baryła 13.11.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Poproszę o podpowiedż ( może schemat ) jak mam podłączyć z jednego zasilania elektrycznego klinkiet i dwa halogeny na 220V.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 13.11.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Halo, tu wróżka A może schemat tego co już masz i co chcesz osiągnąć (mieć)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.11.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Halo, tu wróżka A może schemat tego co już masz i co chcesz osiągnąć (mieć)? Podoba mi sie to z wrozka Musze przyznac ze panda ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryła 13.11.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Ja się pytam jak ma podłączyć klinkiet i dwa halogeny 220V z jednego zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.11.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Poproszę o podpowiedż ( może schemat ) jak mam podłączyć z jednego zasilania elektrycznego klinkiet i dwa halogeny na 220V. Ja się pytam jak ma podłączyć klinkiet i dwa halogeny 220V z jednego zasilania. no teraz już wyjaśniłeś o co właściwie chodziło... bierzesz ten kinkiet i te 2 halogeny i podłączasz do jednego zasilania - proste albo bierzesz to zasilanie a do niego podłączasz 2 halogeny i kinkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 13.11.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Baryla wez no wysil sie troche czlowieku.To prawie tak jakby ktos sie pytal jak ma podlaczyc dom pod zasilanie doprowadzone ze slupa... no poprostu podlacza sie dom pod te przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 13.11.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Ja się pytam jak ma podłączyć klinkiet i dwa halogeny 220V z jednego zasilania. Przestrzegając jednej istotnej zasady: wyłączamy właściwy bezpiecznik niebieskie łączymy razem żółto-zielone łączymy razem czarne (lub brązowe) łączymy razem do łączenia używamy kostek skręcanych, wago lub po prostu skręcamy przewody kombinerkami (można polutować) w wybranym miejscu czarne (lub brązowe) rozdzielamy i w to miejsce wstawiamy przycisk (pojedynczy, podwójny lub świecznikowy) włączamy bezpiecznik naciskamy przycisk (przyciski) i cieszymy się (bądź też nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.11.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 gościu pyta o k-l-i-n-k-i-e-t, a wy wszyscy z kinkietami wyłazicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 13.11.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 gościu pyta o k-l-i-n-k-i-e-t, a wy wszyscy z kinkietami wyłazicie... Już nie pyta, wkurzył się Chyba że schemat rysuje i wreszcie się dowiemy co autor wątku miał na myśli ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 13.11.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryła 14.11.2008 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 A czy wszystkie żarówki muszą być tej samej mocy ,czy nie koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 14.11.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 A czy wszystkie żarówki muszą być tej samej mocy ,czy nie koniecznie. Nie muszą, mają być na to samo napięcie Dajże ten schemat co już masz zrobione bo widzę że Ty jak dziecko we mgle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 14.11.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Mozliwe ze baryla ma klopot z narysowaniem schematu w sumie to nawet logiczne bo jak narysowalby sobie schemat to i podlaczy bez problemu. baryla napisz dokladnie co chcesz osiagnac, ile wlacznikow czy oswietlenie ma byc zalezne od siebie czy kazde osobno a moze w parach, moze schodowy itp. Opisz wszystko tak jak masz poukladane w glowie, bo nie watpie ze masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryła 14.11.2008 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Panowie,wy z tą wyrozumiałością daleko nie zajedziecie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 14.11.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Panowie,wy z tą wyrozumiałością daleko nie zajedziecie.Pozdrawiam. Baryła, przyjacielu mój serdeczny Tutaj są wyrozumiali ludzie tyle że to Ty jesteś jak ten chłop kubański [skreślono]. Wszyscy Cię proszą narysuj schemat tego co już masz i co chcesz mieć a Ty ciągle nie i nie, domyślcie się. I się obrażasz. Przykro mi ale ja się wypisuję, szklaną kulę szlag trafił, radź sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts