Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADELA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

AndrewB bardzo piękne drzwi. Musicie je koniecznie wstawić aby wszyscy widzieli jakie są ładne i jak zdolną masz rodzinkę, bo o ile dobrze pamiętam to robił Ci je ktoś z rodziny.

U nas przerwali tynkowanie bo pogoda nie za bardzo do tynków, ale po niedzieli ma być cieplej. Zobaczymy. Nie zawsze prognoza pogody sie sprawdza.

Pozdrowienia. :lol:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wilanowski1

Wy już użytkujecie piec na eko-groszeka. Chciałam Was zapytać ile kW kupiliście, bo w projekcie jest 25 kW. Był u nas wczoraj znajomy i stwierdził, że 25 kW to stanowczo za duży piec na taki dom i przeliczył nam, że maksymalnie to 20 kW. Napiszcie coś na ten temat.

Witam!

My użytkujemy 25kW od końca lipca tego roku, jak narazie sprawdza się bardzo dobrze, z zebranych informacji na ten temat wybraliśmy właśnie 25kW a nie 20kW. Z tego co się orientuję to 25kW jest do 200 m2, a Adelcia nie należy do malutkich :wink: Policzyć wszystko to wyjdzie gdzieś z 200 m2. Więc (nie zaczyna się od więc) my zdecydowaliśmy się na 25kW.

Jeżeli chodziłoby o jakieś szczegóły to musiałabym zapytać męża, niestety orientuje się lepiej ode mnie. W przypadku wątpliwości służę pomocą.

Joani - moja prośba pokaż swoje kolorki - będę wdzięczna, bo u nas cały czas biało.

Pozdrawiam wszystkich Adelowiczów i tych starych i tych nowych. :p

Witam,

AndrewB drzwi widzę jak u mnie, w garażu?

Nie mamy pieca na eko-groszek, tylko kondensat ale jest 24 kW.

Co do kolorków to na razie są tylko na górze, nie mam zdjęć.

Muszę się pochwalić wreszcie ruszyło ogrzewanie, mam ciepłe kaloryfery i mogę brać ciepłą kąpiel. Jak będę miała aktualne fotki to wrzucę.

Pozdrawiam

Czełem zgraja!

Wilanowski1 ja też mam piec 24kW DEFRO komfort-eko.

Joani chętnie obejrze jak bierzesz ciepłą koąpiel i jakie masz kolorki. 8)

Reszta Dziś wstawiłem samodzielnie drzwi między garażem a domem i te tylne w garażu. Całkiem ładnie to wyszło zwłaszcza że z oszczędności kupiłem stalowe z piankowym wypełnieniem. Kolor złoty dąb idento jak reszta. Koszt ok 800zł/szt (skrzydło+ościerznica). Przy wykańczających wykończeniach dla mnie to rozwiązanie idealne. Za plastiki chcieli 1800-2000 za szt. :cry: . Zrobię zdjęcia jak pozbieram te kopce z pianki bo mi się za dużo trysnęło. Poza tym kończą płytowanie i zamówiłem drzwi wewnętrzne i kuchnie. Mamy z żoną problem z terakotą na dole.

1podejście po wielogodzinnych przeglądaniach wystaw i sklepów i zawiezieniu do domu dwóch planszy i przyłożeniu do podłogi ostateczny wybór jaśniejszej. Zajeżdżamy z powrotem a baba mówi że jej już nie produkują i mają tylko 10m2 (f#ck)

2podejście te co oglądaliśmy to jakieś maziaje może weźmiemy tą ładną no cóż dwa razy droższa ale co tam jest piękna. Przyjechała za dwa dni, niby ten sam kolor ale jakiś k.. nie ten. Podobny do tych maziaji za pół ceny. Zrezygnowaliśmy. (f####ck)

Dziś ciągle jesteśmy w punkcie 0. Co robić?

Czuwaj!

helo

justap kiedy wkońcu ty nam uchylisz rąbka tajemnicy i wrzucisz zdjecia czekamy z utesknieniem !!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D zamówiłam meble do kuchni mam nadzieje ze tym razem pan mnie dobrze zrozumiał , dostarczyłam mu stos zdjec i projekt z rysunkami ,pytałam sto razy czy wie o czym mówie zapewniał ze oczywiscie zobaszymy jaki bedzie efekt :-? :-? por_zybert my tez mamy drzwi z garażu na ogród stalowe joani ja tez chce zobaczyć kolorki,trzymajcie sie pa

Witam Wszystkich,

to teraz będzie to co wszyscy lubią najbardziej:

moja pralnia a od wczoraj rówież kotłownia:

http://foto0.m.onet.pl/_m/5e4f5b70cbc3bee89f7b08d8361c33f4,5,19,1.jpg

Por-zybert mąż nie wyraził zgody na zdjęcie z kąpieli, więc wanna już pusta

http://foto1.m.onet.pl/_m/c85ed4c7ccf4b35d8967b7cd2ec876d5,5,19,0.jpg

A co do kolorów: ściany są pomalowane dopiero jeden raz (aparat przekłamuje więc nie mam zdjęć z pokoju dzieci)

pokój córci lat 6 (ten kto ma córkę w takim wieku, dobrze wie co chce napisać) jest w różu, kolor taki przygaszony, brudny róż

pokój syna (lat 11) w zupełnie innej tonacji a mianowicie w szarości. Jasne szaro-perłowe ściany, które mają dać tło dla czerwonej kanapy.

nasza sypialnia w kolorze jagodowym ciemnym i jasnym, wszędzie skosy i sufity są pomalowane farba sufitową w kolorze biało-kremowym

http://foto1.m.onet.pl/_m/ca52d06bf2a2d9276892605ea34866e5,5,19,1.jpg

http://foto2.m.onet.pl/_m/d3da17ead1b42f2860b38a24de939102,5,19,1.jpg

To na razie tyle, pozdrawiam i czekam na Wasze fotki (nie dajcie się prosić).

P.S.

przypomniałm sobie zaczęli mi montować kominek, ale o tym innym razem.

Joani "Zazdroszczę" Tobie tego etapu budowy... Wiem wiem ile to kosztuje zabiegów, nerwów itp, ale już bliżej niż dalej... Ja to chyba naprawdę na samym końcu zostanę...nie to że koniec kaski to jeszcze ten mój brak zdecydowania :o

A tak na marginesie to gres chyba kosztował fortunę... Można wiedzieć ile? :oops:

ja też ci zadroszcze joani i gratuluje zdecydowania bo ja dostaje szału przed podjeciem decyzji ,zeby wszystko bylo to co mi sie podoba to musiałabym miec z 10 pok. ,5 kuchni i 4 lazienki dzisiaj np.pojechałam kupić kafelki do lazienki upatrzone ogladane ze 100 razy i okazało sie ze juz ich nie ma i nie bedzie maz w złosci powiedziałam zebym tylko cos wybrała bo ma juz tego po dziurki w nosie no to wybralam ale sam dekor na mk kosztuje ponad 200 zł a gdzie kafelki,,,,,

Joani Ja to chyba naprawdę na samym końcu zostanę...nie to że koniec kaski to jeszcze ten mój brak zdecydowania :o

:oops:

:-?

andrew nie jestes sama , nie zostaniesz sama ja to juz nie moge doczekac sie konca i to nie ze wzgledu na efekt ale ze wzgledu na koniec szarpaniny :-? :-? :-? :-? :-?

Anrami dekory zazwyczaj wychodzą najdrożej z całej kolekcji..../ale bez nich ściany nie zawsze wyglądają ładnie/ Ja w sobotę byłam w sklepie z kaflami....poorientowałam się w cenach....teraz chcę polatać po marketach może znajdę coś podobnego a z deko tańszego.... :lol: :o :lol: :o

Mogłabyś pokazać troszkę swojej Adeli w środku....dawno nic nie pokazywałaś.... :)

Witam,

AndrewB gres kosztował 120,00 zł/m2 cena aktualna, musiałam dokupić kilka płytek bo brakło. W sklepie były przecenione (II gatunek) na 50,00 zł/m2, ale nie chcieli mi sprzedać, twierdzili, że zarezerwowane.

A co do podejmowania decyzji to na razie jakoś sobie radzimy. Najgorzej będzie przy wyborze lamp. Oświetlenie do łazienki i pralni wybieraliśmy 2 miesiące. Jak dalej będzie tak samo to zamieszkamy z żarówkami na drucie.

Anrami ja się ciesze, że jest tylko jedna kuchnia i 2 łazienki bo więcej by mnie zrujnowało finansowo i psychicznie. Kuchnia nie daje mi spać spokojnie, muszę się zdecydować na sprzęt do początku grudnia, bo wtedy będą mi montować meble. Oj nie ma lekko.

Pozdrawiam.

Joani Gres. który ja bym chciała mieć tj. Nowa Gala - Stone Line, lub Cersanit - Vento Rosato tez jej mniej więcej w tej cenie....

Oczywiście jest mozliwość kupna II gatunku po wile niższych cenach ale na zamówienie, a wiadomo jak zmówię to muszę kupić....niezależnie od tego jak wadliwe będą: czy krzywe czy ze skazami....No i mam wątpliwość czy brać jeden odcień czy kombinować z jeszcze ciemnymi elementami....Niestety nie mam duszy artysty plastyka, który wszystko "widzi" w głowie.

A o płytkach kuchennych na ścianę to nawet nie zdążyłam w sobotę w sklepie pogadać... Dobrze, że mi wyliczyli cenę płytek na podłogi na holl, na kuchnię i na kawałek salonu, no i do obu łazienek.....

Teraz dochodzi mi dylemat, na której ze ścian w salonie ustawić kominek, żeby się ładnie eksponował :roll: :roll: :roll: Czy na tej od klatki schodowej czy na tej od garażu....

U mnie piec "buczy" aż miło..... :lol:

Uff....za dużo piszę!!!!!

Pozdrowienia

A jednak się udało a tak długo walczyłam

gratulacje :D :D

andrew chetnie bym cos pokazała ale nie ma co i długo nie bedzie :( :( :( :( :( :( przykrość a jak tylko cos to natentychmiast my tez palimy dostalismy juz pierwsze rachunki a zima zapowiada sie niezła :( :( :( :( :( niby od srody ma byc znowu po 10 st. ale cos mi sie nie chce wierzyć wilanowski my tez czekamy na lepsza pogode ze strukturą troch sie boje bo roznie mowia o róznicy temp. przy elewacji ale zobaczymy dobranoc :D :D :D :D