Joani 18.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 btx i Amaretta cała przyjemność po mojej stronie. Jeśli wizyta pomogła Wam w podjęciu słusznych decyzji to bardzo się cieszę. Drogie Koleżanki i Koledzy od Adeli gdzie jesteście?? Pewnie już się przeprowadziliście do swoich domów i nie zaglądacie tu. Jakoś cicho się zrobiło i smutno Odezwijcie się Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 18.12.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam, melduję się U mnie zastój - chroniczny brak czasu.... A poza tym idą święta Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 18.12.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Ja to niewiele mogę się wypowiedzieć na temat adelci może tylko tyle że wczoraj uzgodniliśmy fachowca od dachu bez materiału za robocizne powiedział około 15 000(krokwie,deskowanie,papa i jakieś pokrycie końcowe).No i tylko tyle się u mnie dzieje a takto to wielkie przygotowania do Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 19.12.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam, widzę że w większości macie już powylewane posadzki i wykończone ściany na górze. Powiedzcie jaką wysokość ma u was ściana kolankowa i czy ją podnosiliście? ps projekt się adaptuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 21.12.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Szczęśliwych, kojących, wartych pamięci, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości Świąt Bożego Narodzenia oraz niesamowitego, niezapomnianego, niepowtarzalnego Sylwestra dla wszystkich forumowiczów budujących "adele" a w szczególności dla Joani życzy Amaretta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 21.12.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/szopka2_ok3_d.jpg Wszystkiego najlepszegoz okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia orazpowodzenia i sukcesóww nadchodzącym roku 2008życzyJoani i rodziną P.S.Amaretta dziękuję za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 21.12.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Marzeń o które warto walczyć. Radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć. Życzę Wszystkim Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku, Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 22.12.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 http://kartki.net.pl/kartki/4/small/115s.gif Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego NarodzeniaOraz udanej zabawy Sylwestroweji wszystkiego co najlepsze w nowym rokuŻyczy Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 22.12.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 http://www.kartki.net.pl/kartki/4/142.gif Kochani Adelowicze... Radosnych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz aby kolejna choinka stanęła już w naszych Adelciach - - Magda i Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 28.12.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku 2008, samych sukcesów w życiu osobistym i zawodowym, trafnych decyzji podejmowanych w trackie budowy upragnionego domu.I wszystkim oczywiście życzę szampańskiej zabawy do rana. Pozdrawiam Justyna i Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 06.01.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witamy miłośników projektu Adela. Mieszkamy w Krakowie i właśnie rozpoczęliśmy etap wykańczania poddasza. Jeszcze nie działa nam ogrzewanie, więc ekipa trochę marznie ... Interesuje nas, jak rozwiązaliście schody wewnątrz budynku - betonowe czy drewniane ? Agnieszka i Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 06.01.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witajcie na forum muratora, przyznam szczerze że niedawno też dołączyłam do "adelowiczów" więc niewiele się mogę wypowiedzieć na temat schodów jestem na etapie pozwolenia na budowe i myślę że w marcu rozpoczniemy budowe.Jeśli chodzi o schody to u nas myślę że będą normalnie wylewane, chociaż byłam i widziałam adelke ze schodami niewylewanymi tylko robionymi z drzewa myślę że są okej ale też oglądałam dom ze schodami wylewanymi i też mi się podobało także tu chyba jest rzecz gustu, tylko tej ścianki nie ma co oddziela schody od salonu.A skoro dołączyliście do nas to wrzuście pare fotek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 07.01.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam!My robiliśmy schody betonowe i także nie robiliśmy tej ściany między schodami a salonem.Czekam na nowe fotki. Pochwalcie się. U nas nie dzieje się nic ciekawego. Pomału i do przodu. Tynki już skończone. Teraz Panowie obrabiają okna dachowe, ale przyszły mrozy i nie za bardzo idzie im robota. W przyszłym tygodniu przychodzi hydrałulik i bedziemy robili wodę i ogrzewanie.Ciekawa jestem jaki będzie tego wszystkiego koszt. Pan mówił nan że za 30 tyś się wyrobimy. Pożyjemy - zobaczymy.Piszcie co u Was.Pozdrawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 07.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witam ! Kilka zdjęć z naszej budowy. Na początku było tak ... http://savo.pl/forum/z1s.jpga teraz jest tak.http://savo.pl/forum/z2s.jpghttp://savo.pl/forum/z3s.jpgPanuje lekki bałagan, ale coś już się pojawia. Jak "puszczą mrozy" planujemy wylać schody zewnętrzne, taras, obłożyć elewację kamieniem, zrobić drewniane balkony i ... Widok na wole oczko ze stryszka (został przerobiony na salę telewizyjną lub dzienny pokój na górze, jak woli go nazywać moja żona). Gorąco polecamy taką przeróbkę. Zmniejszy się trochę garderoba, ale za to zyskamy duże pomieszczenie - u nas ponad 20m2 ! Idealne miejsce do wieczornych rodzinnych pogaduszek. Przy okazji widać, kto akurat puka do furtki !http://savo.pl/forum/z4s.jpg Z innych modyfikacji polecamy odsłonięcie jętek na poddaszu - efekt jest znakomity. Pokoje stają się przestronne i nie przytłaczają sufitem. Ale radzimy pomyśleć o tym przed konstrukcją dachu - potem może być trudno. Jak zrobię zdjęcia, to pokażę szczegóły. Jutro mają instalować grzejniki, więc ciepło nadchodzi ! PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 07.01.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Witaj Savo!Twoja Adelcia wygląda świetnie z tym ciemnym dachem i jasną elewacją. Też myślimy o podobnym kolorze elewacji. A jaką macie grubość ocieplenia i czym ocieplaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 08.01.2008 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witaj AndrewB ! Ocieplaliśmy wełną mineralną - garaż 10cm, południe i wschód 12cm, a północ i zachód 15cm (wejście jest od wschodu). Mamy takie grubości bo skupowałem wełnę w różnych miejscach w okresie kompletnego kryzysu zaopatrzenia w materiały. Na to tynk silikatowy Kabe. Na poddaszu mamy 18cm między krokwie plus 5cm pod płyty G-K. Powinno wystarczyć. PozdrawiamSavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 08.01.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam Wszystkich, Savo, w kwestii pokoju na górze zgadzam się z Tobą w 100%, no prawie w 100% bo ja mam 47 m2.U mnie jest tak: [igg] trzeba jeszcze pomalować ściany, zaolejować podłogę, słup i jętki.To ma być pokój rozrywkowo-imprezowo-telewizyjny z dużym narożnikiem (czasem będzie też pokojem gościnnym). A co do schodów. My mamy schody drewniane: http://foto2.m.onet.pl/_m/1bfad19d1c8abde3418538d190c4c122,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/1ebe4f2919a66eb4c9b5bcd7018b0759,5,19,1.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/f0dc6579aaa9c5e21e15deff75899464,5,19,0.jpg Jak widać zrezygnowaliśmy ze ściany przy schodach w ogóle (na dole i na górze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 09.01.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Joani,normalnie jestem pod wrażeniem ! Stryszek jako sala balowa ! Że też o tym nie pomyślałem. Ale to możliwe chyba dlatego, że masz podwójny garaż ? Twoje schody podobają mi się, przy czym my planujemy na samym dole zrobić je otwarte do korytarza (hall'u) oraz salonu. Będą jak gdyby "zapraszać" wszystkich na górę lub umożliwić "efektowne" zejście. Jeszcze nie wiem ile za to zapłacę, ale cała budowa to i tak studnia bez dna. Jedno pytanko - czy chodzenie po Twoich schodach (stopniach) bez "nosków" jest wygodne ? W większości realizacji takie podcięcie się wykonuje, także w zamkniętych stopniach. Savo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 09.01.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Joani!!! Super!!!Super!!! Super!!!Normalnie dla mnie schody bomba - pierwsza klasa, poręcz ekstra ,klasyczna .W porównanie z tymi " schodami" co widziałam i po nich wchodziłam to jest znaczna różnica(ha ha), bardzo mi się podoba oczywiście nie wspomnę o pokoju nad garażem pomysł super idealny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 10.01.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam, Amaretta i savo, dzięki za miłe słowa. Savo, garaż jest podwójny. Co do schodów, to stolarz przedstawił nam kilka projektów. Były też takie jak dla Ciebie , były z wystającymi stopniami, podstopnica lekko cofnięta (o te noski chyba Ci chodzi?) no i były proste. Na te się zdecydowaliśmy. Jeszcze nie mieszkamy, po schodach chodzę rzadko, ale wydają się wygodne, poręcz jest z drewna więc jest przyjemna w dotyku. Pozdrawiam Wszystkich, Por-Zybert czy juz mieszkasz w adeli? Amrami a Ty? Odezwijcie się bo mnie skręca z ciekawości. p.s. teraz rozpracowuję WC na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts