Isotope 12.11.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 WItam.Jak wykańczaliście ściany z bloczków (niekoniecznie Ytong) z gazobetonu na cienkiej zaprawie?? U mnie jest w miarę równo, gdzieniegdzie jest pare "glutów" z kleju ale to można zlikwidować i zastanawiam się czy dawanie tynku czy to gipsowego czy wapienno- cementowego ma sens. Niektórzy mówią, że wystarczy gładź lub że można bezpośrednio n taką ścianę walnąć glazurę...Co WY na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 12.11.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Glazure zawsze sie kładzie na surowa sciane nie na tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 12.11.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 tadzel Glazure zawsze sie kładzie na surowa sciane nie na tynk. a to ciekawe, a jak ja mam położoną na tynk to mam źle tak ? Ciekawa teoria nie ma co, bardzo ciekawa. Zastanów się co piszesz, bardzo Cię proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 12.11.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Isotope napisał Jak wykańczaliście ściany z bloczków (niekoniecznie Ytong) z gazobetonu na cienkiej zaprawie?? U mnie jest w miarę równo, gdzieniegdzie jest pare "glutów" z kleju ale to można zlikwidować i zastanawiam się czy dawanie tynku czy to gipsowego czy wapienno- cementowego ma sens. Niektórzy mówią, że wystarczy gładź lub że można bezpośrednio n taką ścianę walnąć glazurę... Co WY na to?? No jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić że tak Ci solidnie wymurowali że można od razu gładź dawać, ale może i są w tym kraju tacy zdolni majstrzy, ja proponuję zabrać do ręki dobrą łatę taką z 2.5 m oraz poziomicę oczywiście też dobrą i pomierzyć te ściany a jak dokładnie pomierzysz to sobie sam odpowiesz czy trzeba tynkować czy nie. W/g mnie, trzeba tynkować mówię to nie widząc pomiarów, tylko na podstawie znajomości życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 12.11.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 u mnie na Ytonga,tam gdzie mialy isc kafelki,poszly na sciane zagruntowana podkladem,nastepnie kafle na kleju...juz nie pamietam,czy czasem gruntem nie byl klej wyjsciowy.....tak szlo na silce i na Ytonga..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WJS 13.11.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Myślę , że problemem nie jest równość ściany tylko jej twardość. Mam ściany zbudowane z pustaków solbetu 36,5 i początkowo też miałem takie myśli - gładź bezpośrednio na pustaki. Solbet 36,5 cm jest strasznie miękki - ręką można wbić gwóźdż w ścianne . Po położeniu tylko gładzi , to twardość scian równa się wytrzymałości kartonu. Według mnie , tylko tynki cementowo wapienne , a potem gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.11.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 tynk + gladź, wiara w sciane gotową pod same gladzie to naiwnosc,z kolei tynkowanie miejsc przeznaczonych pod glazure to marnotrawstwo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts