Gość IZ_EK 21.07.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Wilanowski,Jesteś bardzo mile widziany. Jesteś jedną z niewielu osób, które znajdują czas żeby coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 21.07.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Wilanowski! Jak dla mnie to każdy Adelowicz jest zawsze tu mile widziany i "czytany". I tak samo ważny jak każdy inny. Choć coraz mniej nas tu zagląda Tłumaczę sobie to tym, że każdy z nas jest tak bardzo zapracowany i zawodowo i na naszych budowach. Ale brakuje mi wiadomości z każdej forumowskiej budowy. Ludzie piszcie co się u was dzieje!!! U nas kończą w poniedziałek tynki, w środku tygodnia przychodzą zakładać parapety i przychodzi też stolarz - wymierzyć kuchnię. Tylko nie mogę zdecydować się na kolor mebli, może ktoś coś podpowie. Pod koniec tygodnia montujemy piec. I pora wybierać płyki i ceramikę sanitarną. Dobrej nocki i do usłyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 23.07.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Wiecie co? Wkurza mnie ta niemoc..... Faceta od przęseł ogrodzeniowych już od ponad miesiąca nie mogę zagnać do roboty, tynkarz sam jeden buja się z tynkami(na szczęście nieźle mu wychodzą..... )a tu w połowie sierpnia przychodzą od hydraluliki panowie....skąd wziąć ludzi do pracy.... Gdyby nie praca zawodowa i mały szkrab sama bym zakasała rękawki i wzięła się do roboty... Mąż juz też nic innego nie robi po pracy tylko sam dłubie na budowie....Pisanie na forum tez ja już przejęłam, bo on nie ma czasu..... Pozdrawiam i "zazdroszczę" jak słyszę , że co niektórzy kupują już kafelki i projektują kuchnię.....A JA KIEDY??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 29.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 E! Pani Wilanowska, pani się nie obraża bo na starość nie będzie do kogo gęby otworzyć. U mnie hydraulik zakończył swoją działalność. Zamontowałem piec węglowy z podajnikiem. Niestety w moim przypadku najlepsze rozwiązanie. Wylałem również posadzki. Teraz jeżdżę i podlewam betonik żeby dobrze związał. Przymusowo też wietrzę żeby jaki grzyb się nie wdał. Słuchajcie jak są już posadzki to wtedy już czuć jak w domu. Mam wrażenie że tylko dotknąć i można się wprowadzać. Nie jest jednak tak słodko. Jeszcze masa roboty. Żono Andrzeja B.(?) nie martw się prawie wszyscy tak mają. Jak chcesz pogonić fachowca to możesz spróbować manewru typu: "Panie jak pan będziesz się z tym tak bujał to ja se poszukam innego fachowca bo ja na takie dłubanie to czasu nie mam" Działa jak spec nie jest porywczy i jeszcze mu nie zapłaciłaś. Najlepiej wychodzi gdy masz papierosa w kąciku ust i zgrywasz cwaniaczka.Takiego co wiesz wszędzie może coś załatwić. Czuwaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 15.08.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ludziska! Czy wyście wszyscy powariowali i pogniewali sie na śmierć....Zaglądam tu i zaglądam chcąc się dowiedzieć co słychać u moich towarzyszy budowy (Adeli) a tu ciiiiiiiiiiiisza od 3 tyg. A Pani Wilanowski(a) jest chyba bardzo wrażliwą osóbką, skoro wszystko bierze tak bardzo do siebie i "wykasowuje się" z wątku Adela. A to przeciez najbardziej ona nakręcała nasze pogawędki,WRÓĆ DO NAS.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 16.08.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam, faktycznie jakoś cichutko sie zrobiło. U nas już po urlopie (najpierw panowie budowlańcy potem my). Teraz kładziemy gładzie, a po niedzieli jak pójdzie wszystko z planem to zaczną układać kafelki w pralni na dole. Po malutku ale cały czas do przodu, tak trzymać. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 16.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 dzieki bogu andrew juz myslałam ze wszyscy walczycie na privie a tylko ja tu zagladam z utesknieniem i czekam na niusy o budowach szczerze mówiąc to i tak sie dziwiłam ze nie było wcześniej zadnych zatarc i roznic zdan bo jak sie przeglada inne tematy to kłotnia za kłotnią co prawda nie jestesmy jakims super aktywym watkiem ale zawsze cos... a teraz moje dzieło ostatnich dni oprawione okna http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/1/1/2/26308217_d.jpg podpory ,których nie lubicie ale ja sie nie obraże mówcie http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/1/1/8/26308218_d.jpg szafeczka na klucze , mężuś wystrugał http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/0/6/1/26308215_d.jpg zaczątek schodów pan dopiero zaczął efekt koncowy póżniejhttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/3/9/5/26308214_t.jpg do tego montujemy drzwi też drewniane całe bez szybek, Joani apropo pralni to u nas kończą coś takiegohttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/9/8/5/26308216_t.jpg mamy tez juz schody zewnętrzne i wkońcu taras no i weszliśmy w 21 wiek tzn . mamy media wszystkie nareszcie to tyle przez te trzy tygodnie Justap wystąp ciekawość mnie zżera rozumiem ze juz rozejm czy znowu zginiecie na długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 17.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Anrami Gratuluję 'wspięcia się' na wyższy poziom: FORUMOWICZ TO BRZMI DUMNIE!! Widac u ciebie postępy oj widać. Ja się niczym nie pochwalę. no może tym że mam juz kolejne schody zewnetrzne tym razem do piwnicy, no i drzwi piwniczne niedługo mąż obsadzi./Może jutro jak dobrze pójdzie/. Powoli kupujemy sanitariaty, no i troszkę się spieramy z mężem...każdy chce coś innego...więc się podzieliliśmy...mąż 'urządza" łazienkę na dole ja na górze, aczkolwiek będę starała się dyplomatycznie mu doradzać Kupiliśmy tez wkład do kominów....ruina finansowa No i grzebię w internecie szukając pomysłu na kominek, na ściany itp. Aha no i chyba w końcu "zrobią się" drzwi zewnętrzne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 17.08.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 P.S. Anrami A jaką masz szerokość schodów wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 17.08.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 P.S. Anrami A jaką masz szerokość schodów wewnętrznych? 90 cm plus minus według mnnie za mało zastanawiam sie nad ścięciem scianki miedzy schodami a salonem tak jak ma justap do połowy , beda sie wydawac wieksze ale nie bardzo mi idzie z mezusiem uparł sie ze od wejscia bedzie widac cały salon, musze chyba użyć swojej dyplomacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Anrami, u Ciebie to już koniec widać. Czy już wiesz jaki wysoki będziesz mieć cokół? Półka pod umywalkę to bardzo dobra rzecz, ale w mojej pralni nie znajdę na nią miejca. Myślę o czymś taki na górze.My zrezygnowaliśmy ze ściany miedzy schodami a salonem, dolny bieg schodów będzie miał 110 cm, a górny 100 cm. A obecnie rozpracowuję kuchnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 17.08.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Anrami, Czy już wiesz jaki wysoki będziesz mieć cokół? cokół bedzie robiony metoda postarzanego betonu ( na wysokości 1,5 m i całe podpory)cośtakiegohttp://www.artbeton.pl/foty/posadzki_dekoracyjne/schody/09.jpg schody ,tarasy wszystko co sie da w ten deseń , jeszcze zobaczymy na ile straczy kasy bo tanie to nie jest ale jak mówiła pewna pani jutro tez jest dzień pomyślę o tym pozniej joani jak wam wyszły takie szerokie schody jak jest właściwie wg projektu mi wmówiono ze tak jak u nas ale chyba nie jest tak do konca .... wrzuć fotkę , u nas komin wchodzi w klatkę schodowa nie wiem czy został przesunięty czy jak?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 17.08.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Anrami Gratuluję 'wspięcia się' na wyższy poziom: FORUMOWICZ TO BRZMI DUMNIE!! andrew dzieki przeoczyłam to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 17.08.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Anrami, w projekcie faktycznie szerokości schodów to 90 cm, w założeniach, że ściany wewnątrzne 22 cm (ściana od WC). Moje ściany wewnętrze mają grubość 12 cm, komin systemowy schidel. Postawiony tak żeby nie wchodził w światło schodów. Może sie mylę, ale mam wrażenie, że przy schodach 90 cm może być problem z wniesieniem dużych mebli na górę. A co do betonu na taras i schody, czy po tym betonie można chodzić , czy tam położycie kafle? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 18.08.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 . A co do betonu na taras i schody, czy po tym betonie można chodzić , czy tam położycie kafle? Pozdrawiam. z wniesieniem wiekszych rzeczy może byc problem bo na spoczniku szerokość to 80 cm to mnie właśnie przeraża ale jest jak jest my nie mamy jeszcze scianek na górze wiec nie wiem wciagac czy co ) brocha mężusia powiedział ze nie bedzie problemu , czekam z utesknieniem zeby powiedziec " a nie mówiłam " to ostatnio moja ulubiona sekwencja. co do cokołów ten beton jest specjalnie utwrdzany i przewidziany na samochody cieżarowe podjazd najprawdopodobniej tez z tego , nie bedziemy kładli tam kafli , zależy mam o ile to mozliwe zeby zrobić z adeli stary dom ten beton idealnie oddaje klkimat starości taki niby de mode maja duża gamę kolorów i wzorów ten wzór którym jestesmy zainteresowani po położeniu wygląda jak piaskowiec w dużych kawałkach , wszystko mi sie podoba tylko cena 1 mb schodów kosztuje od 200 zł wiec odkładamy to na sam koniec żeby dozbierac bo skarpeta robi sie pusta a media nas wykonczyły , na własny koszt ciągneliśmy ponad 100 wodociagu wiec narazie pauza joani masz jakies nowe fotki daj namiar, koncze bo wlasnie sie przeprowadzam i wyrywaja mi komputer trzymajcie kciuki bo mam ochte uciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 20.08.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam!Sorki, że nic tak długo nie pisałam, ale przeprowadzaliśmy się!!! Mieszkamy już u siebie, co prawda jeszcze nie skończony, ale własny.Jest jeszcze ogrom prac do wykonania, ale jest super - cisza, spokój, nie ma nad nami ani pod nami żadnych głośnych sąsiadów. Rewelacja!Niestety nie mam dostępu do internetu, a w pracy taki nawał pracy, że nie bardzo jest kiedy skorzystać.Pozdrawiam i czekam na wiadomości. Anrami dzięki za pamięć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 21.08.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam! Sorki, że nic tak długo nie pisałam, ale przeprowadzaliśmy się!!! Mieszkamy już u siebie, co prawda jeszcze nie skończony, ale własny. ! GRATUALCJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koniecznie wrzuć fotki ,napewno masz juz łazienkę i co najwazniejsze dla kobitek kuchnię a tak wogole to według planu ? zrobiliscie górę czy jak wiekszosc potem........ My tez sie przeprowadzilismy, ale niestety nie do domu .. jeszcze chwile musimy zaczekac , dzisiaj załkadalismy piec i grzejniki konczymy powoli prąd(kontakty i gniazdka ) ale coś mi estetyka nie odpowiadaja jutro to załątwić ,stałam sie ostatnio zmorą wrocławskich fachowców wiec jak to tylko mozliwe wpadam i zatruwam im zycie , nie bardzo mnie lubia ale nic taki los inwestora a urlopu mam 2,5 tygodnia cos czuje ze albo oni albo ja czas pokarze .czy znowu była jakas awanturka zamilkiscie na chwile justap to ze mieszkasz nie znaczy ze nie czekamy na informacje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 21.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ludziska jeszcze jedna sprawa . jak macie rozwiązana sprawe wentylacji w pralni i łazience na dole .? łazienka do konina w garażu a pralnie też?? czy jak? Bo nasz wykonawca chce wyprowadzac wentylacje w pralni na zewnatarz? czy tez tak macie ? dajcie znac sprawa pilna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 21.08.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Anrami, my mamy w WC i w pralni do komina w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 22.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Anrami, my mamy w WC i w pralni do komina w garażu. JOANI ale każdy osobno czy podpięte razem pod jeden kanał i doprowadzone do komina ? bo ja tak sobie wyobrażałam ale podobno nie można tak technicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts