kwiatollo 29.06.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Zastanawiamy się z żoną nad dwoma dachówkami;mianowicie ruppem rubin 13v i creatonem - harmonicą. Szukamy ciemnego brązu i tu padło na rubina kolor tekowy i harmonica brąz glazura noblesse. Żonie bardziej podoba się rubin ja natomiast się waham, cenowo rubin wypada drożej o ok 4 tys, ale jest barwiony w masie. Czy ktoś z Was ma te dachówki na swoim dachu? Jestem ciekawy waszych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 11.07.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Widzę, że cisza w temacie Adeli No cóż może tylko my budujemy? Dachówka już zakupiona, padło na ruppa Rubin 13v kolor tekowy. Teraz czas na okna i bramę...w sumie bramę już wybraliśmy, padło na hormanna kolor dąb nocny/bagienny. Co do okien jest troszkę gorzej, zależy nam na dobrych oknach i tu mamy wycenę 28 - 33 zł za PCV. Natomiast drewniane ok 24, ale tu akurat bez szaleństw. Jestem ciekawy na jakie okna Wy postawiliście i co teraz z perspektywy czasu byście założyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 02.08.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Ja jestem zadowolony po trzech latach ciągle bez uwagfirma Oknoplast z krakowa kolor z zewnątrz złoty dąb wewnątrz białe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankiel 07.08.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, W tym roku rozpocząłem budowę Adeli, z której jestem bardzo zadowolony (rozczarowany jestem tylko kosztami:( ) Jestem na etapie wyboru bramy garażowej oraz drzwi wejściowych z łukiem moja prośba do osób które już mają takie rozwiązanie o podanie namiarów na producentów oraz ceny w jakich udało im się zakupić takie drzwi. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez jankiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
becia1719509308 08.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Adelowiczów. Razem z mężem planujemy budowę tego domku. Jeszcze długa droga przed nami gdyż dopiero regulujemy papiery spadkowe i przepisy. Byłabym wdzięczna gdybyście mogli zamieścić zdjęcia z wnętrza domu i podać koszty budowy adeli z garażem na 1 auto. Ktoś podawał koszty ale to dotyczyło adeli z garażem na 2 stanowiska i wiadomo wtedy koszty są większe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatollo 23.08.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam, W tym roku rozpocząłem budowę Adeli, z której jestem bardzo zadowolony (rozczarowany jestem tylko kosztami:( ) Jestem na etapie wyboru bramy garażowej oraz drzwi wejściowych z łukiem moja prośba do osób które już mają takie rozwiązanie o podanie namiarów na producentów oraz ceny w jakich udało im się zakupić takie drzwi. Witam, co do bramy zależy czy na dwa czy jedno auto. Jesli chodzi o drzwi tu rozrzut jest bardzo duży. Ja własnie zamawiałem brame na dwa auta, zdecydowałem sie na hormanna. Co do drzwi zamówiliśmy drewniane od urzedowskieko z dwoma doświetlami po bokach i górnym lukiem. Co do cen i fotek moge Ci przesłać mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
por_zybert 13.09.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Kiedy zaczniecie budowę i rozpoczną się wydatki a kasa będzie płynąć jak woda wybór między 1 czy 2 stanowiskowym będzie się wydawać śmieszny. Ja zrobiłem na jeden samochód i żałuję. W końcu to tylko parę pustaków, krokwi i blachy więcej, co jest tylko niewielkim procentem a wygoda spora. Co do drzwi garażowych to trudna sprawa. Ja jak zacząłem poszukiwania myślałem że wydam ok.2000 a tu jebut 4000. Sporą część ok.30% zabiera diler i to jego trzeba wyeliminować. Na szczęście akurat pracowałem w firmie co handlowała trochę bramami i udało mi się wyprosić szefa żeby sprzedał po kosztach . Wyszło jakieś 2200 producent "Wiśniowski" Czuwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 20.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 no t jesteś szczęściarz.Ja też mam Wiśniowskiego (5m szeroka) i kosztowała chyba z 5tyś.... Apropos kosztów budowy garażu na dwa stanowiska czy na jedno, to przy całkowitych kosztach tego domu to tylko małe pierdnięcie...Nie zastanawiaj się tyko rób dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts