AndrewB 28.01.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Tutaj widać wejście do piwnicy najlepiej....Przepraszam za bałagan...http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/7/9/0/21941653_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 28.01.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam, supeer fotki, tylko mam wrażenie że widzę jeden komin, jak jest rozwiązana sprawa wentylacji ? (kuchnia, łazienka 2X, garaż no i pewnie piwnica) wcześniejsza fotka ze str. 2 to chyba moja kuchnia. Postaram się jutro wkleić kilka fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 29.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Spostrzegawczy jesteś Kriss. Jest jeden komin i ma dwa kanały wentylacyjne - piwnica i salon oraz dwa kanały dymowe - do pieca CO i kominka. Poza tym pozostałe pomieszczenia połączone są pustakami wentylacyjnymi z trzema kominkami wentylacyjnymi, które może słabo widać na zdjęciach. Takie rozwiązanie było o wiele tańsze od budowy kominów wentylacyjnych z cegły. Kriss - czy możesz coś doradzić odnośnie bramy garażowej i drzwi wejściowych (zastanawiamy się nad rezygnacją z naświetla - zamiast tego okienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 29.01.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Hej! Anrami dzięki za pomoc przy wklejaniu zdjęć, wypróbuję i zobaczymy czy się uda. AndrewB bardzo fajnie wygląda twoja blachodachówka, i też zazdroszczę Ci piwnicy, bo my tyle ton piasku wsypaliśmy do środka, że bez problemu moglibyśmy zrobić piwnicę, ale mówi się trudno. Działkę też mamy ponad 11 arów, jest prostokątna i zupełnie goła. U Ciebie to już cały lasek rośnie, ale na wiosnę zamierzamy też posadzić kilka drzewek - tylko jeszcze nie wiem jakich. Kriss możesz wkleić trochę większe fotki kuchni, bo na tych małych nie bardzo widać zastosowane rozwiązanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 29.01.2007 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam, AndrewB ja właśnie mam takie przeszklenie w formie okna, typu fix-nie otwierane. http://foto0.m.onet.pl/_m/9778698fee1868eaa0ae2ac0b651b648,5,19,0.jpgCo do bramy to mogę jedynie podpowiedzieć że można wyrwać u "Wiśniewskiego" do 13% rabatu.Co do kuchni to staram się zamieścić większą fotkę: http://foto0.m.onet.pl/_m/2981cd372bf9b6022def1f4b9970b7d6,5,19,0.jpghttp://foto0.m.onet.pl/_m/4693e20335f80521c2b8ab5d6fc59945,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 29.01.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Kriss sorki to ja wkleiłam twoje zdjecie ale to moze i dobrze bo nowe fotki sa w deche, przestrzeń w holu jest ogromna , sory ze sie tak zachwycam rzeczami które dla was moze sa oczywiste ,ale nie widziałam adeli na zywo i wyobrazenie sobie przestrzeni dla kogos kto buduje pierwszy raz to nie lada gratka, np : toaleta na dole,jak by to nie było problelu kris wrzuć zdjecie nijak nie widze 3,30 maz chce miec tam prysznic Andrew wszystko widać kawał masz tej piwnicy ja na tej scianie mam dodatkowe okno w salonie , a ty kiedy spodziewasz sie okien , bo teraz nie robisz chyba nic w srodku ? Dziasiaj byłam na budowie tam widze tylko stemple i zalany strop i nagle zagladam tu i co widze gotowe domy nawet kafelki cisnie mi sie na usta jedno zdanie "chce dach" i to piorunem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 30.01.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Okienek spodziewam sie pod koniec lutego....dlatego też tak dopytuję się o drzwi....hehe. Mam jednak nadzieję,że przez tą zimę toszkę się wszystko opóźni...Pozdrówka dla Adelowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 30.01.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Kriss naprawdę super rozwiązałeś połączenie kuchni z salonem. Widać ogromną przestrzeń i w przedpokoju jest mnóstwo światła - a to mi się bardzo podoba. Popieram Anrami, wklejaj więcej zdjęć bo widzę, że ty jesteś najdalej z nas budujących. Warto więc podpatrzeć jak masz zrobione wnętrza - oczywiście jeśli zechcesz się z nami nimi podzielić - i nie będziesz miał nic przeciwko zgapieniu co nieco Anrami nie martw się u mnie jest tylko ułożony i przykryty folią strop i też las stempli w środku. Byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 30.01.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 np : toaleta na dole,jak by to nie było problelu kris wrzuć zdjecie nijak nie widze 3,30 maz chce miec tam prysznic postaram się wkleić taką fotkę, tylko że nie mam aktualnej, ale obiecuję najpóżniej w czwartek.. teraz widzę że warto było lekko przesunąć tą ściankę kosztem gospodarczego o 20cm. lecz teraz trzeba sobie radzić z tym co jest... i się udało !(moim zdaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 30.01.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 A ja wogóle nie mam pomieszczenia gospodarczego....Zrobiłem tam kibelek i oddzielną łazienkę...a wejście do garażu mam z klatki schodowej do piwnicy...Miłej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 31.01.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 A ja wogóle nie mam pomieszczenia gospodarczego... To faktycznie biedaku utrudni ci zycie masz przeciez tylko cos koło 100 mk piwnicy jak ty sobie z tym poradzisz Nic sie nie boj Andrew jakby co to postawisz dobudówke teraz widzę że warto było lekko przesunąć tą ściankę kosztem gospodarczego o 20cm To tez niezły pomysł moj maz własnie chodzi miedzy stemplami i liczy na kroki jak by moze w ta moze w ta(nie mamy jeszcze scianek dzialowych) Kriss az wstydze sie poprosic ale wrzuc fotki , moze przjdz sie po domu i tak metr po metrze bedzie szybciej ja w zamian moge ci porobić zdjecia mojego aktualnego mieszkani pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 31.01.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 He he Włąśnie dlatego zrezygnowałem z gospodarczego bo i na co mi ono.Mam za to i kibelek i łazienkę...A powodem tego była konieczność zrobienia klatki schodowej do piwnicy w miejsce kibelka w projekcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 31.01.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ludziska famfary ruszamy jutro dalej dach gotowy(tzn. te wszystkie elementy przyjada dociente )panowie jutro dokoncza murki na górze i jedzemy takze za jakis czas wrzuce fotki, oby tylko nie padał reszte panowie mowia ze zniosa .Apropo chyba zecydowalismy sie na kolor dachu bedzie cos takiego: http://www.braas-polska.com.pl/images/romanska_big2.jpg trzymajcie kciuki. Justap a ty ruszasz dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 31.01.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Niestety czekamy na decyzję od kierbuda, czy możemy zalewać strop czy nie , a on jakoś do tego się nie pali. Niewiem co z tą pogodą będzie? Czy może znowu przyjdzie zima... Zazdroszczę wam wszystkim, że dalej coś działacie, choć i my nie próżnujemy tak zupełnie. Rozglądamy się za więźbą dachową i dachówką. Mamy też elektryka, ale nie wiem czy cena za robociznę jest wysoka czy też nie. Możecie powiedzieć ile u was wycenił? Pytanie do Krissa - bo chyba ty masz położoną elektrykę, chyba że jeszcze AndrewB, proszę o opinie. Mój elektryk wycenił robotę na 2200 zł plus materiał. Drogo? Anrami czy to dachówka ceramiczna czy cementowa? Mogę wiedzieć co to za firma i kolor? Podoba mi się. Pozdrawiam i trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 01.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Kriss az wstydze sie poprosic ale wrzuc fotki... pozdrawiam Jakość może nie najlepsza, ale proszę o wybaczenie, zdjęcia robione aparatem z telefonu. http://foto0.m.onet.pl/_m/f45050e9c0813fc53b6794fb110aef94,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/94edb0e99e8e633e29e94d333b8e12d0,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/eedb15450414c83a63b4bac4a979792a,5,19,0.jpg Pytanie do Krissa - bo chyba ty masz położoną elektrykę, chyba że jeszcze ... Zapłaciłem troszkę mniej za robociznę, jednak robił mi ją elektryk z firmy w której pracowałem, i częściowo materiały wykorzystał własne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 01.02.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dzieki serdeczne Kriss ty masz o ile wiecej niz w projekcie (dobrze zrozumiałam ze 20 cmm uciete z pom.gosp.? w takim układzie by mi w zupełności starczyło . justap byłam dzisiaj zobaczyć ta dachówke , to Brass romańska w czerwieni ,ale w rzeczywstości ne wyglada tak fajnie jak na zdjeciu , znowu mam delemat? , fajnie za to wyglada kolor cegły naturlanie bynajmniej. Brass ma teraz fajny wypust dachówki która sie nazywa tegalit http://www.brass.pl/images/tegalit_kolory_spec.jpg ma tez fajny kolor właśnie w czerwieni ale nie moge jej znalezc w zadnej hurtowni .A nauczona doswiadczeniem najpierw musze zobaczyc dotknąć , bo te kolory troche sie jadnak róznia od tych na zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 11.02.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Halllllooooo,,, czyżbyśmy zapadli w sen zimowy ??? Mroźno strasznie.... A na naszym forum strasznie cicho. zagląda ktoś tu jeszcze?? Ja właśnie wróciłem z urlopu dzieki serdeczne Kriss ty masz o ile wiecej niz w projekcie (dobrze zrozumiałam ze 20 cmm uciete z pom.gosp.? w takim układzie by mi w zupełności starczyło . U mnie jest zgodnie z projektem, ale moim skromnym zdaniem warto lekko powiększyć, np. 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 11.02.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 jetem jestem tylko jakos sie wykruszylismy , nie ma o czym pisac bo aura nie dopisuje.U mnie niewiele stawiamy murki na dole i na gorze przy dobrej pogodzie , a tak poza tym to kombinujemy ogrodzenie i czekamy przygotowani na słoneczko kriss a ty to chyba szalejesz w srodku,łazienka wyglada na zamieszkała czy to znaczy ,ze wszystko juz skonczyles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 13.02.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 jetem jestem ... juz skonczyles? W sumie to... w środku, jestem na etapie zabudowy kominka, większość staram się robić własnymi siłami, jednak i tak finanse rozkładają mnie na łopatki , ale jakoś powoli,powoli... będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 13.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 W sumie to... w środku, jestem na etapie zabudowy kominka, większość staram się robić własnymi siłami, jednak i tak finanse rozkładają mnie na łopatki , ale jakoś powoli,powoli... będzie dobrze. Kriss a gore tez robiłeś od razu ? bo my sie zastanawiamy czy wykonczyc dół na cacy a gore potem dłubac czy ........? napewno nie damy rady wszystkiego naraz jak sam wiesz jedna przyczyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts