Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłączenie klinkietu i halogenów

baryła

Recommended Posts

Poproszę o podpowiedż ( może schemat ) jak mam podłączyć z jednego zasilania elektrycznego klinkiet i dwa halogeny na 220V.

Ja się pytam jak ma podłączyć klinkiet i dwa halogeny 220V z jednego zasilania.

no teraz już wyjaśniłeś o co właściwie chodziło... :lol:

bierzesz ten kinkiet i te 2 halogeny i podłączasz do jednego zasilania - proste

albo bierzesz to zasilanie a do niego podłączasz 2 halogeny i kinkiet 8)

Ja się pytam jak ma podłączyć klinkiet i dwa halogeny 220V z jednego zasilania.

Przestrzegając jednej istotnej zasady:

wyłączamy właściwy bezpiecznik

niebieskie łączymy razem

żółto-zielone łączymy razem

czarne (lub brązowe) łączymy razem

do łączenia używamy kostek skręcanych, wago lub po prostu skręcamy przewody kombinerkami (można polutować)

w wybranym miejscu czarne (lub brązowe) rozdzielamy i w to miejsce wstawiamy przycisk (pojedynczy, podwójny lub świecznikowy)

włączamy bezpiecznik

naciskamy przycisk (przyciski) i cieszymy się (bądź też nie) :lol:

Mozliwe ze baryla ma klopot z narysowaniem schematu :roll: w sumie to nawet logiczne bo jak narysowalby sobie schemat to i podlaczy bez problemu. :) 8)

baryla napisz dokladnie co chcesz osiagnac, ile wlacznikow czy oswietlenie ma byc zalezne od siebie czy kazde osobno a moze w parach, moze schodowy itp. Opisz wszystko tak jak masz poukladane w glowie, bo nie watpie ze masz :) :wink:

Panowie,wy z tą wyrozumiałością daleko nie zajedziecie.Pozdrawiam.

Baryła, przyjacielu mój serdeczny :) Tutaj są wyrozumiali ludzie tyle że to Ty jesteś jak ten chłop kubański [skreślono]. Wszyscy Cię proszą narysuj schemat tego co już masz i co chcesz mieć a Ty ciągle nie i nie, domyślcie się. I się obrażasz. Przykro mi ale ja się wypisuję, szklaną kulę szlag trafił, radź sobie sam :(