AndrewB 05.01.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2007 U nas Adela już stoi w stanie surowym. Co do zmian to przede wszystkim dom jest częściowo podpiwniczony. Wejście do piwnicy bezpośrednio z podwórka - drzwi za garażem poza tym klatką schodową z holu. Zrezygnowaliśmy wobec tego z pomieszczenia gospodarczego na rzecz łazienki i oddzielnego WC. Wszystko jest na tym samym poziomie co reszta pomieszczeń. Przejście z garażu do holu przez drzwi, które są na spoczniku klatki schodowej do piwnicy - takie rozwiązanie zapewni, że ewentualne spaliny z garażu nie wydostaną się bezpośrednio na pomieszczenia mieszkalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 24.01.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Hej! Coś się cicho zrobiło na naszym forum. Czyżby wszyscy zapadli w zimowy sen? Zresztą u nas też nic się nie dzieje. Strop mamy ułożony i w zeszłym tygodniu mieliśmy zamówiony beton i chcieliśmy zalewać, ale nasz kierbud zadzwonił do nas i kazał wstrzymać się, bo miały nadejść mrozy - i niestety się pogoda sprawdziła. No i stoimy z pracami, ale cóż.... Wróci pogoda to zaczniemy dalej. Piszcie jak u was, czy coś się zmieniło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 26.01.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 czesc wszyscy chyba łapałi ostatki wiosennej pogody tej zimy, teraz czas na zajrzenie na forum , faktycznie przyselismy cos(my- adelowicze) ,ale mam nadzieje ze teraz przy herbatce z miodzikiem nadrobimy. Nam sie udało zalaliśmy strop 5 dni przed sniegiem, teraz zaszpanuje -nauczyłam sie wklejac zdjecia i oto proszehttp://www.superfoto.pl//zdjecia/foto/i/3/9/0/21917873_m.jpg coś mi bużki nie łapią ale rozpracuje pozniej. Justap pytałam o strop kierownika budowy jest jak w projekcie przewidziano,wyzywał przy tym niemilośiernie mówi ,ze dawno był by dach gdyby nie ten strop-faktycznie bawili sie z tym troche kupa stali ,jak zawiało dziekowalismy bogu ze szło to wolniej i nie mamy na poczatku strat na to nasz kierownik rzekł ze nawet gdyby był dach to przy tej konstrukcji nie ma prawa sie nic stac (zobaczymy w przyszlosci -oby nie ale..) .A tak pozatym kolejna zmiana - miło mnie zaskoczył kierownik wykazujac pierwiastek kobiecy przed laniem storpu musieli go oszalowac czy cos wiecie dechami no i tez balkonik ten nad wejscie ,kierownik zawoła nas (akurat byllismy wiercielismy studnie)i powiedział ze on by go powiekszył bo to taka miniaturka nie balkon i tak tez uczynilismy acha i bedziemy chyba rezygnować z okien balkonowych w sypialniach na gorze na rzecz zwykłych tylko szerszych, doszlismy do wniosku ze spluwaczka nam sie nie przyda a dzieci beda tylko palcowac szyby decyzji jeszcze nie ma ale chyba na tym staniemy A tak pozatym to ja juz szaleje wpadłam w wir dekoratorskich zakupów ,mam juz lustra ,kredensy, fotele ,kompelt do jadalni,krany, obrazy... pzy okazji kupiłam sobie srebrny zegarek , wczoraj nie wiem jakim cudem powstrzymałam sie przed kupnem pieknej lampy do gabinetu ale nie mam juz miejsca na przechowanie tego (55mk) aktualnie ,nie pomiesci sie wszystkiego . tylko wiecie jak jest pozniej miejsce jest załóżmy ze mamy kase i nic ciekawego sie nie trafia .... podpinam sie pod apel Justap piszcie co u was fotki , komentarz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 26.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 no zaszpanowałm i co wklejac umiem nie można mi nic zarzucic ale z powiekszeniem mam problem dajcie mi chwile i dojde do tego tym czasem nie krepujcie sie piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 26.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/3/9/0/21917873_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 26.01.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No witam wszystkich. Może to dobrze że mamy zimę. W końcu sobie pogadamy, bo będzie na to więcej czasu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 26.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 JA TEZ SIE CIESZE BO JUZ MYSLAŁAM ZE KAZDY JEST JUZ PRZY KONCU I NIE MA CZASU NA PISANIE ( CO JEST ZROZUMIAŁE) AndrewB zasyp nas zdjeciami bo ty jestes chyba najdalej a tak apropo zdjec,wiem ze mamy jeszcze dużo czasu do tego etapu ale ja decyzje musze podjac jak odpuszcza sniegi mianowicie chodzi o estetyke a co za tym idzie kolor dachówki .Robicie jak w projekcie czy jak , my nie jestesmy zdecydowani jest to dla mnie o tyle istotne ze musz juz na tym etapie wybrac kolor cokołu ( żeby wszystko grało).Mi sie podoba tak jak jest w projekcie tylko musielibyśmy pojsc w bordo dachówke nawet upatrzyłam cos na cokól pasowało by jak ulał ale wolałabym kamień naturalny a tu juz w tym kolorze kicha raczej, do tego chcemy wykonczenie cos w kierunku rustyklanym i kazdy rog adelci chcemy podeprzec takimy jakby podporami (efekt rozwalajacego sie domu) stad moje pytanie myśleliscie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 26.01.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 U mnie jest blacha Lindab kolor cegła. Do tego mam słup na tarasie z klinkeru też cegła....więc pewnie będę już konsekwentny....a co do zdjęć to muszę popracować nad ich umieszczaniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 26.01.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Hej! Fajnie, że odezwali się inni "adelowicze" po tak długiej nieobecności na forum. Ale wniosek może być tylko jeden - do tej pory wszyscy dzielnie walczyli na budowach - i to chyba dobrze , bo będzie można szybciej się przeprowadzić do wymarzonego domku. My chyba nie tak szybko , choć dużo będzie zależało od pogody i pracowitości moich murarzy - w tej roli mój mąż i teść. Jak do tej pory to dzielnie się spisywali. Anrami, to właśnie przez ten strop straciliśmy tyle czasu, że niestety nie wyrobiliśmy się przed zimą i nie zalaliśmy go, ale niedługo podobno ma trwać ta zima i wtedy ruszymy dalej. I my też powiększyliśmy trochę balkon bo wydawał nam się trochę za mały. W chwili obecnej też jesteśmy na etapie wyboru dachówki, to znaczy narazie zastanawiamy się jaka ma być - cementowa czy ceramiczna. Upatrzyliśmy sobie Koramic renesansowa czerwona angoba, podobno bardzo dobra, ale cena już nie tak fajna, albo Robena średzka falista miedziana. Przyznam się, że to nie tak prosty wybór. Jak nauczę się wklejać zdjęcia, to pokażę wam nasze "dzieło" - choć narazie nie ma za bardzo co pokazać No i chętnie obejrzę AndrewB twoje zdjęcia, bo u ciebie będzie na co popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 26.01.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Myślę,ze pogoda dała nam do zrozumienia ze czas odsapnac nia mozna tak cala jesien ,zime,wiosne i podejrzewam ze lato.Ja aury posłuchałam i umówiłam sie we wtorek po pracy na nocne szosowanie na natrtach dłuzszy urlop nie dam rady(kasa) . -Wracajac do adeli to jeszcze jedno pytanko skoro jestesmy przy dachu -zostawiliscie bawole oko? bo ja zamieniłam na trójkatna lukarnę . -Skoro mamy sufity mozemy porozmawiac o wnetrzu ,jak planujecie rozwiazac przestrzeń miedzy kuchnia ,salonem i holem .Było to juz poruszane :przykład z 2 str. http://foto.onet.pl/upload/14/45/_561749_s.jpg Ja musze cos wymyślec bo za duzo miejsca w tej kuchni to nie ma , ja sobie o tyle utrudniłam zadanie ze z gab. i kuch. wykroiłam 4mk i bede miała tam spiżarnie z wejscie od kuchni ,chce wykorzystac ten rog miedzy sal. a kuch. no ale co -postawic scianke szkoda przestrzeni ten patent na gorze niezły macie jakies inne pomysły Sorry za skakanie po temacie ale jak juz jestesmy -moze znowu bedzie pogoda i nie obgadamy nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 26.01.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 My zlikwidowaliśmy bawole oko, niestety z uwagi na koszt musimy ograniczać wydatki. Jeżeli chodzi o wnętrza, to narazie jeszcze się nie zastanawialiśmy jak je zagospodarować, dlatego przyłączam się do prośby Anrami i chętnie posłucham innych jak sobie z tym poradzili, jakie rozwiązania zastosowali. Prośba do Anrami - możesz mi powiedzieć jak się wkleja zdjęcia? Będę ogromnie wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 27.01.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Napisze ci tak ja ja zrobiłam -wejdz na strone http://www.Superfoto.pl i założ tam album -wgraj do niego zdjecia -jak chcesz zeby były widoczne na forum to wejdz na to ktore chcesz udostepnic prawym klawiszem i tam beda własciwosci wejdz tam bedzie adres kopjuj go ale tak zeby sie zaczał sie od http i konczy sie na jpg -wracaj na forum daj napisz odp.i wklej zdjecie ,najpierw daj IMG ( nad okienkiem gdzie piszesz w zołtych prostokacikach) ,jak to wcisniesz na niebieskim pasku pojawi ci sie jak ma byc po koleii tzn IMGwklejIMG patrz na pasek daj na podglad jak wyjdzie oki jak nie wyjdzie daj znac powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 27.01.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 To pierwsze zdjęcie jakie umieszczamy na Forum. Będą i kolejne!http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/7/2/3/21933999_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 27.01.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Słuchajcie....Okna mamy już zamówione, ale co z drzwiami wejściowymi? Myślimy o metalowych...Może macie jakieś namiary? No i przeraża nas cena bramy garażowej segmentowej....poradźcie coś...Dodam że nasz garaż ma nietypowe wymiary 250x280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 27.01.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Musze przyznac ,ze ta blachodachowka wyglada obłednie gdybys nie napisał nie domysliłabym sie .Cały domek wyglada elegancko ,a te sosenki tylko dodaja mu uroku AndrewB , drzewka sa na twojej działce a tak wogle to na jak duzych dzialkach budujecie? my mamy 10 ar. Widze , ty tez zrezygnowałes z oka bawolego ale w niczym to nie przeszkadza , myslałam ze bez niczego ten dach wyda sie za duzy ,ale jak widac wyobraznia płata higle. Co do okien to my bedziemy mieli jak w projekcie (ciemne ze szprosami) drzwi zewnetrzne na zamowienie (dwuskrzydłowe)drewniane , brama garażowa nie bardzo ci poradze bo zamawiana przy oknach ( mam nadzieje ze bedzie w jednej tonacji kolorystycznej co okna i drzwi wejsciwe). Troche ci zazdroszcze piwnicy przez to domek jest wyzej i miejsca wiecej duze masz te katakumby? Adrew czy mi sie wydaje czy ty tez masz lekki spad na dzialce , u nas tak jest i własnie sie zastanawiam czy wyrównac z jednej czy wywiezc troche ziemi z drugiej. Wklejaj kolejne fotki , jak masz to wrzuc ta strone od tarasiku i te sciane z wejsciem do piwnicy.pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 27.01.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 wracajac na chwile jeszcze do bramy garazowej wiem juz z doswiadczenia moze nieduzego ale zawsze, ze słowo" nietypowe "użyte przy okazji budowy domu to zły omen ($). Ale patrzac na to z drugiej strony napewno beda indywidualnle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 27.01.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Działka ma 11 arów i faktycznie jest spadek, ale to raczej pozostanie...będzie korzyste przy roztopach i opadach...Zrezygnowaliśmy z wolego oka bo nam powiedziano że z blachy trudno je wykonać żeby miało pożądany kształt....(chociaż widzieliśmy i z bachy i wcale nieźle). Za to z boku są wa okna dachowe nad garażem. Póki co okolica mało zabudowana więc zajefajne widoki. Piwnicę mamy pod całym domem chociaz przy adaptacji projektant wrysował tylko pod częścią...(nie planujemy budynku gospodarczego, bo zaraz podatek większy od nieruchomości).Jutro tzn. dziś tylko po widaku wkleję zdjęcia domku z każdej strony...dobrej nocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 28.01.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Strona południowa z tarasem!http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/0/1/1/21941039_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 28.01.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 strona od północy wejscie do piwnicyhttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/5/5/7/21941038_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 28.01.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Anrami nie wiem czy wejście do piwnicy jest dobrze widoczne...usytuowane jest bezpośrednio za ścianą garażową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts