JoShi 18.11.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A samo grabienie to też niezła gimnastyka dobra dla ciała Zgadza się, ale w moim przypadku nie poszło by mi to na zdrowie. Ale może w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 27.12.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 No proszę, a u mnie panuje mania grabienia i palenia liści za sprawą mamy- byłego działkowca, która twierdzi, że w liściach zimują wszelkie choroby i dlatego nie powinno się ich zostawiać ani kompostować. W związku z tym wygrabiłam dokładnie liście z sadu (tym bardziej że miałam tam atak robactwa), gdzie indziej (rabatki) taka gorliwa to już nie byłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 27.12.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 http://www.bocian.org.pl/warszawa/aktualnosci/16186-Liscie-wrocily-do-parku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.12.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 No tak ale dotyczy to drzew w parku. Ba gdym park miała... W sadzie grabiąc liście wygrabiam też opadłe zmumifikowane owoce z zarazą (nie używam chemii) Zawsze coś się uchowa. A drzewa podsypuję kompostem ze wszystkiego co przez lata da się rozłożyć na pryzmie kompostowej. A trawa z liśćmi przykryta śniegiem (gdzie ten śnieg?) gnije i trzeba trawę od nowa reanimować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.01.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 No proszę, a u mnie panuje mania grabienia i palenia liści za sprawą mamy- byłego działkowca, która twierdzi, że w liściach zimują wszelkie choroby i dlatego nie powinno się ich zostawiać ani kompostować. Jeśli mówimy o drzewach owocowych to racja jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts