petrus65 12.11.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Witajcie Mam stelaż grohe. Będzie przykręcony do ściany i zabudowany. Chcę go obudować tylko wokół stelarza, tzn. Tak jak jest stelarz to z wszystkich stron przyjdą płyty GK. Mam w instrukcji jak zrobić taki stelaż od frontu, czyli gdzie będzie wc, ale nie pokazują jak ma wyglądać konstrukcja pod GK po bokach. Macie jakieś linki? Instrukcje groghe i geberita nic nie mówić o zabudowie po bokach. Czy nie preferują takiej metody? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.11.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 raczej nie preferują takiej mody.Podejrzewam, że wszelkie instrukcje zabudowy zakładają, że stelaż chowasz w ściance instalacyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petrus65 17.11.2008 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ale nie jest to błąd w sztuce? Co będzie się przecież trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.11.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Raczej nie jest to błąd w sztuce, bo sztuka nie zna limitów.Jeżeli wykonasz to sztywnie to nie powinno nic pękać.Trochę wyobraźni i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 17.11.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 daj podwojnie plyte gipsowa, połataj gipsem z flizelina to bedzie pewniejsze. Ja zrobilem juz tak 2 i narazie przez te kilka lat reklamacji nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 19.11.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Petrus, nic nie mówią w instrukcji o zabudowie po bokach bo to nie jest obarczone żadnym ryzykiem. Od czoła niewłaściwe obudowanie może spowodować pęknięcie obudowy, płytek ... muszli i .... wracając do tematu, musisz tylko jakoś sprytnie zamocować do ściany profil C- powiedzmy-50. Na to płytę podwójnie a potem to już zależy czym chcesz wykończyć. Jak płytkami to żadnego łatania gipsem czy flizeliną! Zagruntować i kleić płytki. Klej będzie lepszym spoiwem niż takie kombinacje. No chyba, że ma to być malowane, to wtedy flizelina, narożniki, szpachla i malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts