Megana 16.08.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Oby Twoje słowa sie spełniły jak najszybciej Mój tata to tzw. złota rączka, przeczyta i juz wie jak zrobić , dobrze miec takiego w rodzinie, tylko że swoich pomysłów budowlanych to za dużo nie przeforsuję -niestety, tata wie lepiej ale fajnie mieć takiego tatę, naprawde siedzi na tej budowie od rana do wieczora, wszystko jest dopilnowane, ekipy sa zadowolone bo jak tyklko zaczyna czego ś brakować, to On chyc do hurtowni i jest On mnie tez uczył kłaść płytki ścienne w kuchni, często cos pomagam mu na budowie, bo mnie tego nauczył jak byłam dzieckiem, wtedy wydawało mi się to takie wspaniałe, dzisiaj juz tak nie myslę Może nie wspaniałe, ale jakie przydatne i teraz przy braku kasy potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.08.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Megana napisał: Może nie wspaniałe, ale jakie przydatne i teraz przy braku kasy potrzebne to fakt, teraz umiejętności jak znalazł, tylko czasu brak, ale przekazuję powolutku więdze M, niech chłop tez coś od życia ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.08.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Megana napisał: Może nie wspaniałe, ale jakie przydatne i teraz przy braku kasy potrzebne to fakt, teraz umiejętności jak znalazł, tylko czasu brak, ale przekazuję powolutku więdze M, niech chłop tez coś od życia ma I niech Ci nie zazdrości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.08.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Megana napisał: BeaWroc napisał: Megana napisał: Cytat: Może nie wspaniałe, ale jakie przydatne i teraz przy braku kasy potrzebne to fakt, teraz umiejętności jak znalazł, tylko czasu brak, ale przekazuję powolutku więdze M, niech chłop tez coś od życia ma I niech Ci nie zazdrości Właśnie , niech ja zazdroszcze Jemu , tak bedzie dla mnie wygodniej Dzisiaj mi powiedzial, że beze mnie to ciężko sie pracuje, bo brak mu wyobraźni przestrznnej, On może robic ale pod dyktando no to wlazłam na dach i wyciełam ten sytropian tak jak trzeba, jutro przykleimy, zrobię zdjecia naszego dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.08.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Super, czekam na zdjęcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.08.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 BeaWroc, napisz proszę czym będziecie obudowywać komin i ile Cię to będzie kosztowało - z góry dziękuję. Zastanawiamy się co z tymi naszymi kominami zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.08.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Kominy po całej przygodzie wyglądają bardzo dumnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 19.08.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Fajowo, już wygląda domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 19.08.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witajcie Kominy sie robią , kupiliśmy cegłę klinkierową firmy CRH etna się nazywa http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly/big/Etna.jpg 5,55 zł/szt. my kupiliśmy 60 szt. na oba kominy, tylko że my w sumie to trzy kominy mamy , tylko dwa złączone , ale to już wiecie do tego zostały dokupione płytki elewacyjne Przysucha -dzikie wino http://www.klinkierprzysucha.pl/images/elewacje/p9.jpg tego wyszło nam 8m2 , za meter 94 zł w castoramie(tam było najtaniej) oczywiście kolory sa bardziej zblizożone do zdjęcia nr 2, to z CRH zupełnie im nie wyszło do tego kupiliśy siatkę, klej do siatki, klej do płytek, czarną fugę do cegieł(normalnie legalnie sadzę w sobie ma-Tata pod koniec dnia wyglądał jakby komin czyścił a nie obrabiał ) zaprawę klejową kupilismy też w castoramie cekol-za 14 zł, w porównaniu do innych producentów to jak za darmo , zła nie jest juz sprawdzone Chyba wszystko napisałam , jak jest więcej pytań , to prosze bardzo , służe odpowiedzią oczywiście jak będę ją znała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.08.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witaj możesz napisać coś więcej o tym obudowaniu kominów klinkierem? Czy jakieś elementy robicie z cegły (myślałam o okapniku), a resztę z płytek klinkierowych ?? Widzę kominy spore, a piszesz, że tylko 60 szt. cegieł kupiłaś i 8m2 płytek. Własnie tez kombinujemy z kominami. Może masz jakiś fajny pomysł - podzielisz się ? Dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 22.08.2009 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Megana napisał: Witaj możesz napisać coś więcej o tym obudowaniu kominów klinkierem? Czy jakieś elementy robicie z cegły (myślałam o okapniku), a resztę z płytek klinkierowych ?? Widzę kominy spore, a piszesz, że tylko 60 szt. cegieł kupiłaś i 8m2 płytek. Własnie tez kombinujemy z kominami. Może masz jakiś fajny pomysł - podzielisz się ? Dziękujemy Pewnie że mogę Po długich naradach komisja w osobach ja i Tata zadecydowała, że szczyt kominów bedzie obudowany dwoma wartswami cegły pełnej klinkierowej zamiast betonowej wylewki a reszta komina z płytki klinkierowej , wszystko pociagniete bedzie czarna fugą. Powiem szczerze, ze dzisiaj patrząc na komin nie żałujemy, naprawdę wygląda to bardzo dobrze, jak będziemy mieli chwilke jutro to może wejde na dach pstryknąc zblizenie , jak nie to poproszę M żeby pstryknął w poniedziałek Warstwa cegieł jest układana na szerokość, wyższa na długość, z wycietym otworem na komin, płytka kladziona jest od dachu ku górze, na rogach są szlifowane i łaczone klejem bez szczeliny na fugę. Przed zakupem materiałów jeździłam po wioskach i oglądałam kominy, z jednego wzór z drugiego kolor z trzeciego materiał i wyszło to co mamy Niby nic wielkiego taki komin bo wysoko na dachu, ale jednak przyciaga wzrok wzrok, kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 22.08.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 :):):) BARDZO dziękujemy - zrobimy podobnie. A zdjęcia chętnie obejrzymy Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.08.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 BeaWroc Super idzie Wam ............... normalnie rakieta Dachóweczki już się kładą, kiedy zamierzają skończyć? Z tego co widzę, to w przyszłym tygodniu będziesz chyba miała koniec układania dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 28.08.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Bea, super postęp. Widzę że już jesteście przed nami . Chociaż nie powinno mnie to dziwić . I zazdroszczę logiki prac u wykonawcy. Nasz wszystko robi od duuuuu. strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 28.08.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Bea super tempo.domek coraz piekniejszy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.08.2009 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Bea, super postęp. Widzę że już jesteście przed nami . Chociaż nie powinno mnie to dziwić . nie ąz tak bardzo, teraz będzie tydzień przerwy dla dachowców, bo trzeba zakończyc duzy komin klinkierem więc spokojnie nas dogonicie I zazdroszczę logiki prac u wykonawcy. Nasz wszystko robi od duuuuu. strony Cała nasza logika opiera sie na naszym diunowym forum, dzieki wczesniejszym wielbicielom diun wiem co i kiedy trzeba zaplanować że trzeba dać klinkier przed dachówka wiem od Marioli6, która zaprosiła nas na swoja budowę w zeszłym roku, powiedziała co na jakim etapie musieli zrobić a przede wszystkim opowiedziała jak na szybkiego musiała szukac tynku pomiedzy różnice dachowe żeby ocieplenie nie było układane na dachówce Gdyby nie jej opowieści, to w życiu bym nie wpadła na to że tynku nie położę jak będzie dachówka człowiek się całe życie uczy. Niestety bioąc ekipę budowlaną nie wiemy czego sie po nich spodziewać , czy maja inwencję twórczą, a przede wszystkim czy lubia te robotę, teraz wiem, że jeżeli lubi robotę to zrobi orządnie, bo chce być chwalony nasi dachowcy nie lubią swojej roboty, co chwile trzeba palcem pokazać gdzie wyszło bubu , ja laik to widze On fachowiec nie Trzymam kciuki za nas wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.08.2009 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 aga1401 napisała: Bea super tempo.domek coraz piekniejszy pozdrawiam Witam w naszych skromnych progach i zapraszam do podsuwania pomysłów, Wasza budowa to juz pewno na ukończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 28.08.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 a gdzie tam.my ssz i jesli wrocimy z wysp to wiosna dalej dzialamy.jesli nie wrocimy to chyba osiwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.08.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 myslałam ze juz wracacie, na odległość ciężko sie buduje, my na miejscu czasami nie nadążamy z kupowaniem rzeczy których nagle zabrakło Moi dachowcy maja jeszcze taki dar, ze mówia o brakach kiedy faktycznie juz nic nie mają Musicie mieć dobrą pomoc na miejscu że zdecydowaliście się budowac na odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.08.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 BeaWroc, masz piękny komin i bardzo Ci zazdroszczę Znalazł się inny wykonawca komina, ale nie chce szlifować kątów i nie wiem czy to dobrze, czy źle Diunka coraz piękniejsza :) : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts