być zrobiony do 15.10, potem do końca tygodnia tj. do dziś. I co? Znowu zawalili termin. W pierwszej wersji mieliśmy mieszkać w październiku, a jak tak dalej pójdzie zamieszkamy na wiosnę. Więc będę sobie z Wami dyskutować jeszcze jakiś czas (bliżej nieokreślony).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 23.10.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Hallo? Co nowego u Was słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 23.10.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Cześć, Właśnie wróciliśmy z urlopu. Mamy już okna i system alarmowy. Zamówiliśmy bramę garażową i drzwi wejściowe. Śmigam spać bo jechaliśmy od ósmej rano a jest północ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 24.10.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 U nas trochę budowa się ruszyła. Mamy zamontowane drzwi zewnętrzne, okna, bramy garażowe, no i przyszli panowie od tynków. Na razie obrabiają okna, bo trzeba trochę podmurować (murarz zostawił za duże dziury). Wybrałam także parapety zewnętrzne (klinkierowe w kolorze cegły na elewacji). Muszę wybrać także parapety wewnętrzne bo tynkarze by je od razu zamontowali. Ogrodzenie ma być założone w tym tygodniu. Może się uda i do zimy będę miała tynki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 24.10.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Wilanowski prosze o zdjęcia. Kurde ruszyłaś dalej z budową jak tornado...drzwi, okna, tynki, ogrodzenie...uuuuuuuu U mnie ocieplanie poddasza i zalewanie posadzek.... Trochę dzień za krótki już się robi, a można by było zrobić więcej.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 24.10.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 A co u Justap? Wypisała się od nas....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 24.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam, aż miło się Was czyta. A mówią, że jesienią nic się ludziom nie chce, z tego wniosek na jesienna depresję najlepsza budowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 24.10.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam! Sorki , że nie odzywam się, ale nadal jestem bez dostępu do internetu, a w pracy wiecie sami jak to jest. Nie zawsze można. Nie mogę też pokazać wam jak tam u mnie, bo prawie wszystko w tych czasach opiera się o internet Mam cichą nadzieję, że tak może za miesiąc.... Widzę, że nieźle wam wszystkim idzie, choć problem z fachowcami ogólnie znany - brak lub partacze. U nas powoli do przodu, ale jeszcze przed nami ogrom prac do zrobienia. Niestety prawdą okazało się powiedzenie, że wykończeniówka wykańcza. Nie widać tak szybko efektów a niestety fundusze uciekają coraz szybciej i nie wiem czy na wszystko starczy - pewnie nie. Pozdrawiam i życzę udanych decyzji, niekłopotliwych i dotrzymujących terminów budowlańców. PS Jak tylko mogę śledzę forum i trzymam za was wszystkich kciuki. Proszę tylko o zdjęcia - duuuużo zdjęć - bo jestem ciekawa jak tam u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 24.10.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Myślę, że w po niedzieli zrobię zdjęcia to wkleję bo teraz to nie za bardzo mam czym jechać na budowę (mąż w pracy do wieczora a po ciemku to nie będę robiła zdjęć). w sobotę idę a raczej jadę na wesele aż do Kielc. Trochę się pobawię i zarazem odpocznę od mojej pociechy, która daje mi popalić za dwóch. Trochę daleko te wesele ale rodzinie się nie odmawia. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 24.10.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Anrami a jak tam po parapetówie? Adelcia jeszcze stoi? Coś cicho u Ciebie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 25.10.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dzisiaj przyjechał pan montować ogrodzenie no i ..... oczywiście źle. Brama i furtka są za krótkie. Jak mierzył to myślał, że beton który jest wylany między słupkami nie jest ostateczny i na niego pójdzie jeszcze kostka. Myślał indor o niedzieli a w sobotę łeb ucięli. Jak samemu wszystkiego nie dopilnujesz to nic nie będzie dobrze zrobione. Nie było nas przy pomiarach i wyszło jak wyszło. Oczywiście termin montażu ogrodzenia przedłuż się. Ciekawa jestem co on wymyśli. Pewnie dospawa ten brakujący kawałek tak aby wszystko miało ręce i nogi i zamontuje.Jestem okropnie zła. Jak tam u Was. Myśleliście już o zwrocie podatku VAT. Podobno przedłużyli zwrot podatku bezterminowo. Było by dobrze, to bym sobie odliczyła jeszcze towar z przyszłego roku. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 30.10.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Hej hej! Jesteście? U mnie powolutku roboty zbliżają się ku końcowi.... Jakoś tak czysto się robi w Adelci....tak domowo.... Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 30.10.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam, U mnie powolutku roboty zbliżają się ku końcowi.. ja bardzo proszę o szczegóły. U mnie powoli ale do przodu. Tynk skończony, niestety cokół i ściana od kuchni (mają być wyłożone klinkierem) będzie czekać do wiosny. Drenaż wokół budynku zrobiony, chcemy zrobić jeszcze fundament pod ogrodzenie. To tyle z robót przed domem. A w środku, łazienka górna skończona brakuje jeszcze blatu pod umywalkę, trzeba powiesić kibelek i bidet, postawić kabinę, ale to po pomalowaniu ścian. W pralni/kotłowni (na dole) zostały jeszcze fugi do zrobienia. Kafelkarz układa podłogę w kuchni, a my wybieramy farby i cały czas się zastanawiamy czy to wszystko musi tak dużo kosztować? No i rzecz najważniejsza w piątek będę miała piec i kaloryfery. w sobote wielkie otwarcie domku i biba Anrami jak było z tym przecięciem wstęgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 31.10.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam Wszystkich! Weście się zmobilizowałam i zrobiłam zdjęcia. http://images25.fotosik.pl/104/7cda3f232e2d76c0med.jpg http://images34.fotosik.pl/28/f76e437c22744cbbmed.jpg http://images27.fotosik.pl/104/30f837bdd6bcc201med.jpg U mnie tynki się robią (powolutku) ale coś się robi. Panowie powiedzieli, że do końca listopada powinni skończyć. Mam taką nadzieję, że się wyrobią to jeszcze zdążę w tym koku zrobić centralne i wodę. Pozdrowienia dla Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 31.10.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Kuuuuuuuurrrrrrra chata Wilanowski1 ale zaszalałaś....ślicznie naprawdę ślicznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 31.10.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Dziękuje bardzo, ale dla mnie to wszystko jeszcze nie ma wyglądu. Brakuje mi tylko tynków zewnętrznych, a wtedy będę zadowolona, bo na takiej ob strupiałej chałupie to i najładniejsze okna czy drzwi nie prezentują się najlepiej. Takiego mieliśmy murarza, że to wszystko wygląda tak jak by zaprawę zrobił nie wiadomo z czego a w szczytach zabrakło mu pustaków i lepił z czego się dało. Jak przyjdą tynkarze to dopiero wezmą się za głowę. Teraz mam inny problem na głowie. Jestem w trakcie poszukiwania pracy, ale nie za bardzo mi to wychodzi. Wszędzie chcą osoby z doświadczeniem. Skąd mam wziąć te doświadczenie. Mogłam zaraz po studiach iść do pracy a nie rodzić dzieci. Teraz mam za swoje. Może coś i dla mnie coś sie znajdzie. Wy pewnie wszystkie pracujecie i jesteście zadowolone. Ja siedzę w domu i cały dzień mam obowiązki kury domowej. Już mi się to znudziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 31.10.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Wreszcie mamy okna. Strasznie się teraz cieszę, że nie zrezygnowaliśmy z łuków http://images34.fotosik.pl/28/077d5c965dd2b0acm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 01.11.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Witajcie! W końcu jakies kolejne zdjęcia od kolejnych pasjonatów Adelci.... Iza i Tomek czekamy na więcej.... Wilanowski1 Z tą pracą to niestety tak jest...Jak jej nie ma to bieda, a jak jest to człowiek i tak narzeka...przynajmniej ja. Chociaz nie powiem praca ciekawa, ale poszanowania i odpowiedniej gratyfikacji brak Ale co tam mogło być gorzej....Najważniejsze, że jest zdrowie.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 01.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Wilanowski1 a ile kosztowały cię drzwi? Bo naświetle boczne spore....Moje robił teść stolarz, a więc ja o kosztach to mogę nie mówić. Tyle co koszt zakupu szyb....Drewno z kolei też "darowane" A co do bramy wjazdowej...Czy faktycznie otwiera się aż na przęsła? Bo za bardzo nie widzę na zdjęciu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts