marcos3 13.11.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Pytanie do tych co robili samodzielnie beton w betoniarce. Chcę wylac posadzkę w jednym pomieszczeniu tzw. chudy beton. Potrzeba około 0,5m3 betonu. Moje pytanie jakiego żwiru używaliście do wykonania tego betonu (zaznaczam że nie jest to wylewka na gotowo gdzie powierzchnia musi być gładka). Ja mam żwir tzw. mieszankę, część to tzw. płuczka (drobny żwir do 3mm), a reszta to grubszy żwir do ok.30mm. Czy z takiej mieszanki można zrobić chudy beton na tę posadzkę? Niektórzy twierdzą że żwir powinien być drobny, ale przecież na tę posadzkę dam jeszcze izolację i styropian a później wylewka, więc po co mi idealnie gładka powierzchnia (wystarczy żeby była równa). Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 13.11.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 właśnie najlepsze kruszywo do betonu to takie które posiada wszystkie frakcje ziarna - ja bym śmiało kręcił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.11.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 potwierdzam - chudziak to nie jastrych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts