Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADELA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

Zastanawiamy się z żoną nad dwoma dachówkami;mianowicie ruppem rubin 13v i creatonem - harmonicą. Szukamy ciemnego brązu i tu padło na rubina kolor tekowy i harmonica brąz glazura noblesse. Żonie bardziej podoba się rubin ja natomiast się waham, cenowo rubin wypada drożej o ok 4 tys, ale jest barwiony w masie. Czy ktoś z Was ma te dachówki na swoim dachu? Jestem ciekawy waszych opinii.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę, że cisza w temacie Adeli ;) No cóż może tylko my budujemy? Dachówka już zakupiona, padło na ruppa Rubin 13v kolor tekowy.

Teraz czas na okna i bramę...w sumie bramę już wybraliśmy, padło na hormanna kolor dąb nocny/bagienny. Co do okien jest troszkę gorzej, zależy nam na dobrych oknach i tu mamy wycenę 28 - 33 zł za PCV. Natomiast drewniane ok 24, ale tu akurat bez szaleństw.

Jestem ciekawy na jakie okna Wy postawiliście i co teraz z perspektywy czasu byście założyli?

• 3 weeks później...

Witam,

W tym roku rozpocząłem budowę Adeli, z której jestem bardzo zadowolony (rozczarowany jestem tylko kosztami:( ) Jestem na etapie wyboru bramy garażowej oraz drzwi wejściowych z łukiem moja prośba do osób które już mają takie rozwiązanie o podanie namiarów na producentów oraz ceny w jakich udało im się zakupić takie drzwi.

Edytowane przez jankiel

Witam wszystkich Adelowiczów. Razem z mężem planujemy budowę tego domku. Jeszcze długa droga przed nami gdyż dopiero regulujemy papiery spadkowe i przepisy. Byłabym wdzięczna gdybyście mogli zamieścić zdjęcia z wnętrza domu i podać koszty budowy adeli z garażem na 1 auto. Ktoś podawał koszty ale to dotyczyło adeli z garażem na 2 stanowiska i wiadomo wtedy koszty są większe. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witam,

W tym roku rozpocząłem budowę Adeli, z której jestem bardzo zadowolony (rozczarowany jestem tylko kosztami:( ) Jestem na etapie wyboru bramy garażowej oraz drzwi wejściowych z łukiem moja prośba do osób które już mają takie rozwiązanie o podanie namiarów na producentów oraz ceny w jakich udało im się zakupić takie drzwi.

Witam, co do bramy zależy czy na dwa czy jedno auto. Jesli chodzi o drzwi tu rozrzut jest bardzo duży. Ja własnie zamawiałem brame na dwa auta, zdecydowałem sie na hormanna. Co do drzwi zamówiliśmy drewniane od urzedowskieko z dwoma doświetlami po bokach i górnym lukiem. Co do cen i fotek moge Ci przesłać mailem.

• 3 weeks później...

Kiedy zaczniecie budowę i rozpoczną się wydatki a kasa będzie płynąć jak woda wybór między 1 czy 2 stanowiskowym będzie się wydawać śmieszny. Ja zrobiłem na jeden samochód i żałuję. W końcu to tylko parę pustaków, krokwi i blachy więcej, co jest tylko niewielkim procentem a wygoda spora. Co do drzwi garażowych to trudna sprawa. Ja jak zacząłem poszukiwania myślałem że wydam ok.2000 a tu jebut 4000. Sporą część ok.30% zabiera diler i to jego trzeba wyeliminować. Na szczęście akurat pracowałem w firmie co handlowała trochę bramami i udało mi się wyprosić szefa żeby sprzedał po kosztach :). Wyszło jakieś 2200 producent "Wiśniowski"

Czuwaj