mik99 13.11.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Drodzy ogrodnicy? Mam świeży, tak zakładam bo wiosenny, tegoroczny, trawnik.Wygrabiłem już wszystkie liście.Co dalej? Czy go przycynać na zimę? Do jakiej wysokości?Inne rady również mile widziane. dziękuję z góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszAER 13.11.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam Nic nie przycinaj chyba ze nie widzisz sasiada jest za pózno . Przygotowanie trawnika na zime nalezy rozpoczac od wygrabienia opadłych lisci i wyczesanie filcu ostrymi grabiami(ale tego nie musisz bo jeszcze nie masz filcu). W celu ułatwienia dostepu powietrza do korzeni warto przeprowadzić aeracje czyli nakłuwanie.Powstałe otwory dobrze jest wypełnic piaskiem, bo to ułatwi oddychanie i rozrastanie sie korzeni traw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.11.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 A czemu to za późno?Wczoraj kosiłem. Jak trzeba, to oczywiście skosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.11.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 A czemu to za późno? Wczoraj kosiłem. Jak trzeba, to oczywiście skosić. Bez przesady. Kosiłam w weekend i wcale nie uważam, że jest za późno. Lepiej skosić niż zostawić za długą. A wiosenny trawnik to wcale nie taki młody jest. Mam kawałek takiego w ogrodzie i został potraktowany na równi z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.11.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witam,ja trawkę siałam we wrześniu tego roku, z dwa tygodnie temu znajomi ogrodnicy doradzili mi żebym zasiliła trawnik jesiennym nawozem. Mam nadzieje, że nic mu się niestanie. Już słyszałam od kogoś słowa krytyki.Pozdrawiamcudka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 14.11.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 W sobotę, jak pogoda dopisze skrócę go do 6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts