zlota2 17.06.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Kochani!15 marca wytyczyliśmy nasz budynek ( zrobił to mój mąż, któryjest geodetą ). Dziś mamy już stan surowy otwarty i jesteśmy dumni i szczęśliwi. Przesyłamy kilka zdjęć z etapów naszej budowy, może komuś się przydadzą. http://zlota2.fotosik.pl/albumy/211478.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 17.06.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 18.06.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Czołem Budujący Adelcię! Nie martwcie się.... Wszystkie potknięcia, nerwy,wynagrodzi nam fakt zamieszkania w naszych domkach.... Ostatni często przebywam u znajomych, którzy mają Manuelę z Archipelagu.....Juz mieszkają.... w środku ma cos z Adeli... i muszę Wam powiedzieć , że doskonale tam się czuję..... Oni mnie trochę straszą, że z salonem w Adelci będę mieć problem....z umeblowaniem....ale j a sie nie boję....dam radę..... Złota2 ....Super, że nie zmienialiście za dużo w projekcie....ja tam nie lubię zmian bo wtedy wychodzi zupełnie inny projekt a nie Adela.... tylko troche ten słup tarasowy jakby za masywny...ale to tylko moje skromnie zdanie....nie mam złych zamiarów....ja mam zwykły słup klinkerowy nie rozszerzany.... U mnie chyba nie było większych wpadek.....Tylko mąż zastanawia się czy na taras nie dodać jeszcze jednego skrzydła...teraz są dwa..... Co sądzice o tym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 18.06.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 18.06.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 18.06.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Czy masz na myśli to że moja Adela została podpiwniczona? Czasem jak oglądam zdjęcia na forum to nigdy nie pomyślałabym, że dany projekt to jest ten oglądany w katalogu w ofercie biura projektowego.....A moja Adela nie odbiega chyba za bardzo od pierwowzoru...kwestia rezygnacji z łuków i wolego oka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 18.06.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 18.06.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Ostatni często przebywam u znajomych, którzy mają Manuelę z Archipelagu.....Juz mieszkają.... w środku ma cos z Adeli... i muszę Wam powiedzieć , że doskonale tam się czuję..... zgadzam sie , tez byłam w manueli i faktycznie jest podobna tez sie swietnie czułam Oni mnie trochę straszą, że z salonem w Adelci będę mieć problem....z umeblowaniem....ale ja sie nie boję....dam radę..... chyba nie mniejszy problem niż w manueli , bo z tego co pamietam salon tez nie za wielki ale domek faktycznie klimatyczny Każy ma inny gust i buduje dom według własnego uznania nie zawsze zgodnie z projektem Ludziska jesteśmy tu żeby sie inspirować a nie oceniać także spokój ja naprzykład zmieniłam pare rzeczy i nie uważam zeby to umniejszyło mojej adeli przez to jest bardziej "moja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 19.06.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Czołem Budujący Adelcię! Złota2 ......... tylko troche ten słup tarasowy jakby za masywny...ale to tylko moje skromnie zdanie....nie mam złych zamiarów....ja mam zwykły słup klinkerowy nie rozszerzany.... a mi sie podoba bardzo bardzo ,właśnie taki rozszerzony , my zrobimy go na koncu bo na kazdym rogu adeli bede miała takie słupy i czekamy jak je zamontujemy i do wielkosci tych narożnych dopasujemy ten tarasowy, słupy beda w piatek jak zamontuje wkleje fotke por_zybert piwnica w dechę jak u babci ,super klimat , zeby ci tylko żabki sie nie zaległy bo lubia takie piwnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 20.06.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Witam Wszystkich Adelowiczów, ja również buduję Adele główna zmiana, która od razu rzuca się w oczy to podwójny garaż, reszta to kosmetyka. Wykańczamy poddasze. Chcielibyśmy zakoczyć budowę w pażdzierniku, ale do tego potrzeba worka pieniędzy. Muszę jeszcze przejśc szybki kurs wklejania zdjęć i wtedy się pochwale. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 20.06.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 witaj jestem na podobnym etapie tez wykanczamy poddasze wklejaj fotki czekam z niecierpliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 20.06.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 witam próbuję wkleić zadjęciahttp://www.superfoto.pl/share.php?aid=24606092 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 20.06.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 chyba nic z tego. Proszę o wskazówki jak wkleic zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 21.06.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Zmienione przez Wilanowski1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 22.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam Wszystkich Adelowiczów, ja również buduję Adele główna zmiana, która od razu rzuca się w oczy to podwójny garaż, Joani, a możesz zdradzić ile dopłacaliście za powiększenie garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 22.06.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 WitamBtx nie wiem co nasz na myśi, za projekt zapaciłam 1600,00 za adaptację 1200,00. Zyskałam duży pokój na górze, w którym będzie TV. Podłoga ma powierzchnię 47m2, odchodza skosy ale pokój tak jest spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 22.06.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 właśnie o to mi chodziło.Pytałem jakiś czas temu w biurze projektowym i babka za samo powiększenie garażu powiedziała mi 1000zł, a za każdą dodatkową modyfikację oczywiście dodatkową opłatę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 22.06.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Btx Spróbuj bezpośrednio w Archipelagu, tylko zaznacz o jakie zniamy Ci chodzi, może będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 22.06.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam,teraz chyba udało się udało http://foto.onet.pl/dpfme,c4703ce98ekw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 22.06.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam! Wszystkich Adelowiczów , a szczególnie nowe osoby, które do nas dołączyły. Miło będzie powymieniać się uwagami i inspiracjami z większą ilością budujących. Joani masz piękny dach, a i okna też mi się podobają - szczególnie kolor, możesz zdradzić co masz na dachu i jakiego koloru są okna? A ja muszę też się pochwalić - mam położoną elektrykę, zamontowane okna i rolety oraz bramę garażową. Od poniedziałku kładziemy co i wodę, później wylewki, a w połowie lipca przychodzi znajomy i kładzie tynki. Zapraszam do oglądaniahttp://justap.fotosik.pl/albumy/214737.html Anrami i AndrewB co tam u was słychać? Nie odzywacie się? Pokażcie jak wam idzie. A może ktoś z budujących ma wykończone w jakimś stopniu wnętrza i mógłby je pokazać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts