btx 17.07.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 a zobacz na stronę 16 tego wątku. Tam jest moje rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 17.07.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 A tak w ogóle, to nikt tu już nie zagląda???? Ja cały czas na walczę budowie, kasa się kończy, za jakiś miesiąc przeprowadzka, ale czas na wejścia na forum jakoś znajduję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 24.07.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 ale nuuuda znaczy na forum, ......bo na budowie zap.....dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 27.07.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Nie załamuj się btx, może wszyscy (oprócz Ciebie) juz wybudowali swoje Adele ... Swoją drogą czy ktoś z "Adelowiczów" może powiedzieć, że ma już WSZYSTKO zakończone ? Jestem bardzo ciekaw ... Mnie pozostało do zrobienia ogrodzenie (zamiast tymczasowego z siatki), kostka na podjeździe i trochę drobiazgów w domu. Plan maksimum to koniec września. Potem już tylko odpoczynek Na wiosnę walczyłem z trawnikiem, który kolejne ulewy sukcesywnie wymywały Potem odpuściłem i trawa sama wyrosła. Dla chętnych polecam trawnik z "rury" - przyjeżdża ekipa i wylewa wężem ziemię (!) zmieszaną z nasionami i nawozem. Podobno rośnie równo na wszystkim - nawet na blaszanym garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brear79 04.08.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Adelowiczów !!! Właśnie kupiliśmy projekt Adela i bardzo chcielibyśmy zobaczyć realizacje ww projektu.Mieszkamy w województwie Zachodniopomorskim i poszukuję osoby z okolic województwa Zachodniopomorskiego która zechciałaby pokazać realizację Adeli. Kontakt [email protected] lub poprzez forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brear79 04.08.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Adelowiczów !!! Właśnie kupiliśmy projekt Adela i bardzo chcielibyśmy zobaczyć realizacje ww projektu. Mieszkamy w województwie Zachodniopomorskim i poszukuję osoby z okolic województwa Zachodniopomorskiego która zechciałaby pokazać realizację Adeli. Kontakt [email protected] lub poprzez forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 04.08.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 cześć, jeżeli Gorzów Wielkopolski to dla was okolice, to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brear79 17.08.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Btx – Dziękujemy bardzo za pokazanie swojego pięknego domku. Macie wspaniały domek tylko Wam pozazdrościć. Bardzo pomogło to nam w uświadomieniu się, że wybrana przez nas Adela jest tym właśnie projektem. Zdjęcia które mogliśmy zrobić są teraz bardzo pomocne w rozmowie z architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 25.08.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Czy ktoś z forumowiczów ma drewniany balkon (tak jak ja ...) ? Może jakieś doświadczenia co do impregnacji i użytkowania po kilku latach ? http://savo.pl/forum/b2.jpg http://savo.pl/forum/b3.jpg http://savo.pl/forum/b1.jpg Ja użyłem 3 warstw Drewnochronu (bejca + impregnat, kolor teak). Ciekawy jestem, czy można coś jeszcze zrobić, aby to przetrwało z 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brear79 02.09.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam !!! Proszę o pomoc przy zakupie okien do AdeliJakiej firmy okna macie w waszym projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 02.09.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam !!! Proszę o pomoc przy zakupie okien do Adeli Jakiej firmy okna macie w waszym projekcie ? okna PVC dwustronna okleina profil Schuco - nie było żadnych problemów z zamówieniem okien łukowych czy drzwi dwuskrzydłowych przesuwnych na taras cena przyzwoita i jakość też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savo 07.09.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 brear79 - co do okien, to mamy Oknoplast w okleinie złoty dąb z obydwu stron. Żadnych problemów (oprócz ceny ) z łukami i eksploatacją. Forumowicze - czy możecie pochwalić się swoimi kominkami, zabudowanymi w Adeli ? Ja mam kilka dylematów, nad którymi ciężko myślę: - nie chcę, aby kominek dominował w salonie... Powinien być "skromny", ale wystarczająco solidny, aby ogrzać cały dom (poprzez system DGP) - zasadniczo powinien mieścić się w obrysie komina - drzwiczki powinny otwierać się na lewo, aby łatwo dokładać drewno spod schodów (są po prawej stronie komina) - powinien być 'dwustronny', aby można było podglądać ogień z całego salonu Na ten moment moja koncepcja wygląda tak: http://savo.pl/forum/ob1.JPG Planowałem użyć wkład Arysto, podobnie jak btx, ale miałbym problem z kierunkiem drzwi. Teoretycznie można wybrać wersję prawostronną, ale wówczas obudowa wyjdzie poza obrys komina, czego nie chcę. Ostatecznie wybraliśmy taki: http://savo.pl/forum/ob3.jpg Jedyny problem, jaki widzę, to zabudowanie wkładu tak, aby kominek sprawiał wrażenie 'wiszącego' na ścianie. Ale mam juz pewną koncepcję - kominek postawię na solidnej płycie żelbetowej, a tą podeprę tak, aby środek ciężkości wypadł w obrysie fundamentu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 07.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 brear79 okna mamy firmy Muszyńscy. Całkiem niedaleko chyba od was, bo Stargard Szczeciński... savo u nas zabudowa wygląda jak niżej: http://images50.fotosik.pl/195/d0ea9c466a5f26femed.jpg nie było problemu z zamówieniem wersji lewostronnej otwieranej tez w lewo trzeba tylko odpowiednio zagadać. Wiem, wiem, teraz niektórzy znawcy powiedzą: oj źle bo ciężkie to i będzie się giąć i wyginać i łamać i w ogóle będzie be! A ja im nie wierzę bo drzwi przez 99,9% czasu swojego żywota będą zamknięte i niby dlaczego miałyby się giąć????? zabudowa z regipsu i nie zamierzam mieć z nią jakichkolwiek kłopotów! a tak w ogóle, to się przeprowadziliśmy!!!! zostało trochę pierdół do zrobienia (np parkiet w salonie), jest duuużo sprzątania, ale jest tez bardzo przyjemnie Właśnie od dzisiaj mamy internet więc mogę coś napisać - hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joani 08.09.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 btx gratuluję, niech Wam się szczęśliwie mieszka savo, ja mam taki sam wkład jak btx (na lewą stronę) zdjęcia już kiedyś pokazywałam, dla przepomnienia: http://images49.fotosik.pl/80/966db3fda239cc54m.jpg' alt='966db3fda239cc54m.jpg'> pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 09.09.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Joani Wszystkie drzewka się przyjęły ale tylko wiśnia miała kwiatki. Niestety żadna pszczoła się nie pofatygowała i owoców nie ma. Pokładam duże nadzieje na następny rok. Patrząc na zdjęcia to u Ciebie już wszystko na glanz zrobione. Co Ty biedaczyno będziesz robiła jak już wszystko zakończysz? Bo u mnie króluje jeszcze chaos przez duże CHy. Codziennie rodzą się nowe pomysły. btx Congratulations. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wBeata 24.09.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jestem na etapie wyboru projektu.Podoba mi się Adela,ale chciałabym zobaczyc,jak urządziliście swoją Adelę. Bardzo proszę o jakieś zdjęcia .[email protected][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość IZ_EK 26.09.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Mam pytanie: Jak ociepliliście strop nad tarasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Michał 28.09.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Mam pytanie: Jak ociepliliście strop nad tarasem? własnie jesteśmy w trakcie ocieplania domu i strop nad tarasem został ocieplony wełną Rocckwool 5 cm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 29.09.2009 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 u nas jest styropian 8 albo 10cm, nie pamiętam. Więcej się nie zmieściło nad łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 07.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam Adelowiczów Właśnie wylałem fundamenty pod Adelę Zapraszam do dziennika (linki w podpisie). PS. Trzymajcie kciuki za pogodę - w planie SSO w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts