Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ADELA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Zamierzam kupić projekt ADELA, ale zanim to zrobie zależało by mi bardzo na zobaczeniu jej na żywo. W tym celu prosze o pomoc i możliwie szybki kontakt z inwestorami, którzy juz realizują ten projekt.

Pozdrawia,

Ania z Wielkopolski.

• 2 weeks później...

Trochę zrobiło się nudno na naszym forum. Czyżby pierwsze załamania?

Idzie wiosna, będzie pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie układają mi dachówkę. Jest ich 10, i widać na dachu tylko tych 10 pracowników - jestem ciekaw gdzie jest moja dachówka?

Na razie oko się cieszy widokiem, chyba będzie super, ale poczekam na efekt końcowy.

Pozdrawiam forumowiczów i zapraszam do wpisywania swoich doświadczeń.

CHyba świat znów oszlał! W zeszłym roku były wariacje z wyrobami hutniczymi stalowymi, gdzie w ciągu miesiąca cena stali wzrosła niebotycznie, a dziś widzimy identyczną sytuację z wyrobami z miedzi. Podobno znów Chińczycy wykupili całą produkcję miedzi na 2 lata!!!!

Miesiąc temu kupiłem blachę miedziną w cenie 20 zł, w drugim sklepie po 21 zł, wszystko z zeszłorocznych zapasów. Z bieżących zamówień 2 tygodznie temu za blachę płaciłem już 24,50. Obecnie zabrakło mi 60 kg i już cena była 29,20!!!!!!!!!!!! W ciągu miesiąca cena wzrosła tak, że dziś w żaden sposób nie zdecydowałbym się na obróbki miedziane.

Chociaż efekt dachu z obróbkami miedziany jest fantastyczny!!!!!!

• 2 weeks później...
Gość IZ_EK
Fajnie. Piszcie co się u Was dzieje. My właśnie stawiamy ścianę fundamentową z bloczków. Jestem załamana bo salon ma 43m a wcale tego nie widać. Może jak będzie więcej muru to będzie lepiej.

Fajnie. Piszcie co się u Was dzieje. My właśnie stawiamy ścianę fundamentową z bloczków. Jestem załamana bo salon ma 43m a wcale tego nie widać. Może jak będzie więcej muru to będzie lepiej.

"Załamana", że tak mało, czy tak dużo salonu? Salon, jak sam dom nie są "ogromne". Jedyny problem z salonem to może być jego "nieustawność". Ciężko będzie zaaranżować w nim kominek, sofę, wypoczynek, zestaw kina domowego, czy tak jak w rozwiązaniu projektanta - stół jadalny. Na razie ciężko nam wyobrazić sobie jak będzie wyglądał salon i co w nim umieścimy, ale mocno myślimy jak pogodzić kominek (z opcją grzanie: kafelki?, ogrzewanie wody? ogrzewanie innych pomieszczeń) z nowoczesnym charakterem domu. Może wynajmiemy jakiegoś stylistę, może on by miał jakieś propozycje rozwiązań dla salonu, a szczególnie dla łącznika kuchnia - salon?

• 1 month później...

Hej!!!

dzięki za odp.

z tą kuchnią to cały czas właśnie się zastanawiam, chociaż podoba mi się że blisko jest do tarasu - wyjście bezpośrednio z jadalni do ogrodu.

Poza tym też bardziej podoba mi chyba dandys ale jednak jakoś nie jestem jeszcze w 100% przekonana, stąd właśnie moja prośba o opinie do tych projektów....

Zastanawiam się również nad domem w aloesie 2 z archonu - tam jednak nie ma podcienia....

:D

dzięki za odp:)

Dandys od razu wpadł mi w oko:)...chociaż ten dom w aloesie też bardzo mi się spodobal....

dom w aloesie2:

http://www.projektydomow.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m43d88db69c6b4

Ja tez buduję projekt z archonu...uwazam,ze ich projekty są piękne!!!

a wg którego projektu budujesz?:)

ja buduję "Dom w mieczykach 2". Na stronach archonu jest pokazany tylko "dom w mieczykach"w tej wersji podstawowej a ja mam o zmianach m.in taras mam zadaszony z tyłu domu ,mam dodatkowy pokoj nad garazem no i zrezygnowałam z balkonow :wink:

Bardzo ładny ten dom w mieczykach..:)))))ale i b duzy:)