Joani 22.08.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Anrami, ja mam każdy osobno, mam jeszcze 1 szyb wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 22.08.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 SERDECZNE DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 26.08.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Anrami, to moja wentylacja w kotłowni/pralnihttp://foto2.m.onet.pl/_m/8ab8f29211cc276025f3961e7a2a9bca,5,19,0.jpghttp://foto3.m.onet.pl/_m/eea0764ea5d7d7ab8c71d696faf1aecf,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 26.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 http://foto0.m.onet.pl/_m/5c090eaaeef3b71655831f2b13b279e4,5,19,0.jpg jeszce ściana na której będą schody. Na razie tylko lampki co drugi stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 26.08.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 http://foto0.m.onet.pl/_m/5c090eaaeef3b71655831f2b13b279e4,5,19,0.jpg jeszce ściana na której będą schody. Na razie tylko lampki co drugi stopień. dzieki ,joani a bedziecie robic scianke miedzy schodami a salonem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 26.08.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 nie schody mają być otwarte. Ściankę będziemy budować między kuchnią a salonem i holem. Na razie jest tak http://foto3.m.onet.pl/_m/d0ce53260e47694784d02ad8b5931347,5,19,0.jpghttp://foto3.m.onet.pl/_m/ad4a2a85e06cdc1a90eb3124b7554aa7,5,19,0.jpgmyślimy o półokrągłej ścianie z luksferów. Za nią w kuchni chcemy postawić mały okrągły stolik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 26.08.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 okna masz boskie ! swietny patent wydaje sie ciekawy ja niestety nie moge sobie pozwolic na otwarte schody ale cały czas sie zastanawiam nad scieciem sciany ,rozwiaże sie to w tym tygodniu mam nadzieje Boje sie tylko ze salon bedzie wogóle nieustawny bo mam trzecie okno w salonie i ta sciana na schodach jest jedyna wolna .Joani a jak zamierzasz rozwiazac sprawe z kominkeim ? bo my planujemy w rogu w sytuacji kiedy masz otwarte schody to jakii masz pomysł????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 26.08.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 dzięki za okna. http://foto1.m.onet.pl/_m/7a13d8ebe8a37c7b622faf7f9d416331,5,19,1.jpgpo lewej stronie schodów jest komin przy którym będzie stał kominek (również z lewej strony), coś takiego tylko w lustrzanym odbiciu.http://www.hark-kominki.pl/premium/11_232_kl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 27.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 . http://www.hark-kominki.pl/premium/11_232_kl.jpg joani ciagne temat schodów ,zrobiłyśmy sobie prywate ale wszyscy spia czy jak nawet andrew odpadła ,wracając do schodów to widze ze kominek raczej nowoczesny czy w zwiazku z tym schody też ? , ostatnio widziałam całe stalowe , ja nie bardzo czuje ten klimat ale były niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 27.08.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Liczę na to, że oprócz nas ktoś tu jeszcze zagląda, i niebawem nas zaskoczy postępem prac na budowie. Co do schodów, to będą proste, drewniane schody , barierka z drewna i wstawki z metalowej rurki w pionowych elementach (to się chyba nazywa tralki). A w salonie to faktycznie nie ma tam wiele miejsca na meble. My telewizor będziemy stawiać w pokoju na górze ( nad garażem), a w salonie duży stół + krzesła i jeśli się zmieści to obok chciałabym mieć komodę, a przy kominku dwie kanapy 3os. i 2 os. a po między nimi mały stolik. Na ścianie za kominkiem jakaś półka na sprzęt grający. A jak wyjdzie to zobaczymy. Pozdrawiam Wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 27.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Nie odpadłam, nie odpadłam tylko z sił już opadłam.....Tynkarz znów baluje i salonu skończyć nie może ....chłopaki od hydrauliki stoją w miejscu bo syfu pełno na parterze a oni chcą za podłogówkę się brać....wszystko do d..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 27.08.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 mam rynny ,wkońcu !!!!!!! znaczy narazie dojechały montowane bedą jutro chyba ?! jak pisze andrew u mnie podobnie nie wiadomo jak bedzie jutro czy uda sie skonczyc czy przyjda czy nie /! w trakcie całej budowy to właśnie to spedza mi sen z oczu .,robotnicy świetny wątek jest o piciu piwa przez panów na budowach nieżle sie uśmiałam oddaje klimat chyba każdej budowy joani ty jestes po tynkach czy przypadkiem rozprowadziłas jakieś dodoatkowe instalacje oprócz standardowych ,andrew a ty ? ,my własnie przypomnielismy sobie o kolumnach i montujemy alarm ale oczywiscie po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 27.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Tynkarz znów baluje i salonu skończyć nie może oj coś o tym wiem, tynkarz to najgorszy gatunek budowlańca. Chyba na każdej budowie nie wiadomo co się będzie działo jutro. U nas np. tydzień temu miały być kładzione kafelki, zamiast tego Panowie zaczęli ocieplać dom, a kafelki w następny poniedziałek. W kwestii instalacji mamy elektryka, CO + hydraulika, na dole w holu, WC, kuchni podłogówka, na górze w łazience podłogówka, domofon w holu, kuchni i przy sypialni na górze. Dodatkowo alarm i centralny odkurzacz. W wylewce mamy rozprowadzone przewody do kolumn, na zewnątrz wyprowadzoną wodę i gniazdka (jedno obok drzwi wejściowych może się przydać do choinki na święta, drugie przy tarasie. I jeszcze w kuchni siła i gaz, w garażu również siła. Chyba nic nie pominęłam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 27.08.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 joani mamy chyba podobne potrzeby bo ja mam właściwie to samo apropo odkurzacza jaka jednostke wybraliście my sie miotamy ? a jak rozplanowałaś gniazdka my mamy trzy gniazdka na dole plus dwie szufelki na górze narazie mam dwie ale jeszcze jest możliwośc zmiany górę mamy w proszku .Jutro przyjeżdza serwisant i odpalamy piec trzymajcie kciuki pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 27.08.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 a jak rozplanowałaś gniazdka w holu szufelka (do zmiatania piachu po dzieciach) i gniazdko, w kuchni szufelka, i jeszcze jedno gniazdko w salonie przy drzwiach tarasowych. Na górze przy łazience i przy wejściu do pokoju nad garaż. Jednostka w garażu ale jeszcze nie wiem co to będzie. Jakoś nie mam do tego głowy, ciągle coś innego ważniejszego. Piec też musimy wybrać, ale to pozostawiam męzowi. We wrześniu chcemy układać parkiet a wtedy już trzeba grzać. Jutro przyjeżdza serwisant i odpalamy piec Życzę powodzenia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 05.09.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 ludzieee! piszcie coś! Fajnie sie czyta doświadczenia osób które już kończą projekt i są zadowolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 05.09.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 ludzieee! piszcie coś! Fajnie sie czyta doświadczenia osób które już kończą projekt i są zadowolone ano jestem u nas powoli panowie powoli koncza parapety zew . trochę z tym papraniny po mamy zamontowana sztukaterie elewacyjna i musza jakos oprawic te listwy ale jakos idzie jak skoncza wrzuce fotke, mamy tez rynny takze z zewnatrz została elewacja ,juz wybrana czeka na skonczone parapety ale u nas pogoda nieciekawa jak jechałam dziasiaj do pracy było 5 stopni ,siapi wjeje zobaczymy jak bedzie a co u starych adelowiczów wprowadzili sie i zapomnieli o nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 06.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 piszcie coś! Fajnie sie czyta doświadczenia osób które już kończą projekt i są zadowolone A w mojej pralni pojawiły się kafelki. Na zewnątrz ocieplenie, a środku gładzie, gładzie i gładzie i tak chyba jeszcze tydzień. A poza tym to cały czas wybieram sprzęt do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 06.09.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 btx a Ty zdecydowałeś się na Adele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 06.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 piszcie coś! Fajnie sie czyta doświadczenia osób które już kończą projekt i są zadowolone A w mojej pralni pojawiły się kafelki. Na zewnątrz ocieplenie, a środku gładzie, gładzie i gładzie i tak chyba jeszcze tydzień. A poza tym to cały czas wybieram sprzęt do kuchni. ja tez wybrałam sprzęt i meble tez mam upatrzone ale chyba na tym stanie bo kosztuja ja 78 tys wiec powoli sie z nimi zegnam ale szukam cos w ten desen widziałam dzisiaj rynny wyszły super , podbitke udało sie pomalowac w dokładnie taki sam odcien jak rynny ,wchodząc nie zauważyłam ze sa a tak poza tym zrobiam dzisiaj pierwsze ciasto z orzechami z maszego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts