Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za dach.

kgasiorowska

Recommended Posts

kurcze i jeszcze masz już dach odeskowany :o

czyli masz już więźbę i tyle kasy Ci powiedział ????????????????????

pogoń gościa i nawet nie rozmawiaj z nim.

Proponuję się wybrać na wycieczkę po okolicznych miejscowościach, najlepiej skieruj się na wioski i tam się wszystkiego dowiesz, zawsze jakiś dach robią a wiadomo kto pyta nie błądzi.

Tam gdzie ja mam swój domek za dach ale kompleks czyli wszystko, więźba i pokrycie na gotowo wołają 30 zł.

ale tak jak napisałem wszystko zależy od dachu i regionu.

a jeżeli się rozchodzi o blachodachówkę ja mam KRONA

http://www.pruszynski.com.pl/produkty_szczegoly.php?cat=7&obj=54

zle napisalam, w tych 50 zlotych mieszcza sie rowniez wszelkie obrobki blacharskie i montaz okien placiowych. W kazdym razie mi sie wydaje ze to i tak drogo. Za dach 300 metrowy musialabym zaplacic 15 tys. za sama robocizne.

Jakie jeszcze polecacie blachodachowki, szukam ladnego czekoladowego brazu w polysku.

Ja właśnie szukam dekarza - stary umówiony w czerwcu odwleka robotę, a już czekać nie mogę. Dach mamy odeskowany i zaizolowany papą.

Dzisiaj rozmawiałam z jednym dekarzem powiedził mi:

8 zł za m2 położenia blachy

8zł za mb obróbek

100 zł za obsadzenie okna połaciowego

100 zł za obróbkę komina.

Jakoś tanio mi wyszło. Dach ma 250 m2 - obróbek naliczyłam 80 mb i z tego co wiem, to muszę to liczyć razy 2? Dobrze liczę?

Ja właśnie szukam dekarza - stary umówiony w czerwcu odwleka robotę, a już czekać nie mogę. Dach mamy odeskowany i zaizolowany papą.

Dzisiaj rozmawiałam z jednym dekarzem powiedził mi:

8 zł za m2 położenia blachy

8zł za mb obróbek

100 zł za obsadzenie okna połaciowego

100 zł za obróbkę komina.

Jakoś tanio mi wyszło. Dach ma 250 m2 - obróbek naliczyłam 80 mb i z tego co wiem, to muszę to liczyć razy 2? Dobrze liczę?

myślę że to niedrogo, jaki to rejon kraju?

Ostatnio byłem u swojego dekarza i tak zapytałem ile teraz biorą za dach, kompleksowo tzn, więźba +krycie dachówką + obróbki, wszystko na gotowo

powiedział mi 55 zł za m2, obecnie kryją dachy w rejonie Tomaszowa Mazowieckiego, szkoda że nie spytałem o blachodachówkę, ale interesowała mnie dachówka, powiedział mi że nie są w stanie przerobić roboty tyle mają zamówień na dachy, tak więc pewnie już nie długo też się podniosą z ceną.