Amaretta 12.01.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Witam wszystkich! Zastanawiamy się nad wyborem materiału do budowy domu, chodzi o pustaki z ceramiki poryzowej THERMOPOR P+W firmy LEIERCzy dobrym wyborem jest: --ściana zewnętrzna grubości30cm+docieplenie14cm styropianem ok190złm/2 --ściana zewnętrzna jedna warstwa pustak44cm bez docieplenia ok220złm/2 Co lepsze? Poproszę o opinie na temat materiałów firmy LEIER i rodzaju ścian. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 18.01.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jednak słup na środku pokoju wygląda średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 29.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Czy dobrym wyborem jest: --ściana zewnętrzna grubości30cm+docieplenie14cm styropianem ok190złm/2 --ściana zewnętrzna jedna warstwa pustak44cm bez docieplenia ok220złm/2 Co lepsze? Poproszę o opinie na temat materiałów firmy LEIER i rodzaju ścian. na temat rodzaju materiału nikt ci za dużo nie powie, każdy będzie chwalił swoje rozwiązanie. W necie są miliony informacji o tym. Jedno co ci mogę powiedzieć to że ściana wielowarstwowa zawsze jest cieplejsza ( i często tańsza) od jednowarstwowej. A 30+14 to chyba trochę hardcore, 24 w zupełności wystarczy, chyba że masz w tej samej cenie 30cm. Jestem z tego co wiem na tym samym etapie co ty więc temat mam obryty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 29.01.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 a jeżeli chodzi o odpowiedzi poprzedników - tak jak napisałem w jednym z wcześniejszych wątków: ci co już wykańczają, będą tu zaglądali coraz rzadziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 30.01.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 no to ciesze się że jesteśmy w podobnej sytuacji, rozumiem że dopiero na wiosne będziesz budował? Jeżeli chodzi o materiał to chyba weżmiemy kupimy ten pustak 30cm i damy 14 cm ocieplenia, myśle że to wystarczy No to pozdrowionka, zaglądaj czasem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofal 12.02.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 drodzy adelowicze zwracamy sie z ogromna prośba szczegolnie do osob z mazowieckiego o mozliwosc obejrzenia adeli w stanie surowym w realujest to dla nas bardzo wazne do czesci osob z tego watku pisalam na p.w.z gory dziekujemy i pozdrawiamyrodzina kowalskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 20.02.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Kofal !- czy to znaczy, że budujesz drugi dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofal 20.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 ależ skąd w rachube wchodza dwa projekty jeden dzieki uprzejmosci formuowiczow mielismy okazje obejrzeca do adeli czekamy na zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOCHA13 21.02.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 WITAM ADELOWICZÓW My zaczynamy budowe adeli w marcu ale mamy problem gdzie ma być kuchnia czy tam gdzie gabinet czy nie . Jeśli mógłby ktoś nam doradzić to bardzo się cieszę . Bardzo mile widziane fotki .PLI SSSSSSSSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 21.02.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cześć wszystkim, zbudzajcie się z zimowego snu robota czeka na waszych budowach a na forum głucho, cicho i jakoś .......smutno? Mam prośbę szczególnie do Joani, jak możesz wrzuć mi na poczte([email protected]) lub na forum (jak wolisz) zdjęcia pokoi na poddaszu ale jeśli to możliwe to tak by je było widać w miare całe ,chodzi mi o powierzchnie jak wyglądają gabarytowo, sypialnie to mniej więcej widziałam jak umalowaliście, z tego co widze to garderobe przenieśliście na drugą stronę ,okej jak komu wygodnie. Zastanawiam się nad wejściem na strych, czy drzwi robic z korytarza czy lepiej ściankę od sypialni dosunąć do schodów i wejście zrobić przez sypialnie , ale to chyba nie jest dobry pomysł Narazie was pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOCHA13 21.02.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 proszę doradcie mi gdzie mam zrobić kuchnię może ma ktoś fotki z swojej kuchni ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 21.02.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam, ja to faktycznie przysnęłam z budową, ale teraz koniec z leniuchowaniem, za miesiąc wiosna Amaretta, spróbuję zrobić takie zdjęcia, tylko nie wiem w którym miejscu mam stanąć, żeby wszystko było widać. Może ktoś kto już mieszka wrzuci fotki tych pokoi ??? A tak w ogóle to ta umeblowana sypialnia to nie u mnie. Ja nawet nie wybrałam sobie łóżka w katalogu. I na czym my będziemy spać, jak na każdy mebel trzeba czekać ok 6-8 tygodni Gochna13 u nas kuchnia jest w kuchni tylko bez wyjścia na taras (zamiast drzwi jest okno), gabinet bez zmian. Jak dla mnie o.k., potrzebuję tego pokoju. Ktoś z forumowiczów zrobił w gabinecie kuchnię a w kuchni jadalnie, może się odezwie. Iza i Tomek jeśli mnie pamięć nie myli to Wy zdecydowaliście się na takie zmiany w projekcie. A tak przy okazji Iza i Tomek widziałam sie z Hubertem, cieszę się, że udało się Wam dogadać Pozdrawiam Wszystkich, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOCHA13 21.02.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 WITAM JOANI powiedz jak spisuje ci się piec i jaki jest koszt utrzymania ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 22.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Joani Zdjęcie pstryknij tak z drzwi powinno być widać te pokoje , chociaż coraz bardziej myśle o nierobieniu ścianki między pokojami tylko zrobię jeden pokój i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 22.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Gocha Zrób kuchnie tak jak jest w projekcie, ja widziałam u Joani i jest super bardzo dobrze łączy się z salonem, ale decyzja oczywiście jest twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 24.02.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Cześć JOANI!! Dogadaliśmy się z Hubertem. W ten piątek przyjeżdza zamontować drzwi. Dzięki za polecenie. GOCHNA13W gabinecie mamy kuchnie a w kuchni jadalnie. Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie z kilku powodów: gabinet jest nam niepotrzebny(na wszelki wypadek mamy pokój nad garażem), kuchni nie widać z salonu więc sprzątam kiedy chcę, zapach smażonej ryby w piątek nie będzie roznosił się po całym domu, salon jest tylko salonem a nie salonojadalnią. Narazie jesteśmy zadowoleni z takiego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretta 24.02.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 IZA!! Wrzuć zdjęcia tej kuchni bo nie wiem czy połączyłaś kuchnie z jadalnią czy oddzieliłaś ścianką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 25.02.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Cześć Między kuchnią a jadalnią mam ściankę. Będą założone szerokie drzwi suwane żeby można było decydować czy kuchnię otworzyć czy zamknąć.Będę miała w miarę aktualne zdjęcia to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 09.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 http://images32.fotosik.pl/172/8c5d8047f089d6aam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 12.03.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Iza i Tomek drzwi bardzo ładne, wewnętrzne też będą od Huberta? Amaretta niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości Nie potrafię zrobić zdjęcia, które oddawało by wielkość pokoju. Może gdyby pokój był umeblowany, to byłoby widać coś więcej. W tej kwestii nie pomogę, może przydam się innym razem Pozdrowienia dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts