por_zybert 05.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Trochę zdjęć. Chyba każdy to lubi http://por-zybert.fotosik.pl/albumy/173572.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 05.05.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 por_zybert super działka o takiej marzyłam, nie mam co prawda dzialki w lesie ale mam na działce dwa duze dęby stąd moje pytanie: czy nie masz problemu z liśćmi czy jakimiś spadkami z drzew ???????? Dab u nas jak rozkwitał to leciało z niego cos tam , nieważne i to osadza sie na dachu jak spadnie deszcz bedzie napewno lepiej ale martwi mnie czy nie bedzie to zapychało rynien ,których jeszcze nie mam? masz z tym jakies doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 06.05.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Faktycznie spadające kolki i liście są pewnym problemem. Warto jednak poświęcić parę minut tygodniowo na oczyszczanie rynien. Ja będę musiał założyć tzw. rewizje z siatką na rynnach przy gruncie bo chcę odprowadzać deszczówkę do lasu częściowo pod ziemią. Czuwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 06.05.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 http://images20.fotosik.pl/311/4097616e60fd9d88m.jpghttp://images20.fotosik.pl/311/e0c8c8ce27da4d7cm.jpg' alt='e0c8c8ce27da4d7cm.jpg'>http://images21.fotosik.pl/257/2668b3160ddc5fd0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 06.05.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Co do schodów ANRAMI. Fajne są ale przemyśl co jeszcze dobierzesz w takim kolorze. Moim zdaniem w kolorystyce domu powinny dominować 2 lub trzy współgrające kolory. Zatem musisz dokoptować okna lub kominy w takim kolorze co jest niezłym wyczynem poszukiwawczo-finansowym. Taki samotny "biały" żagiel na frontowej elewacji nie wygląda zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 06.05.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 07.05.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 W tym roku plan max. to wprowadzić się na zimę. Plan min. stan zamknięty i hydraulika. Co do kuli to ja mam taki pomysł. Zrobie sześcian foremny ze styropianu i dam siostrzenicom do zabawy. Po godzinie będę miał kulę którą zamocze w betonie i gotowe. Czuwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 07.05.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Co do schodów ANRAMI. Fajne są ale przemyśl co jeszcze dobierzesz w takim kolorze. Moim zdaniem w kolorystyce domu powinny dominować 2 lub trzy współgrające kolory. Zatem musisz dokoptować okna lub kominy w takim kolorze co jest niezłym wyczynem poszukiwawczo-finansowym. Taki samotny "biały" żagiel na frontowej elewacji nie wygląda zbyt dobrze. Słuszne spostrzeżenie ale schody nie beda " samotnym zaglem" bo w tej samej konwencji planuje podjazd i cokoł narazie sa to tylko plany cenna jest niebanalnna wiec poszukuje innych rozwiazan rownie urokliwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 07.05.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 07.05.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Dowiedziałem się że kulę również można zrobić ze starego globusa wlewając do niego gips przez wcześniej nawiercony otwór. Sprawdzone. Z łuków w oknach raczej bym nie rezygnował. Dom traci dużo na uroku. Koszt 15tyś. z montażem. Zamawiane w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 08.05.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 08.05.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Okna są dwukolorowe. Białe z wewnątrz. Na taras wybraliśmy skrzydłowe z ruchomym słupkiem i niskim progiem tak aby w lato można było otworzyć na ościerz i taras zintegrować z dosyć skromym acz przytulnym salonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 09.05.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam! AndrewB wielkie dzięki za odpowiedź, będę wiedziała jak jeszcze wywalczyć ewentualne rabaty Mam dobrą wiadomość od poniedziałku wchodzą kłaść dachówkę i wreszcie domek będzie miał ładny daszek Jak będzie gotowy to się pochwalę - mam nadzieję, że będzie czym. A co tam u reszty forumowiczów się dzieje? Kriss pochwal się zdjęciami ze środka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 09.05.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 melduje sie u nas srodek w akcji hyrdaulik,w piatek elektryk ,centralny odkurzacz zmówiłam też podpory na rogi zazdroszcze ci justap bo na tym etapie co jestes najwiecej oko cieszy a dalej juz tylko kasa płynie Bo platanina kabli i rur nie bardzo mnie zadowala najbliższy efekt to tylki wewnetrzne ale nic to zaczekam wklejaj zdjecia a kiedy okna ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 09.05.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 12.05.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 halllllllllllo jest tu kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 12.05.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 jak sie już pojawicie to dajcie znac jak rozwiazaliscei problem grzejnika w kuchni .Jestem przeciwna podłogówce ale chyba bedzie to konieczne bo za bardzo nie ma gdzie dac grzejnika jak sobie z tym poradziliscie??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 12.05.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Jaki macie pomysł na bramę garażową? Chcę żeby kolor okien, drzwi i bramy garażowej był taki sam. Niestety wchodzi to w grę tylko przy kolorze złoty dąb bo Wiśniowski robi taką bramę. Ale głupio mieć kolory jak pół osiedla. Czy znacie firmy oferujące bramy garażowe w kolorach podobnych do oklein okiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobyr 12.05.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam, pozwolę sobie dołączyć do forum udzielając jednocześnie odpowiedzi na pytanie o kolor bramy. W pewnym momencie stanąłem przed podobnym problemem i ustaliłem, że największą paletę kolorów (w tym imitujących drewno) oferuje firma KRISPOL, ponieważ używa tych samych oklein drewnopodobnych co producent profili okiennych VEKA. Ja np. mam okna i bramę w kolorze orzech (system VEKA), są idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 12.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Pewien zaopatrzeniowiec polecił mi firmę normstahl ( http://www.normstahl.pl ) mówi że wiśniowski przy nim to pikuś. Kolor można zamówić dowolny z palety kolorów ROT(?). Jeśli chodzi o ogrzewanie na dole to w grę wchodzi tylko podłogówka. Nie rozumiem pomysłu zakładania grzejników na parterze. Szybko wywiewa ciepło i zimno w nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts