Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADELA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Zastanawiamy się nad wyborem materiału do budowy domu, chodzi o pustaki z ceramiki poryzowej THERMOPOR P+W firmy LEIER

Czy dobrym wyborem jest:

--ściana zewnętrzna grubości30cm+docieplenie14cm styropianem ok190złm/2

--ściana zewnętrzna jedna warstwa pustak44cm bez docieplenia ok220złm/2

Co lepsze?

Poproszę o opinie na temat materiałów firmy LEIER i rodzaju ścian.

Pozdrawiamy.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Czy dobrym wyborem jest:

--ściana zewnętrzna grubości30cm+docieplenie14cm styropianem ok190złm/2

--ściana zewnętrzna jedna warstwa pustak44cm bez docieplenia ok220złm/2

Co lepsze?

Poproszę o opinie na temat materiałów firmy LEIER i rodzaju ścian.

na temat rodzaju materiału nikt ci za dużo nie powie, każdy będzie chwalił swoje rozwiązanie.

W necie są miliony informacji o tym.

Jedno co ci mogę powiedzieć to że ściana wielowarstwowa zawsze jest cieplejsza ( i często tańsza) od jednowarstwowej. A 30+14 to chyba trochę hardcore, 24 w zupełności wystarczy, chyba że masz w tej samej cenie 30cm.

Jestem z tego co wiem na tym samym etapie co ty więc temat mam obryty :lol:

• 2 weeks później...

drodzy adelowicze

zwracamy sie z ogromna prośba szczegolnie do osob z mazowieckiego o mozliwosc obejrzenia adeli w stanie surowym w realu

jest to dla nas bardzo wazne

do czesci osob z tego watku pisalam na p.w.

z gory dziekujemy i pozdrawiamy

rodzina kowalskich

• 2 weeks później...

Cześć wszystkim, zbudzajcie się z zimowego snu robota czeka na waszych budowach a na forum głucho, cicho i jakoś .......smutno?

Mam prośbę szczególnie do Joani, jak możesz wrzuć mi na poczte([email protected]) lub na forum (jak wolisz) zdjęcia pokoi na poddaszu ale jeśli to możliwe to tak by je było widać w miare całe ,chodzi mi o powierzchnie jak wyglądają gabarytowo, sypialnie to mniej więcej widziałam jak umalowaliście, z tego co widze to garderobe przenieśliście na drugą stronę ,okej jak komu wygodnie.

Zastanawiam się nad wejściem na strych, czy drzwi robic z korytarza czy lepiej ściankę od sypialni dosunąć do schodów i wejście zrobić przez sypialnie , ale to chyba nie jest dobry pomysł

Narazie was pozdrawiam :wink:

Witam,

ja to faktycznie przysnęłam z budową, ale teraz koniec z leniuchowaniem, za miesiąc wiosna :p

Amaretta, spróbuję zrobić takie zdjęcia, tylko nie wiem w którym miejscu mam stanąć, żeby wszystko było widać. Może ktoś kto już mieszka wrzuci fotki tych pokoi ??? A tak w ogóle to ta umeblowana sypialnia to nie u mnie. Ja nawet nie wybrałam sobie łóżka w katalogu. I na czym my będziemy spać, jak na każdy mebel trzeba czekać ok 6-8 tygodni :roll:

Gochna13 u nas kuchnia jest w kuchni tylko bez wyjścia na taras (zamiast drzwi jest okno), gabinet bez zmian. Jak dla mnie o.k., potrzebuję tego pokoju. Ktoś z forumowiczów zrobił w gabinecie kuchnię a w kuchni jadalnie, może się odezwie. Iza i Tomek jeśli mnie pamięć nie myli to Wy zdecydowaliście się na takie zmiany w projekcie. A tak przy okazji Iza i Tomek widziałam sie z Hubertem, cieszę się, że udało się Wam dogadać :wink:

Pozdrawiam Wszystkich,

Gość IZ_EK

Cześć JOANI!!

Dogadaliśmy się z Hubertem. W ten piątek przyjeżdza zamontować drzwi. Dzięki za polecenie.

GOCHNA13

W gabinecie mamy kuchnie a w kuchni jadalnie. Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie z kilku powodów: gabinet jest nam niepotrzebny(na wszelki wypadek mamy pokój nad garażem), kuchni nie widać z salonu więc sprzątam kiedy chcę, zapach smażonej ryby w piątek nie będzie roznosił się po całym domu, salon jest tylko salonem a nie salonojadalnią. Narazie jesteśmy zadowoleni z takiego rozwiązania

Gość IZ_EK

Cześć

Między kuchnią a jadalnią mam ściankę. Będą założone szerokie drzwi suwane żeby można było decydować czy kuchnię otworzyć czy zamknąć.

Będę miała w miarę aktualne zdjęcia to wrzucę

• 2 weeks później...

Iza i Tomek drzwi bardzo ładne, wewnętrzne też będą od Huberta?

Amaretta niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości :( Nie potrafię zrobić zdjęcia, które oddawało by wielkość pokoju. Może gdyby pokój był umeblowany, to byłoby widać coś więcej. W tej kwestii nie pomogę, może przydam się innym razem :wink:

Pozdrowienia dla Wszystkich