k2.green 15.10.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 HEj! ja dach mam juz za sobą: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=28195&grupa=0&kat=2&a=handar , a jak wasze Adelki? pozdrawiam krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 17.10.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 Witam Nam dopiero kończą strop. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=29187&q=Adela%20Henk&k=2 Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaU 21.10.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Hej Adelowicze Witam wszystkich- ja również buduje Adelę, kontaktowałam sie już z jednym z was na innym formu w tej sprawie. Dzięki za info, że mozna was tu spotkać. Uważam, że warto wymieniać sie informacjami!!! Moja Adela jest w stanie 0, właśnie kończymy prace zabezpieczjące na zime fundamenty i przed nami okres wzmozonych negocjacji handlowych. Widzę, że prawie wszyscy wprowadzaja te same zmiany, my również zdecydowaliśmy sie zrezygnować z wolego oka i drzwi z kuchni na taras. Dodatkowo jeszcze zmniejszyliśmy trochę wiatrołap, robiac podciąg, aby powiększyc minimalnie pokój. Poza tym cięsze się, że jest nas więcej. Ja swoja Adele buduje pod Poznaniem, chętnie obejże wasze pod warunkiem, ze nie są w LUBLINIE!!! Gdzie generalnie sie budujecie??? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaU 21.10.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Hej Jeszcze jedno, tez założyłam Album oto stan 3 tygodnie temu- jak tylko będę miała nowe zamieszcze, na razie nie wiele widać http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=1&id=29383PozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaU 22.10.2004 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 Krzysiek Nie mogę się napatrzeć na twoją Adelę, jak pomyślę ile mnie jeszcze czeka zanim będzie wyglądać jak twoja !!!Super- fajny pomysł z tym salonem- no ja juz niestety zostawie tak jak jest w projekciePozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezare 05.11.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 Super wygląda! A co z oknami? Widzę,że zostawiłeś łuki. Czy sprawdzałeś ile większy koszt będzie z takim rozwiązaniem? U mnie są już fundamenty, a płynność bankowa na pograniczu! Właśnie rozliczyłem się z wykonawcą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 07.11.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 hej Okna są już wstawione za wyjątkiem jednego, właśnie tego z łukiem-trzeba na nie długo czekać, a co do ceny...no cóż to z łukiem stanowi 30% ceny wszystkich okien( nie licząc dachowych) . Postaram się niedługo wymienić zdjęcia w albumie na bardziej aktualne W przyszłym tygodniu wstawiam to ostanie okno i drzwi wejsciowe, kończę też instalację elektryczną (na razie na poddaszu) , wodną i kanalizacyjną już mam Z mniej wesołych informacji to miałem ostatnio pierwszych złodzieji na budowie , ukradli mi 300m kabla którym na razie dorowadzam prąd do działki...nie chciał bym być na ich miejscu jeśli spróbują ponownie... pozdrawiwm krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 07.11.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Cześć My mamy wylany strop. Jutro nowa ekipa (poprzednia jakoś się nie sprawdziła - harmonogram nie istniał dla nich) rozpoczyna budowę ścian kolankowych. W czwartek zaczynają więźbę. Jak będę miał zdjędzia to Wam pokarze. Niech moc będzie z nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 11.11.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 hej Mam wreszcie moje osatnie okno- to z łukiem(tu możecie zobaczyć jak wygląda: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=28195&grupa=0&kat=2&a=handar), czekam jeszcze na drzwi. pozdrawiwm krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolomio 12.11.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Witam szanownych Oczywiście wśród tysięcy projektów wygrywa Adela, ale gdyby jeszcze można ją było zobaczyć na żywo:-(( Czy jest ktoś z południowo-wschodniej Polski kto pozwolił by rzucić okiem na Adelę juz mającą mury i ścianki działowe??? Bylibyśmy wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 10.12.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Tak mniej wiecej wyglada obecnie moja Adelka: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=28195&grupa=0&kat=2&a=handar pozdrawiam krzysiek[/url] jakie koszty poniosles w tym stanie jakim ona jest,czy podnosiles sciane kolankowa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezare 30.12.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Życzenia dla wszystkich budujących ADELĘ, aby ten 2005 był pierwszym rokiem, w którym rozżarzy się płomień ogniska w nowo pobudowanym domu. PS. Dodatkowo:- obniżki cen prądu,- obniżki cen gazu,- darmowej wody,- dużych rabatów na materiały wykończeniowe,- tanich okien,- taniej dachówki,- fachowych fachowców,- rzetelnych wykonawców,- rozsądnych sąsiadów,- zimy bez mrozów,- dużej kwoty na koncie,- spadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 31.12.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Mamy już skończony dach Oto link do zdjęć: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=32844&q=Adela&k=6 Pozdrawiamy i Do Siego 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 02.01.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Witam w roku 2005! Przez ostatni miesiąc nie wiele sie działo na mojej budowie, ale dość już tego leniuchowania , wykańczam powoli poddasze, a konkretnie ocieplam wełną i kładę płyty gipsowo-kartonowe, no nie osobiscie rzecz jasna.... Fachowcy twierdzą że zajmie im to jakieś dwa tygodnie i w zasadzie na poddaszu pozastanie już zrobienie posadzki i ogrzewania- instalacja wod- kan i elektryczna już jest, no a potem oczywiscie podłogi, łazienka, ściany, itd...... , ale pierwszy krok juz zrobiony Henk mam pytanko, jak rozwiązałeś kwestię wentylacji w kuchni?, na zdjęciach nie widać wylotów kanałów wentylacyjnych nie masz też z tej strony domu komina? Pytam bo sam muszę dorobić jeszcze jeden kanał wentylacyjny do kuchni i zastanawiam sie jak najlepiej to zrobić Daroll - na tym etapie który widać na zdjęciach Adela kosztowała mnie około 130-140 tys. PLN, ścianki kolankowe są podniesione o okło 20 cm pozdrawiam krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 02.01.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Witam Zdecydowaliśmy się na wentylację mechaniczną (rekuperator). Dlatego nie mamy jedego komina, a dwa pozostałe są przerobione. Scianki kolankowe nad garażem i częścią mieszkalną również podniesliśmy. Mamy również zlikwidowane wszystkie słupy na poddaszu, które staly w pokojach. Henk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 02.01.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Witam Zdecydowaliśmy się na wentylację mechaniczną (rekuperator). Dlatego nie mamy jedego komina, a dwa pozostałe są przerobione. Scianki kolankowe nad garażem i częścią mieszkalną również podniesliśmy. Mamy również zlikwidowane wszystkie słupy na poddaszu, które staly w pokojach. Henk jak zlikwidowales slupy w p[okojach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 02.01.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Witam w roku 2005! Daroll - na tym etapie który widać na zdjęciach Adela kosztowała mnie około 130-140 tys. PLN, ścianki kolankowe są podniesione o okło 20 cm pozdrawiam krzysiek a co jest juz zrobione w srodku?? jakie miales koszty przylaczy ?gas woda wod kan,elektryka ? czy to w tej cenie? z czego dach? okna? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 03.01.2005 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 W środku mam zrobioną instalację wodno-kanalizacyjną i częściowo elektryczną - tzn. jest skończona na poddaszu i zaczęta na parterze. Wylana jest na razie tylko pierwsza warstwa posadzki. Jak wczesniej pisałem właśnie rozpoczeły się prace na poddaszu. Co do przyłączy to jest to niestety sprawa dość problematyczna ... , mam podpisaną umowę z zakładem energetycznym mają podłączyć mi prąd za 1600 PLN tyle że zgodnie z umowa maja na to dwa lata...... z gazem jest nie lepiej gazociąg jest co prawda o jakies 250m od mojej działki , ale gazownia odmówiła podciagnięcia go do mnie....uruchomię jeszcze pewne znajomości jeśli to nie pomoże to będzie zbiornik, tak zresztą było zaprojektowane, wodociągu oczywiscie też nie ma ale to namniejszy problem-zrobiłem studnię głębinową. Dach jest z blachodachówki Plannja Royal , a okna PCV 5-komorowe profil Thyssen i połaciowe Fakro Cena którą podałem obejmuje: roboty murowe i wszystko co z tym związane czyli materiały+ robocizna to samo dotyczy dachu, okna - zwykłe i połaciowe , drzwi zewnętrzne, brama garażowa, studnia, koszty projektowe,pierwsza warstwa posadzki. Nie liczyłem instalacji pozdrawiam krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Henk_GK 08.01.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Witam Zdecydowaliśmy się na wentylację mechaniczną (rekuperator). Dlatego nie mamy jedego komina, a dwa pozostałe są przerobione. Scianki kolankowe nad garażem i częścią mieszkalną również podniesliśmy. Mamy również zlikwidowane wszystkie słupy na poddaszu, które staly w pokojach. Henk jak zlikwidowales slupy w p[okojach?? Słupy są tak poprzesuwane by nie stały bezpośrednio w pokojach tylko na ścianach. Pokoje wtedy sa bardziej ustawne. Inspektor mi takie rozwiązanie zaakceptował tak więc wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezare 26.01.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Jestem przed wyborem murarzy, a w zasadzie firmy murarskiej. Pomóżcie mi: na jaką kwotę powinienem zgodzić się za pobudowanie domu. W tej chwili są fundamenty. Czy ma jakieś większe znaczenie czy jest to firma tzw. z Vat-em czy bez i którą wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts