Marciniak Mariusz 27.11.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Joani!!! Czy możemy się wstępnie umówić na 8 lub 9 grudnia u Ciebie na obejrzenie domeczku?Oczywiście zadzwonie na podany numer telefonu wcześniej żeby się umówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 27.11.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 btx jaka decyzja odnośnie garażu? na 100% robimy garaż dwustanowiskowy. O ile poszerzyliście swój, bo nie wiem czy to standardowe wymiary, a szacuję tak ok 3m. Podobnie do Ciebie prawdopodobnie zrezygnuję z wolego oczka, ze względu na koszty. Jaka różnica ceny okien z zaokrąglona górną krawędzią? Tego też się trochę obawiam... Z tego co doczytałem we wcześniejszych postach, jesteś z Poznania. Chętnie zajechałbym przy okazji pogadać i zobaczyć na żywo, ok? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 27.11.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Ja także dożucę swoje pięć groszy i powiem, że AndrewB i Joani mają rację. Marciniak Mariusz za takie pieniądze to nie da rady. Ja jestem na etapie tynków i 200 to już dawno przekroczyłam. Oczywiście wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 27.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Marciniak Mariusz zaproszenie aktualne, dajcie znać kiedy przyjedziecie. btx garaż powiększyliśmy o 3m , brama ma teraz 5 m. Zapraszam, prośba jak wyżej daj znać kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 29.11.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Czołem! Rozchorowałem sie trochę i nadaję z tzw. wyra. Dobrze się stało bo żońcia ma pojazd do dyspozycji a etap budowy mamy raczej damski - wykończenia. Ja natomiast delektuję się dobrą muzyką i błogim nieróbstwem. Dodatkowo doczytowywuję wszystkie zaczęte książki. Przejrzałem już chyba wszystkie wątki na forum muratora. Odwiedziłem wszystkie interesujące mnie strony internetowe. Wypiłem wagon wody mineralnej i dalej pokasłuje. Co jest?!. Chyba będzie prześwietlenie płuc. Jeśli kogoś interesują koszty budowy to polecam Dzienniki Budowy tam ludzie piszą co i za ile zrobili. Różnice nie są chyba aż tak duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marciniak Mariusz 30.11.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Czołem! Rozchorowałem sie trochę i nadaję z tzw. wyra. Dobrze się stało bo żońcia ma pojazd do dyspozycji a etap budowy mamy raczej damski - wykończenia. Ja natomiast delektuję się dobrą muzyką i błogim nieróbstwem. Dodatkowo doczytowywuję wszystkie zaczęte książki. Przejrzałem już chyba wszystkie wątki na forum muratora. Odwiedziłem wszystkie interesujące mnie strony internetowe. Wypiłem wagon wody mineralnej i dalej pokasłuje. Co jest?!. Chyba będzie prześwietlenie płuc. Jeśli kogoś interesują koszty budowy to polecam Dzienniki Budowy tam ludzie piszą co i za ile zrobili. Różnice nie są chyba aż tak duże. "por zybert" Gdzie mam do tego dziennika budowy zajrzeć jeśli chodzi o koszty budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 30.11.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 E Łodzianie! Odrobinę samodzielności. Trza czasem zajrzeć tu i tam, poszperać i tradycyjnie po polskiemu zakombinować. Ale dobra macie lyyynk:http://forum.muratordom.pl/dzienniki-budowy-dzien-po-dniu,f40.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 30.11.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witam, Wypiłem wagon wody mineralnej i dalej pokasłuje. Co jest?!. Chyba będzie prześwietlenie płuc. por-zybert co to za nowoczesne, niekonwencjonalne metody leczenia. Ja rozumiem woda ze świętego źródełka ale zwykła mineralna?? To chyba nie pomoże. A tak w ogóle to u mnie też wykończeniówka. Mokre roboty skończone, od poniedziałku wchodzi parkieciarz. Wszystkim życzę zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 02.12.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 hej wykańczacze! jestem na etapie kupowania projektu i mam pytanie: możecie proszę napisać czy zmienialiście coś w układzie słupów podpierających więźbę? Chodzi mi o te w pokojach, szczególnie przy łóżku w sypialni nr 2. Można je jakoś schować w ściany? chyba trochę wam zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marciniak Mariusz 03.12.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Cześć btx! Te słupy można schować w ściane działową i w ścianę koło okna my na górze to te pokoje będziemy łączyć i tak te słupy właśnie chowamy żeby nie były widoczne bo widzieliśmy jak to wygląda "na żywo"w tym projekcie adelki i nie jest to za ładnie(bez sensu żeby słup stał na środku pokoju) Życzę szybkiego postawienia adelki "sobie zresztą też" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marciniak Mariusz 03.12.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 03.12.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Btx na stronie 8 naszego wątku zamieściłam kiedyś fotki sypialni nr 2...że tak powiem prawą i lewą stronę pokoju....na nich właśnie widać jak "ukryliśmy" słupy....(wsparte są na ścianach działowych).....prosta robota.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 03.12.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Btx na stronie 8 naszego wątku zamieściłam kiedyś fotki sypialni nr 2...że tak powiem prawą i lewą stronę pokoju....na nich właśnie widać jak "ukryliśmy" słupy....(wsparte są na ścianach działowych).... no własnie widziałem, że są tam opisy, ale zdjęcia się nie otwierają... i to na domowym i służbowym komputerze, możesz podesłać coś na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 03.12.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 No faktycznie zdjęć brak, ale dlaczego to naprawde nie wiem, jeszcze jak zaglądałam w pracy wszystko było ok. Wysłałam meila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 04.12.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 btx u nas słupy tak jak w projekcie. Z małym wyjątkiem, jeden słup SL5 jest schowany w ścianę. Mam powiększoną łazienkę i zmienioną sypialnię z garberobą, ale o tym juz pisałam wcześniej. Słup, który jest na projekcie w garderobie u mnie wylądował na środku pomieszczenia nad garażem (ze wzgledu na powiększenie garażu). I pozostał ostatni słup SL5 w sypialni (w projekcie ten, który jest przy drzwiach do garderoby) na którym zrobię półki. A tak w ogóle to na naszej budowie pełnia sezonu: jedni panowie zaczeli ustawiac meble w kuchni, drudzy panowie układają parkiet a trzeci panowie pracują na strychu. Ależ się tych panów narobilo na budowie, gdyby takie tempo było od początku Marcinika Mariusz wysłałam wiadomość na priv.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 07.12.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam, coś sennie się zrobiło, czy to za sprawą niskiego ciśnienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 08.12.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam! udało się! znalazłem Adelę w mojej okolicy, jest co prawda na etapie składania więźby, ale przynajmniej można się przejść w środku i popytać o doświadczenia.Właściciel mówi, że strasznie drogo wychodzi strop budowany wg projektu - terriva. Możecie to potwierdzić czy macie inne zdanie na ten temat?Czy ktoś z was robił strop z płyty, albo przynajmniej kalkulował, jak to wyjdzie pod względem kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 08.12.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam, Marciniak Mariusz odezwij się do mnie. Zdjęcia kominka (obiecane kiedyś) http://foto0.m.onet.pl/_m/17a5cfee06f5aab39a7f48652bc590b0,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/3140d9cc945727ba69b10ea0f64e62e6,5,19,0.jpg Pozdrawiam i jeszcze jedno zdjęcie (dla Joli i Artura ): http://foto3.m.onet.pl/_m/c4d339a12b64a9d5a2421d80a582871b,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 15.12.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 hehe właśnie wczoraj dotarł do nas projekt Adeli Joani, wielkie dzięki za umożliwienie obejrzenia domu na żywo. Bardzo nam to pomogło, tym bardziej, że większość zmian jakie wprowadziliście my też planujemy. Por_zybert, napisałem ci wiadomość na priv i maila, proszę o odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 16.12.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Joani!!!!!!!!!!!!!! Dzięki za obejrzenie domeczku, a to mój nowy adres Aneta i Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts