Joani 06.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ja tez wybrałam sprzęt i meble tez mam upatrzone ale chyba na tym stanie bo kosztuja ja 78 tys wiec powoli sie z nimi zegnam ale szukam cos w ten desen Anrami, co kosztuje 78 tys. bo chyba nie meble i sprzęt do kuchni? Mnie wycenili meble i sprzęt do kuchni we Wrzosowej 42.000,00 myślałam, że z krzesła spadnę. Szukam dalej, ale cos mi się zdaje, że kuchnia zamknie się w kwocie między 25-30.000,00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 07.09.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witajcie! Wpadł mi w ręce katalog z projektami Archipelagu i wiecie jaki projekt jest hitem numeru?......ADELA....Fajnie pooglądać zdjęcia urządzonego już domku, coś skonfrontować, porównać...a przede wszystkim przeczytać opinie właściceli.....Salon wcale nie wygląda na taki nieustawny... w tej Adeli zmieściło się wszystko....Pozdrawiam serdecznie... Juz niedługo też się czymś nowym postaram "pochwalić". P apa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 07.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 btx a Ty zdecydowałeś się na Adele? dokładnie, w końcu finalizuję temat działki, potem miliard papierów i budowa. Wybrańcem jest Adela i jeżeli tylko warunki zabudowy pozwolą to będziemy budawać wg tego projektu... Do końca roku chciałbym wjechać koparą na działkę aha, i jak już się powprowadzacie i pokończycie budowy to zajrzyjcie tu czasami, bo z pewnością będę potrzebował porad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 07.09.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ja tez wybrałam sprzęt i meble tez mam upatrzone ale chyba na tym stanie bo kosztuja ja 78 tys wiec powoli sie z nimi zegnam ale szukam cos w ten desen Anrami, co kosztuje 78 tys. bo chyba nie meble i sprzęt do kuchni? Mnie wycenili meble i sprzęt do kuchni we Wrzosowej 42.000,00 myślałam, że z krzesła spadnę. Szukam dalej, ale cos mi się zdaje, że kuchnia zamknie się w kwocie między 25-30.000,00. Cena obejmuje właśnie meble nie ma w nich sprzętu ,chyba dlatego ze sa włoskie andrew skad wytrzasnełas ten katalog jest moze na stronie archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 08.09.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Anrami Mam tą (nie)przyjemość, że pracuję w urzędzie gminy na stanowisku związanym z planowaniem przestrzennym, budownictwem i to właśnie do mnie trafiają wszelkie katalogi firm projektowych....tak więc mogę sobie coś niecoś pooglądać.... U nas w końcu po tynkach, po hydraulice i c.o., teraz porządki ostatnie przed wylewkami.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 11.09.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Witam! Na początku wszystkich serdecznie pozdrawiam ! Czytam posty i widzę, że prawie wszyscy idą nieźle do przodu. U nas też nie jest źle, ale już trochę jesteśmu zmęczeni, bo praca - dom - do tego urządzanie i kończenie wszystkiego nieźle daje w kość. Noce nieprzespane, bo kiedyś trzeba to wszystko skończyć, a i z wykonawcami jest różnie, choć teraz ostatnio nie możemy narzekać. Nie pisałam wcześniej bo nie mam nadal dostępu do internetu. Jeżeli chodzi o mnie, to przeprowadzaliśmy się niestety do nieskończonego domu, na goły beton (ale niestety tak wypadło). No ale powoli, powoli i nie jest źle. Mieszka się zupełnie inaczej niż w bloku. W chwili obecnej mam urządzoną kuchnię, choć nie do końca - nie mogę zdecydować się na kolor ścian - narazie są białe. W salonie kończymy kłaść podłogę, kominek w późniejszym okresie, pokoje u góry zamieszkane i urządzone przez dzieci, oprócz naszej sypialni - do kupienia pozostały meble i wybranie kolorów ścian. Stolarz pod koniec miesiąca będzie robił szafy w garderobie i wiatrołapie. Drzwi wewnętrzne jak dobrze pójdzie będą do końca października - trochę długo, ale niestety tyle trzeba czekać. Schody będą obłożone drewnem, ale dopiero w połowie listopada. Niestety na zewnątrz trochę gorzej, bo brak czasu na postawienie ogrodzenia (praktycznie wszystko robimy sami), ale jeźeli pogoda dopisze w listopadzie i nie będzie tak zimno to mamy umówionych panów od układania kostki. Ale się rozpisałam no, no. Chyba nie będziecie mieli mi tego za złe. Jak tylko będę mogła i będzie co pokazać to wrzucę fotki. Wrzucajcie fotki - chętnie podejrzę innych Pozdrawiam AndrewB czy gdzieś można kupić lub zamówić ten katalog z Adelcią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 11.09.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Kochani! Może za bardzo entuzjastycznie napisałam o tym katalogu...Jest to normalny katalog Archipelagu nr 1/2007/ biało-zielony...O Adeli jest artykuł w zakładce "Relizacje". Trzy duże strony ze zdjęciami w sumie ok.10 szt. fotek. U nas nadal sprzątanie domku pod wylewki.... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 11.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 justap miło ze o nas nie zapomniałas napisz jak ci wyszło z lazieka na dole swego czasu sie nad tym zastanawialysmy , nie za ciasno ? a w jakim stylu masz kuchnie? u nas do skonczenia domu (mam na mysli grubsze rzeczy)potrzba dosłownie paru dni w polocie do kilkunastu zostało oczyszczalnia ,tynki na zew(pogoda nie bardzo). i wentylacja ale zgrac ludzi w tym okresie to jakies mistrzostwo swiata. W srodku mamy juz schody co prawda nie skonczone ale pan wyjechał na miesiac zgadnijcie gdzie.........? oczywiscie na wyspy . drzwi wew tez juz sa i mamy skonczony garaz i pralnie , cala reszta czeka nie ma ludzi ale nie łamie sie bedzie zima nie beda mieli tyle roboty to przyjda chyba apropo zimy ..u was tez sie zapowiada tak jak u nas jak tak dalej pojdzie to zima nas wykonczy finansowo bo grzac trzeba jakie macie ogrzewanie my mamy gaz podobno pierwszy okres grzewczy najgorszy justap jeszcze jedna sprawa wrzuc zdjecie sypialni na górze tej od frontu jestem ciekawa jak ci wyszly słupy anderw a jak u ciebie jest problem ??? koncze jak zwykle chaotycznie pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 12.09.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 justap jeszcze jedna sprawa wrzuc zdjecie sypialni na górze tej od frontu jestem ciekawa jak ci wyszly słupy anderw a jak u ciebie jest problem ??? U mnie w sypialni nie ma słupów wogóle, tzn są ale "stoją" na ścianach, więc w niczym nie przeszkadzają. Chociaz taki słup może być też fajną ozdobą pomieszczenia.... Ps. Mam już zamontowane przęsła ogrodzeniowe. Zdjęcia pokażę jak będę mieć resztę tzn. bramę i furtkę.... Pozdrowienia dla wszystkich Adelowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 12.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Co do słupów w sypialni to ma się to tak: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/6/7/1/27036826_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/3/0/3/27036955_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/0/2/8/27036215_d.jpg A z ogrodzeniem tak: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/3/3/2/27037091_d.jpg http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/1/8/1/27037308_d.jpg Do końcowego efektu jeszcze trochę brakuje, ale myślę, że i tak jest nieźle. Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 12.09.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A ja mam 1 słup w sypialni. W mojej sypialni jest mały misz-masz, garderoba znajduje się z drugiej strony (lustrzane odbicie). Teraz garderoba jest z prawej strony wejścia, sąsiaduje z łazienką. Słup chcę wykorzystać do zrobienia półek.Andrew, ogrodzie super, a taka działka zalesiona to moje marzenie na stare lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 12.09.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Andrew, jeszcze małe pytanko: jaka jest wysokość ściany kolankowej w Twom domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 12.09.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 nieżle ,kawałek masz tego płotu nasz ma 24 m wasz chyba troszke wiecej dzieki za fotki U nas jak tak patrze to bedzie ciasnawo ale moze mi sie wydaje bo góra jest u mnie jednym pokojem narazie wiec jak sie rozgladne to jakos nie bardzo płot ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 13.09.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 No u mnie frontu jest ok.75 m więc jak bym miała wszystko ogrodzić klinkerem i przęsłami to..... "dajta spokój". Część reprezentacyjna ma ok. 40 m a reszta będzie na razie ogrodzona siatką a docelowo chciałabym ładne sztachetki..... Co do wysokości Sciany kolankowej to musze się męża zapytać, ale wydaje mi się, że jest to wys. 4 pustaków a więc ok.96 cm. Nie wiem dopytam męża to napiszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 14.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Andrew, jeszcze małe pytanko: jaka jest wysokość ściany kolankowej w Twom domu? Po zasięgnięciu opinii specjalisty czyli męża oświadczam, że wysokość ścianki kolankowej wynosi ok.1,30 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 14.09.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Po zasięgnięciu opinii specjalisty czyli męża oświadczam, że wysokość ścianki kolankowej wynosi ok.1,30 m. dzięki za wiadomość. Widać, że ścian wysoka. U mnie ściana ma 70 cm, a w łazience 85 cm. Tak wyszło a szkoda, bo teraz widać, że mogłoby być trochę wyżej. A tak w ogóle, to Pan od kafelków zrobił sobie coś z kręgosłupem i jest na chorobowym, pralnia nie skończona. W domu dalej gładzie, a na zewnątrz kończą przyklejać wełnę i powoli rozglądamy się za tynkiem, i czymś (jeszcze nie zdecydowaliśmy) na taras i schody. A czy Wy budowaliście przy schodach i na tarasie kwietniki tak jak w projekcie? Pozdrawiam Wszystkich, korzystajcie z pogody póki ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 14.09.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Anrami napisała: Andrew wracajac do pokoju nad garazem to gdzie macie wejscie do tego pomieszczenia? No wejście do pomieszczenia nad garażem mam z korytarza na piętrze, a nie z klatki schodowej ze spocznika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 14.09.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Anrami napisała: Andrew wracajac do pokoju nad garazem to gdzie macie wejscie do tego pomieszczenia? No wejście do pomieszczenia nad garażem mam z korytarza na piętrze, a nie z klatki schodowej ze spocznika.... ja tez tak mam .\,myslałam ze macie jakies inowacyjne rozwiazanie my przesunelismy bawole oko , u nas mamy trojkatne okno mamy dwa okna wiec duzo swiatła , pomieszczenie super w sam raz na pokoik goscinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANRAMI 14.09.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 [quote A czy Wy budowaliście przy schodach i na tarasie kwietniki tak jak w projekcie? Pozdrawiam Wszystkich, korzystajcie z pogody póki ładna. ja jeszcze nie mam ale bije sie z myslami ...... z przodu chyba na pewno jeszcze nie wiem,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 15.09.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Za dwa tygodnie zakładamy okna. Wreszczie będzie coś widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts