Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADELA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Kochani!

15 marca wytyczyliśmy nasz budynek ( zrobił to mój mąż, któryjest geodetą ). Dziś mamy już stan surowy otwarty i jesteśmy dumni i szczęśliwi. Przesyłamy kilka zdjęć z etapów naszej budowy, może komuś się przydadzą. http://zlota2.fotosik.pl/albumy/211478.html

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czołem Budujący Adelcię!

Nie martwcie się.... Wszystkie potknięcia, nerwy,wynagrodzi nam fakt zamieszkania w naszych domkach.... Ostatni często przebywam u znajomych, którzy mają Manuelę z Archipelagu.....Juz mieszkają.... w środku ma cos z Adeli... i muszę Wam powiedzieć , że doskonale tam się czuję.....

Oni mnie trochę straszą, że z salonem w Adelci będę mieć problem....z umeblowaniem....ale j a sie nie boję....dam radę.....

Złota2 ....Super, że nie zmienialiście za dużo w projekcie....ja tam nie lubię zmian bo wtedy wychodzi zupełnie inny projekt a nie Adela.... tylko troche ten słup tarasowy jakby za masywny...ale to tylko moje skromnie zdanie....nie mam złych zamiarów....ja mam zwykły słup klinkerowy nie rozszerzany....

U mnie chyba nie było większych wpadek.....Tylko mąż zastanawia się czy na taras nie dodać jeszcze jednego skrzydła...teraz są dwa..... Co sądzice o tym?

Pozdrawiam

Czy masz na myśli to że moja Adela została podpiwniczona?

Czasem jak oglądam zdjęcia na forum to nigdy nie pomyślałabym, że dany projekt to jest ten oglądany w katalogu w ofercie biura projektowego.....A moja Adela nie odbiega chyba za bardzo od pierwowzoru...kwestia rezygnacji z łuków i wolego oka....

Ostatni często przebywam u znajomych, którzy mają Manuelę z Archipelagu.....Juz mieszkają.... w środku ma cos z Adeli... i muszę Wam powiedzieć , że doskonale tam się czuję.....

zgadzam sie , tez byłam w manueli i faktycznie jest podobna tez sie swietnie czułam :D :D

Oni mnie trochę straszą, że z salonem w Adelci będę mieć problem....z umeblowaniem....ale ja sie nie boję....dam radę.....

chyba nie mniejszy problem niż w manueli , bo z tego co pamietam salon tez nie za wielki ale domek faktycznie klimatyczny
Każy ma inny gust i buduje dom według własnego uznania nie zawsze zgodnie z projektem
Ludziska jesteśmy tu żeby sie inspirować a nie oceniać także spokój :wink: :D ja naprzykład zmieniłam pare rzeczy i nie uważam zeby to umniejszyło mojej adeli przez to jest bardziej "moja" :D

Czołem Budujący Adelcię!

Złota2 ......... tylko troche ten słup tarasowy jakby za masywny...ale to tylko moje skromnie zdanie....nie mam złych zamiarów....ja mam zwykły słup klinkerowy nie rozszerzany....

a mi sie podoba bardzo bardzo ,właśnie taki rozszerzony , my zrobimy go na koncu bo na kazdym rogu adeli bede miała takie słupy i czekamy jak je zamontujemy i do wielkosci tych narożnych dopasujemy ten tarasowy, słupy beda w piatek jak zamontuje wkleje fotke :)

por_zybert piwnica w dechę jak u babci ,super klimat , zeby ci tylko żabki sie nie zaległy bo lubia takie piwnicę :lol: :lol:

Witam Wszystkich Adelowiczów,

ja również buduję Adele główna zmiana, która od razu rzuca się w oczy to podwójny garaż, reszta to kosmetyka. Wykańczamy poddasze. Chcielibyśmy zakoczyć budowę w pażdzierniku, ale do tego potrzeba worka pieniędzy. Muszę jeszcze przejśc szybki kurs wklejania zdjęć i wtedy się pochwale.

Pozdrawiam.

Witam!

Wszystkich Adelowiczów , a szczególnie nowe osoby, które do nas dołączyły.

Miło będzie powymieniać się uwagami i inspiracjami z większą ilością budujących.

Joani masz piękny dach, a i okna też mi się podobają - szczególnie kolor, możesz zdradzić co masz na dachu i jakiego koloru są okna?

A ja muszę też się pochwalić - mam położoną elektrykę, zamontowane okna i rolety oraz bramę garażową. Od poniedziałku kładziemy co i wodę, później wylewki, a w połowie lipca przychodzi znajomy i kładzie tynki. Zapraszam do oglądaniahttp://justap.fotosik.pl/albumy/214737.html

Anrami i AndrewB co tam u was słychać? Nie odzywacie się? :cry:

Pokażcie jak wam idzie. A może ktoś z budujących ma wykończone w jakimś stopniu wnętrza i mógłby je pokazać.

Pozdrawiam :p