roberttp 12.11.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 wiatm mam działke 56 arów rolna chce ma niej zbudować dom ale jest za duza na budowe a za mała na podział bo działke rolna mozna podzielic na nie mniejsze niz 30 arów i co zrobic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 13.11.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 wiatm mam działke 56 arów rolna chce ma niej zbudować dom ale jest za duza na budowe a za mała na podział bo działke rolna mozna podzielic na nie mniejsze niz 30 arów i co zrobic ??? Skąd to wiesz czy jest Plan zagospodarowania ? Dlaczego za duża na budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 13.11.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 jest za duza na budowe Nie ma działek za dużych na budowę, jest tylko problem kasy żeby to później zagospodarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberttp 13.11.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 w gminie mi tak powiedzieli działka jest działką rolna o powierzchni 56 arów a według jakiegoś durnego przepisu nie mozna zabudowywać działki rolnej wiekszej niz 50 arów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 13.11.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 w gminie mi tak powiedzieli działka jest działką rolna o powierzchni 56 arów a według jakiegoś durnego przepisu nie mozna zabudowywać działki rolnej wiekszej niz 50 arów według jakiego konkretnie przepisu, podali? A odrolnienie i wyłączenie z produkcji rolnej w grę nie wchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberttp 13.11.2008 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 pokazywał mi ten przepis to dotyczy 5 warunków jakie musi spełniać działka rolna alby ja zabudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.11.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Prawdopodobnie masz "wysoką" klase ziemi. Decyzje o odrolnieniu powyżej 0,5 ha może podjąc miniester rolnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 13.11.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 A to czytałeś? http://forum.muratordom.pl/warunki-zabudowy-dla-dzialki-rolnej,t131805.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 13.11.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Po kolei:1. Czy w gminie jest Plan Zagospodarowania jeśli nie ma czy jest Studium i kiedy jest szansa na zatwierdzenie planu.2. Jeśli jest Plan co jest w planie na temat twojej działki lub co jest w studium na temat twojej działki.3. Jeśli działka jest w terenach rolnych ( to nie to samo co klasa gruntu) bez szans na najblizaszą przyszłośc aby była w terenach mieszkaniowych jedyna szansa to siedlisko ( było już kilka razy na forum)4. lub negocjacje z gminą aby w przypadku wzizt wystąpili z wnioskiem do Ministra o odrolnienie ( znam gminy które tak robią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberttp 13.11.2008 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 nie ma planu a to jest działka rolna i trzeba wystapic o warunki zabudowy a zeby o to wystapić dzialka musi spełniać 5 warunków i jednym z nich jest to ze działka rolna na której chce sie budować nie moze przekraczać 50 arów a tu jest 56 arów i klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 14.11.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Jaka jest klasa ziemi? Tu jest "klucz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberttp 14.11.2008 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 R IIIb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts