paulinałukasz 14.03.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witamy Adelowiczów!!! Jesteśmy na etapie szukania projektu i na 99% jesteśmy przekonani, że będzie to Adela. Dla pewności chcielibyśmy ją zobaczyć. I tu jest prośba przede wszystkim do Amaretty i Mariusza Marciniaka, bo jesteście z łódzkiego. Z tego co wyczytaliśmy, to dopiero zaczynacie, ale może znacie kogoś w łódzkim, kto już wybudował Adelę i mógłby nam ją pokazać. Czekamy na odpowiedź. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy. Paulina i Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 15.03.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Paulina i Łukasz!!! Cieszę się że dołączacie do naszego grona adelci, no niestety nie znamy nikogo kto wybudował adele w łodzi czy tam w okolicach ale my zaczynamy lada dzień myślę że po Świętach zaraz więc bedzie możliwość obejrzenia tak za pół roku chociażby stanu surowego.Poadrawiamy P.S Amaretta i Mariusz Marciniak to jedni inwestorzy, ale to tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 16.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 ja już praktycznie mam pozwolenie na budowę, teraz się uprawomocnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 16.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witamy! Po długiej nieobecności powracamy na forum. Budzi się wiosna i my też powracamy do pracy w naszej Adelci. Zima właściwie minęła spokojnie. Dopiero pod koniec lutego naszą ulicę odwiedzili....złodzieje... Musieliśmy uzbroić Adelcię w alarm... Widać w końcu efekty ocieplania poddasza. Kilka fotek w załączeniu: Najpierw wełna, dwie warstwy: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/0/3/4/32523761_d.jpg Dalej, folia paroizolacyjna: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/2/5/0/32523760_d.jpg No i efekt końcowy: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/8/5/1/32523762_d.jpg Jak na teoretyka to chyba nieźle co? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 btx wiosną ruszacie?? AndrewB czy ja dobrze rozumiem, że Wy to sami zrobiliście , no to gratulacje. A tak przy okazji to które to jest pomieszczenie? paulina&lukasz zapytajcie w biurach architektonicznych, które sprzedają Archipelaga, czy sprzedawali projekt Adeli. Ja tak zrobiłam i trafiłam na Adele w mojej bliskiej okolicy. Pozdrawieniadla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 17.03.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Joani To jest łazieneczka na poddaszu, tyle tylko, że zrezygnowaliśmy z jednego okna dachowego.... Tak tak to tylko wyłącznie nasza własna robota. Męża, teścia i ....... moja (podawałam wkrętki, trzymałam poziomicę, cięłam taśmę pod folię, czyli pełniłam bardzo ważną funkcję nie daliby sobie rady beze mnie to jasne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulinałukasz 17.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Dziękujemy za informacje.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 17.03.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 btx wiosną ruszacie?? tak, plan jest wystartować na początku kwietnia. Humus już się właściwie zdziera. Tylko woda chyba na początku będzie z baniaka, bo nie zdążą zrobić przyłącza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.03.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 btx życzę powodzenia, a to dla Ciebie (tak mi się na wspominki zebrało ) http://foto1.m.onet.pl/_m/5c2ef0bc98513bbac980f1e7c5b42ef1,5,19,0.jpg ale ciesze sie, że kończę, już chciałabym tam mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.03.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Joani To jest łazieneczka na poddaszu, tyle tylko, że zrezygnowaliśmy z jednego okna dachowego.... Tak tak to tylko wyłącznie nasza własna robota. Męża, teścia i ....... moja (podawałam wkrętki, trzymałam poziomicę, cięłam taśmę pod folię, czyli pełniłam bardzo ważną funkcję nie daliby sobie rady beze mnie to jasne) tak myślałam, tylko tego okna mi brakowało. Jeszcze raz gratuluję, odwaliłaś kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 20.03.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 dzięki Joani za fotkę!szczerze mówiąc to chciałbym już być na takim etapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 21.03.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://kartki.onet.pl/_i/d/mozaika_d.jpg Pełnych spokoju i nadziei Świąt Wielkanocnych oraz udanego wypoczynku i wiosennego nastrojużyczy Joanna z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 22.03.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://kartki.net.pl/kartki/3/80.jpg Życzę pogodnych, zdrowych i pełnych radości Świąt Wielkanocnych spędzonych w gronie rodziny i najbliższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 23.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 http://images25.fotosik.pl/180/12dcc3db0541fabc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 31.03.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 hehe, mam prawomocne pozwolenie na budowę. Jeszcze tylko zgłoszenie, 7 dni i zaczynamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 07.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 hehe, mam prawomocne pozwolenie na budowę. Jeszcze tylko zgłoszenie, 7 dni i zaczynamy... budowa rozpoczęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 07.04.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 humus mamy już zdjęty, budynek wytyczamy w piątek, może w sobotę - zależy od pogody; narazie jest taka że szkoda gadać... od dwóch dni ciągle deszcz (a nawet snieg) i nie widać żeby miało się przejaśnić W poniedziałek ma wejść ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 08.04.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Zrobiliśmy elektrykę. Szukamy ekipy, która wykończy nam kompleksowo domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 08.04.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 humus mamy już zdjęty, budynek wytyczamy w piątek, może w sobotę - zależy od pogody; narazie jest taka że szkoda gadać... od dwóch dni ciągle deszcz (a nawet snieg) i nie widać żeby miało się przejaśnić W poniedziałek ma wejść ekipa btx, na budowie często przydają się kalosze , szczególnie na etapie stanu zero . A tak przy okazji, to jakie zmiany poczyniliście w projekcie? Iza i Tomek powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 09.04.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 A tak przy okazji, to jakie zmiany poczyniliście w projekcie? główną zmianą jest powiększenie garażu o 2,5m (dwa stanowiska). Poza tym dodaliśmy balkon od strony ogrodu, oba balkony pogłębiliśmy (1,2m chyba) i zamknęliśmy przejście z kuchni do jadalni - w tym miejscu będzie może barek - jest małe zdjęcie krissa na 2-giej stronie tego wątku; wyjście z kuchni zostaje naprzeciwko WC/schodów. Na górze powiększyliśmy łazienkę, a łóżko w sypialni zamienione z garderobą, podobnie jak u was oczywiście zrezygnowaliśmy z wolego oczka na rzecz dwóch okien dachowych - ze względu na koszty i praktyczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts