cezare 09.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Proponuję sprawdzić na jakiej wysokości będziesz podłączać się do komina dymnego i z której strony.Myśląc o piecu gazowym wiszącym należałoby wejście do komina zrobić jak najwyżej, wtedy możemy podłączyć każdy piec TEORETYCZNIE, bo wejście będzie nad schodami i wtedy "klapa". Jeśli to będzie piec gazowy kondensacyjny stojący to też trzeba przewidzieć dla niego miejsce - zajmuje trochę miejsca, szczególnie zbiornik na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 09.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Justap jestes niezła ja tak technicznie nie jestem dobra,nie mam pojecia jak maja isc kominy, ekipa idzie planami zgodnie z projektem, na górze okna zrobia dopiero po tym jak zamkniemy wszystko.Wykonawca twierdzi ze woli wyjac pare dachówek niz myslec czy rano beda czy nie ( bierze odpowiedzialnosc za wszystko jak zwina on odkupuje). jutro jade na budowe to zobacze dokładnie jak to jest pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 11.03.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 obiecane zdjecie dachu , nie mmiałam aparatu zdjecia zgrane z tel. potem wkleje wiecej http://www.superfoto.pl//zdjecia/foto/i/9/3/7/22857668_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 11.03.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/9/3/7/22857668_d.jpg to samo powiekszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 12.03.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ... to napisz jaką dokumentację trzeba zgromadzić do odbioru, bo mam nadzieję że na jesień też będziemy na swoim Witam, Z papierologi potrzebowałem: 1. Mapa inwentaryzacyjna 600PLN 2. Oświadczenie kierownika bud. + wszystkie wpisy w dzienniku 300PLN 3. Oświadczenie elektryka + wpis do dziennika. 4. Oświadczenie Mistrza Kominiarza + wpis do dziennika. 5. Pozwolenie na Budowę. 6. Zgłoszenie rozpoczęcia robót. 7. Do wglądu, umowy z ZEWT oraz Gazownictwa. 8. Dokument poświadczający nadanie numeru porządkowego (adresu). To może jak jesteś już tak daleko to wkleisz trochę zdjęć Adeli, oczywiście jeśli to nie problem Zapraszam do Albumu, jest kilka fotek natomiast bardziej świeże dopiero muszę wykonać: http://foto.onet.pl/744hm,c48gcgtwzcgw A tak poza tym to rośnie mi już obrońca dobytku... http://foto1.m.onet.pl/_m/41403fdfd3cbc39ee770186bfdb222a9,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 19.03.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Hallloooo,,, zagląda ktoś tu jeszcze, czy wszyscy wychodzą gdy jeszcze ciemno i wracają ze swoich włości gdy już ciemno??? Jak prace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezare 19.03.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Chciałbym zasięgnąć waszego zdania na temat wykończeń hydraulicznych. Na jaki sposób ogrzewania zdecydowaliście się i jakie są koszty wykonania takiej instalacji.Bo stale mówię sobie, że nie dam się naciągnąć: to na koszty, to na jakość wykonania i ciągle się mi nie udaje uniknąć wpadki. (Jak na przykładzie stolarki okiennej o której już pisałem i wielu innych.)Obenie dostałem wycenę prac hydraulicznych z materiałami (bez pieca gazowego) na 20 000. Dół chciałbym ogrzewanie podłogowe, na górze kaloryfery aluminiowe zasilane dołem ze ściany.Wiem, że kolega niedawno wykańczał dom o podobnym metrażu i też dostał różne wyceny od 7 000 do 20 000. Oczywiście wybrał najtańszą ofertę i widzę, że robota nie jest ostatnia. Czy to normalne, że mamy taką rozpiętość cenową?Jeśli możecie to napiszcie o waszym doświadczeniu z hydraulikiem. PS. Czy wejście do kanału dymnego, od pieca gazowego, też wam wyszedł nad schodami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 21.03.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam, ja się zdecydowałem na gaz ziemny, wyceny również miałem bardzo zróżnicowane. Jednak jak zawsze trzeba troszkę je wypośrodkować. Najbardziej szczegółową miałem na 34 tyś. natomiast materiały kosztowały mnie około 18 tyś, robocizna własna, wbrew pozorom nie jest to bardzo skomplikowane. W tym temacie możesz znacznie negocjować ceny. marża potrafi być prawie dwukrotna. Podłogówkę mam w kuchni, łazienkach oraz w wiatrołapie i awaryjnie grzejniki w każdym pomieszczeniu. Wejście spalin do komina wymierzyliśmy żeby było lekko pod schodami żelbetowymi. Również pod schody zmieściłem hydrofor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 22.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/8/5/6/23027843_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 23.03.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/8/5/6/23027843_d.jpg a można więcej takich ??? I troszkę wnętrza !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 23.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kriss!!! Chciałoby się więcej przede wszystkim z wnętrza ale na razie nie ma co pokazywać - może po tynkach. A to zdjęcie od strony północno-wschodniej: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/0/9/8/23047049_d.jpgPozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 24.03.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 gratulacje ,okna sliczne jednak co brąz to brąz , my niestety musieliśmy zrezygnowac z brązu i cały czas sie miotam czy to była dobra decyzja . Okna już są ale czekamy na rolety bedą montowane razem w piątek Andrew możesz szaleć w srodku powoli cie dogonie myśle...............................? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 25.03.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 prawie mam dach .............? http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/2/8/0/23067206_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/8/5/3/23067207_d.jpg kolejne w weekend jak beda okna dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 25.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam! Po pierwsze to dzięki Kriss za zdjęcia. Anrami - fajnie że jesteś już tak daleko. AdrewB super okna, my też o takich myślimy. Po drugie: HURRAAAA!!!! Mamy zalany strop i wyciągnięte ścianki do góry, a za tydzień przychodzi cieśla. Nareszcie coś się będzie działo. No i pogoda robi się niezła. A po trzecie, czwarte ....... to wspaniale oglądać swój wymarzony dom jak rośnie w oczach. Myślę, że inni też tak sądzą. Może niedługo załączę jakieś fotki. Pozdrawiam wszystkich Adelowiczów. Dobrej nocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 26.03.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 No no w końcu ktoś coś pokazał...hehe. Fajna działeczka Justap. Anrami goń mnie goń chętnie podyskutuję z kimś na tym samym poziomie..... budowania. Ja teraz załadam elektrykę i modlę się aby nie zczaili złodziejaszki....bo nie mam jeszcze drzwi garazowych.... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 27.03.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ja teraz załadam elektrykę i modlę się aby nie zczaili złodziejaszki.... jak minęła pierwsza noc?Wpadł ktoś niechciany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 29.03.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 U mnie nie, ale u sąsiada ktoś "pożyczył" 18 pustaczków, czyli około 180 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlota2 02.04.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Drodzy Forumowicze! Trzy tygodnie temu zaczęliśmy budowę Adeli, taraz stoi już parter. Byłam więc obejrzeć pomieszczenia i jestem przerażona, kuchnia wydaje się bardzo mała i nie obstawna, chociaż zrezygnowaliśmy z wyjścia na taras i zostało zamurowane.Gdzie postawić lodówkę? Okno w kuchni jest prawie na całą jedną ścianę więc tam meble mogą byc postawione tylko na dole. Ratunku! Bardzo was proszę jeśli ktoś byłby taki dobry i przesłał mi swoje zdjęcia jeśli urządził już kuchnię i napisał czy naprawdę jest taka mała i niefunkcjonalna? Przecież ja najwięcej czasu spędzam w kuchni i chciałabym aby była wygodna a zarazem ładna. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 02.04.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 jestem przerażona, kuchnia wydaje się bardzo mała i nie obstawna, chociaż zrezygnowaliśmy z wyjścia na taras i zostało zamurowane.Gdzie postawić lodówkę? Okno w kuchni jest prawie na całą jedną ścianę więc tam meble mogą byc postawione tylko na dole. niestety jest mała i nie bardzo ustawna ,ty zyskasz ta przestrzeń przy wyjściu na taras ja nie mam tej możliwości bo okno mam i do tego mam spiżarke w kuchni na ścianie przeciwniej do okna tarasowego mam do niej wejście ,ale plan mam jak ja zrobic jak tylko nabierze kształtów wrzucę fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 03.04.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam grupę Adelowiczów Mam pytanie. Czy ktoś z Was buduje może Adelę ale z podwójnym garażem? Jeżeli tak, to może jakieś zdjęcia wrzucić (zastanawiam się nad taką przeróbką, ale nie wiem, czy domek nie straci uroku) A może jest jakaś Adela z powiększonym garażem do obejrzenia gdzieś niedaleko Warszawy? Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts