lump praski 16.11.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Krety tez pewnie sa dumne, ze sa kretami....i jak koncza ? ? ? Zirnowski to tez katolik ? ? ? Ma spore wziecie u niekktorych na forum ... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 16.11.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Kazik Staszewski 'Jeszcze Polska...' (...)Coście skurwysyny uczynili z ta krainą?Pomieszanie katolika z manią postkomunistycznąCi modlący się co rano i chodzący do kościołaChętnie by zabili ciebie tylko za kształt twego nosaJuż ruszyły wody z góry do jeziora zatrutegoDo jeziora nienawiści, domu smoka pradawnegoW każdym jednym towarzystwie tylko mowa o pieniądzachPrzedsiębiorcy się bogacą, ale coraz brudniej w kiblachNa ulicy pod pałacem smród handlarzy się unosiPiją, plują i rzygają i sprzedają w międzyczasieNa plandekach i gazetach leży ścierwo zabrudzoneA na stołach czekolada razem z piwem przywiezionaTe kobiety, co pracują aż po dwunastą godzinęAby kupić trochę chleba i wyżywić swa rodzinę To początek końca, hehehehehehI coście skurwysyny uczynili z ta krainą?Gdzie te tłumy brudnoszare idą latem, wiosną, zimąI mijają samochody z wytłuczonymi szybamiI nie patrzą na żebrzących z wyciągniętymi rękamiTe kobiety co wracają po katordze swej do domuWłosy kurzem posklejane, czeka na nie pani w domuHej, to jedzie twój autobus i czerwony jego kolor!A ty mówisz - był czerwony, teraz tylko smród i odórCzemu w lecie tutaj w tłumie wszyscy strasznie śmierdzą potemI nie myśleć chcą samemu, mają już gotowe zwrotyNa ulicy i w mieszkaniach koktajl księdza z przewodnikiemKto nie cierpiał za komuny, teraz jest po prostu nikimO czym chciał powiedzieć pisarz? - pyta pani od polskiegoChciał pokazać nierówności kapitalizmu wczesnegoTo bogaci i biedni, bogaci i biedni, bogaci i biedni Coście skurwysyny uczynili z tą krainą?Czas idzie, od wieków płynie i nie zatrzymasz go siłąGłupia duma narodowa i kompleksy od stuleciBrudne twarze z wąsikami, ci agresywni frustraci(...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.11.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Kazik Staszewski to spiewa gniewne piosenki ale co z tego - jego dzieci chodzily do prywatnych szkol w Warszawie. Tak na marginesie wydaje mi sie, ze Kazik spiewa o swoich frustracjach a nie moich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 16.11.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Jestem rasista i wcale sie tego nie wstydze. Poprawnosc polityczna i "tolerencje mam w nosie. Dumny jestem z bycia Polakiem ale tez wiem , ze Polacy nie byli , nie są i pewnie nie będą idealni. Mnie na pewno do ideału daleko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 16.11.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Kazik Staszewski to spiewa gniewne piosenki ale co z tego - jego dzieci chodzily do prywatnych szkol w Warszawie. Tak na marginesie wydaje mi sie, ze Kazik spiewa o swoich frustracjach a nie moich. 1. kazika w duzej mierze nie trawie, interesuje mnie ta konkretna piosenka, trafiajaca w dziesiatke 2. masz jakas obsesje szkol, nie interesuje mnie gdzie dzieci posyla kazik ani czy jest rasista/kanibalem/masonem, interesuje mnie prawdziwosc i trafnosc piosenki 3. rowniez czyje frustracje kazik wyspiewuje nie ma znaczenia. co ma znaczenie? patrz pkt 1 i 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 16.11.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Altaries , widze ze uparcie piszesz "polacy" ..... moze i nie cenisz Polakow , ale piszac tak obnazasz tylko swoje braki w ortografii a Polakom i tak nic nie ubedzie. chwila skupienia i dostrzezesz, ze swiadomie nie uzywam duzej litery i polskich znakow diakrytycznych, poza (niekiedy) cytatami. ortografia, z ktora nie mam problemow, nie ma tu nic do rzeczy Jestem rasista i wcale sie tego nie wstydze. jestes wsrod swoich (Polakow), nie ma sie czego wstydzic. amen(t) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.11.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Hmmm.... jak Barack Obama startowal jako kandydat do wyborow prezydenckich to nie mial bynajmniej poparcia afro-amerykanskiej spolecznosci - mowili, ze jest niewystarczajaco czarny.......jego matka przeciez byla biala jak snieg , prosto z Kansas ........ czy byli rasistami , ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 16.11.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Jestem rasista i wcale sie tego nie wstydze. Poprawnosc polityczna i "tolerencje mam w nosie. Dumny jestem z bycia Polakiem ale tez wiem , ze Polacy nie byli , nie są i pewnie nie będą idealni. Mnie na pewno do ideału daleko. Pozdrawiam Czytając posty jak ten powyżej wstydzę się że jestem Polakiem i myślę że nie tak do ideału ale do normalności masz bardzo daleką drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.11.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 A ja sie zaloze o stowe, ze z tych wszystkich deklarujacych tutaj z wielka pompa ze nie sa rasistami , a wszyscy inni za to sa tylko Goni nie jest rasista.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 16.11.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 czy byli rasistami tak, z definicji. chyba ze uzywamy jezyka, w ktorym slowa przez swoja wieloznacznosc i rozmycie sa pozbawione znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 16.11.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 A ja sie zaloze o stowe, ze z tych wszystkich deklarujacych tutaj z wielka pompa ze nie sa rasistami tylko Goni nie jest rasista.... mialo byc controversyjnie i provokacyjnie, a wyszlo jak zwykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.11.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 To tak ladnie wyglada, jak sie komus teraz zarzuci, ze jest rasista.... Jestem czysty, ale patrzcie ! ten tam jest brudny, brzydki, zly..... i do tego jest Polakiem .......a ja to nie , wynika z tego..... Biali w USA tez mieli problem z kolorem skory Baracka dopoty dopki nie zaczeli tracic pracy, domow i gielda spadla o 200 pktow :D Ktokolwiek by nie byl przywodca demokratow - i tak by wygral ( ale demokraci mieli szczescie bo Barack jest inteligentny i zdolny przy okazji ) Takze to nie tak, ze tylko Polacy ..... Polacy wyskoczyli przed szereg bo nie znaja realiow ekonomicznych jakie teraz zapanowaly w USA. I nie wiedza co to kindersztuba.......nie ma nic wspolnego z poprawnoscia polityczna A w ogole to definicje ..... dobra rzecz w s z k o l e . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 16.11.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 To tak ladnie wyglada, jak sie komus teraz zarzuci, ze jest rasista.... Jestem czysty, ale patrzcie ! ten tam jest brudny, brzydki, zly..... i do tego jest Polakiem .......a ja to nie , wynika z tego..... Biali w USA tez mieli problem z kolorem skory Baracka dopoty dopki nie zaczeli tracic pracy, domow i gielda spadla o 200 pktow do wszystkiego mieszasz barak(a), na ktorego punkcie masz obsesje, ale mniejsza o to. nie mierz wszystkich swoja miara. ja nie jestem rasista, bo wiem co to slowo oznacza. nie jest to specjalna obelga, szczegolnie dla polaka, nie czyni to tez 'nie-rasisty' krysztalowym - patrz wpisy powyzej. ze rzeczywistosc jest szara a czarni sa czesto rasistami, wiem rowniez doskonale. a polacy w pewnych przypadkach nie sa gorsi czy lespi - sprawdz moj wpis w 'wyborach'. darujmy wiec sobie stereotypy i wartosciowanie, poprzestanmy na definicjach: jeszcze raz odsylam do encyklopedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchomorek 16.11.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 rzeczywistosc jaka jest , kazdy spostrzega ze swojego punktu "siedzenia". http://www.youtube.com/watch?v=hAYe7MT5BxM&feature=related lumpa przestalem traktowac powaznie, od pierwszych wpisow na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.11.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 na pewno kolor ich skory nie ma nic wspolnego z tym jacy oni sa jako ludzie i nie swiadczy takze o tym jacy inny "ciemnoskory" ludzie sa... Sa inni , jako ludzie .... i to jest jasne jak słońce. Poprawnosc polityczna nakazujaca twierdzic ze sa tacy sami moze doprowadzic kiedys do katastrofy. Lepiej i dla nas i dla nich bedzie nie udawac , ze biale jest czarne. Pozdrawiam Mozna byc innym i wcale nie byc gorszym. Caly nasz swiat zbudowany jest na "innosciach" i cale szczescie, ze tak jest, bo dzieki temu jest duzo wiecej mozliwosci do uczenia sie, do rozwoju. Wlasnie o to chodzi. Nie musimy wygladac i myslec tak samo aby sie wzajemnie szanowac. Storczyk nie wyglada tak samo jak wrzos co nie przeszkadza aby byly obok siebie w tym samym ogrodzie. Mowiac, ze czarny sa gorsi to tak samo jakby powiedziec, ze lepiej aby ich nie bylo, a to tak samo jakby powiedziec, ze Pan Bog sie pomilil i zle zrobil. Czy jestesmy az tak wielcy aby stawiac siebie ponad naszego Tworcy? Przykro mi, ze Ty akurat masz nie dobre doswiadczenia z ludzmi czarnej rasy, bo sadze, ze stad bierze sie Twoj stosunek do nich, a nie stad, ze ktos Ci to "wbil do glowy" wtedy kiedy sam nie wiele jeszcze mogles zrozumiec. I chyba o to tutaj chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 16.11.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 na pewno kolor ich skory nie ma nic wspolnego z tym jacy oni sa jako ludzie i nie swiadczy takze o tym jacy inny "ciemnoskory" ludzie sa... Sa inni , jako ludzie .... i to jest jasne jak słońce. Poprawnosc polityczna nakazujaca twierdzic ze sa tacy sami moze doprowadzic kiedys do katastrofy. Lepiej i dla nas i dla nich bedzie nie udawac , ze biale jest czarne. Pozdrawiam Mozna byc innym i wcale nie byc gorszym. Caly nasz swiat zbudowany jest na "innosciach" i cale szczescie, ze tak jest, bo dzieki temu jest duzo wiecej mozliwosci do uczenia sie, do rozwoju. Nigdzie nie pisalem , ze inny znaczy gorszy. Jestem rasista bo zgadzam sie z przytoczoną definicją rasizmu : "Rasizm opiera się na przekonaniu, że różnice w wyglądzie ludzi niosą za sobą niezbywalne różnice osobowościowe i intelektualne" Wlasnie o to chodzi. Nie musimy wygladac i myslec tak samo aby sie wzajemnie szanowac. Storczyk nie wyglada tak samo jak wrzos co nie przeszkadza aby byly obok siebie w tym samym ogrodzie. Zeljko nie zycze Ci "kolorowych sąsiadów". Lump praski lubi pisac o US .... moze niech napisze jak wygladaja naprawde miejsca zasiedlane przez murzynów , co sie dzieje z okolica jak czarni zaczynaja sie osiedlac , jak jest w szkolach do ktorych chodza dzieci o ciemnym kolorze skóry.:) Mowiac, ze czarny sa gorsi to tak samo jakby powiedziec, ze lepiej aby ich nie bylo, a to tak samo jakby powiedziec, ze Pan Bog sie pomilil i zle zrobil. Czy jestesmy az tak wielcy aby stawiac siebie ponad naszego Tworcy? Cóż za wywód. Wydaje mi się jednak , ze Pan Bóg murzynów osiedlił w Afryce. Przykro mi, ze Ty akurat masz nie dobre doswiadczenia z ludzmi czarnej rasy, bo sadze, ze stad bierze sie Twoj stosunek do nich, a nie stad, ze ktos Ci to "wbil do glowy" wtedy kiedy sam nie wiele jeszcze mogles zrozumiec. Do głowy to mi wbito czytanke o murzynku Bambo. Podobno to bardzo rasistowski tekst. Mnie jakos utrwalilo sie , ze Bambo to bardzo sympatyczny chlopiec. Zdanie zmienilem wiele lat pozniej i nawet nie z powodu przykrych doswiadczen ale pod wplywem zwyklych obserwacji. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.11.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 No to teraz wyglada tak, ze kraje, ktore naprawde zbudowaly swoja prosperity na rasizmie ( Anglia i USA ) wola o tym zapomniec - i z wielkia chcecia wskazuja na Polske i Wlochy jako kraje rasistowskie Tylko, ze akurat amerykanskich afro - amerykanow to malo interesuje.... ..i dobrze . Goni, to akurat nie ich wina, ze w latach 60 0ych zlikwidowano siec bardzo dobrych malych szkol z dobrze wyszkolonymi nauczycielami i wyslano ich do olbrzymich szkol publicznych. No a przy okazji male biznesy padly i nie mogli sie utrzymac - Harlem to byla kiedys kwitnaca , tetniaca zyciem i bezpieczna dzielnica. To co stalo sie w latch 60 , 70, 80 , wola o pomste do nieba. Ale mam tez dobra wiadomosc - jedyna dziedzina biznesu do ktorej nie trzeba w USA teraz doplacac z moich podatkow ( sektor finansowy padl, Wielka Trojak czyli GM, Chrystler, Ford wlanie pada ....) jest przemysl m u z y c z n y a tam kroluja " czarne " glosy i sa najlepsi na swiecie ...i jacy dochodowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.11.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 ... Wydaje mi się jednak , ze Pan Bóg murzynów osiedlił w Afryce.... Ale wiesz skąd się wzięli w Ameryce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 16.11.2008 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Hipokrytow po stronie liberalow nie brakuje ....... Jak to sie mowi probuja wszczepic kazdemu " guilt about problems they don't understand , about people they don/t know" ...... bo dawno sie wyprowadzili na silne strzezone przedmiescia i posylaja dzieci do szkol prywatnych ..... Goni , masz troche racji - mozna by bylo naszych liberalow przegonic w lecie po zapadnieciu zmierzchu po Red Hook chociaz teraz jest juz bezpiecznie, pozmienialo sie....troche szkoda Ale istnieja zasady bezpiecznego poruszania sie w duzym miescie - a kto by sie przeszedl wieczorem po Nowej Hucie gdy pare lat temu bezrobocie siegalo tam 25 % albo wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 16.11.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 ... Wydaje mi się jednak , ze Pan Bóg murzynów osiedlił w Afryce.... Ale wiesz skąd się wzięli w Ameryce? Przybyli jako niewolnicy na statkach i Pan Bóg pewnie bardzo sie z tego powodu smucil. Bialy czlowiek potrafi byc okrutny , zreszta nie tylko wobec innych ras. Teraz jest jak jest i obawiam sie , ze nic z tego dobrego nie wyniknie. W Polsce na szczescie nie ma zbyt wielu murzynow i chcialbym aby tak pozostalo , choc akurat od Polakow to malo zalezy. Chyba trzeba po prostu przestac dotowac rolnictwo w bogatych panstwach polnocy , bo samo uszczelnianie granic niewiele daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts