ambroo 12.11.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 WitamPrzeglądałem ostatnio internet w celu wyszukania programów do wycen, katalogów KNR, KNNR i cenników RMS freeware i niestety nic nie znalazłem. Czy w ogóle takie informacje udostępniane są gdzieś nieodpłatnie? i jeśli tak to gdzie. Ciekaw jestem także jakie programy do wycen czy oficyny wydawnicze zajmujące się tą problematyką wy polecacie? Ja samemu korzystam z KOBRY 7 (ORGBUD-Serwis) i mimo niezbyt skomplikowanego interfejsu mam spore problemy z bezp. już wykonanych kosztorysów. Co więcej program nie chce czytać wycen wykonanych na innych wersjach tego programu. Ahoj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztbud 14.11.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Bezpłatnie KNRów i cenników RMS raczej nigdzie nie znajdziesz. Osobiście polecam program Norma (siła przyzwyczajenia ). Nie wiem czy w Kobrze jest tak samo jak w Normie, ale mając starszą wersję programu nie ma możliwości odczytać kosztorysu wykonanego w nowszej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bascom 20.11.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 A ja do tego używałem KOMY. Co prawda ostatni raz 10 lat temu więc nie wiem czy odnajdę ten program choć obecnie pewnie by się przydał. Gdyż nie mogę sobie policzyć ile będzie mnie kosztowała rozbudowa domu o 60-80m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kt1719504207 21.11.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Bardzo ogólnie brzmi ta rozbudowa domu. Przyjmij 2500 zł/m2 netto. 80*2500*1,07=214.000 Powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bascom 21.11.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Oj ta kwota cos jest astronomiczna ale zobaczymy.... Jutro pierwsza wizyta u projektanta. Mam dom parterowy 40 letni w ksztalcie litery L i po prostu chce go wyrównać do kwadratu stąd te 60 -80 m2 ale raczej będzie to 80-100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezmer 31.03.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dużo programów (pełnych/niepełnych) można znaleźć tutaj: http://www.remiz.com.pl/kosztorysy-darmo.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts