glowac 19.01.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Nie ma za co kochana - to ja dziękuję za słowa otuchy Właśnie zorientowałam się, że w sklepach int można go kupić o średnio 400zł taniej niż cena katalogowa - jak dla mnie BOMBA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 30.01.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Dostaliśmy odpowiedź z Nordea kredyt załatwiony, jeszcze tylko sporządza umowę, podpiszemy i mozna budowć . Niestety radośc z otrzymanego kredytu przycmiła kradzież darowanego przez teścia samochodu, ukradli nam auto , jak mozna budować bez auta , jestem, załamana Glowac nie dziękuj , pocieszaj mnie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.02.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Wpadam a tu dobre wieści - tylko (tak z doświadczenia) trzeba ściskać te pieniądze i liczyć, liczyć i jeszcze raz liczyć Teraz ruszycie pełną parą a ja będę trzymać kciuki Oby tylko pogoda dopisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 18.02.2009 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witaj GLOWAC No właśnie ta pogoda, zamowiłam bloczki fundamentowe i musiałam odmówić przeciez nie będę transportu ciagnęła traktorm z działki Normalnie w zeszłym roku zima była sucha jak pieprz, dzisiaj sniegu więcej niz na Alasce, to chyba jakies nieporozumienie Jutro mamy dostac pierwszą transze , musze rozdysponowac ja na lokaty , bo przeciez nie będę trzymała takiej forsy na zwykłym koncie i płaciła odsetki , jak pech to pech. Najpierw szukaliśmy banku który nas nie okradnie, a jak juz znaleźliśmy, to nie ma na co pieniędzy wydawać i tak ze skrajności w skrajność Daję zimie jeszcze tydzień a później zaczynam ja przeklinać Ja chce zamieszkać w przyszłym roku !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 20.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Witam, BeaWroc mam zapytanie czy te 34tys zł za wybudowanie to tylko za roboty murarskie, czy więźba i pokrycie dachu było wliczone? Czy macie rozbicie kosztów na etapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 20.03.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 GiT Wysłany: Pią, 20 Marzec 2009 11:37 Temat postu: Robocizna -------------------------------------------------------------------------------- Witam, BeaWroc mam zapytanie czy te 34tys zł za wybudowanie to tylko za roboty murarskie, czy więźba i pokrycie dachu było wliczone? Czy macie rozbicie kosztów na etapy? za wszystko, więźba i pokrycie tyż na razie podpisalismy umowe na wymurowanie fundamentów 3.200 zł wylanie i zbrojenie chudziaka za 1550 zł ściany nosne zwenętrzne i wewnętrzne około 6 tys -dokładnie nie pamiętam Zobaczymy jak to pójdzie, bo na razie nie moge ocenić budowlańców, zima na działce na całego więc stoimy z robotą. za m2 fundamentów liczą 40 zł, za ścianę murowaną zaprawą 35 zł m2, klejem 30 zł, dojdziemy wyżej to się wywiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GiT 20.03.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Dzięki za info, firm której dałem do wyceny projekt wyliczyła na 70tyś (od ław pod dach i to jeszcze bez tarasu). Za fundamenty i ławy wyliczył 8tyś. za robociznę. Podobno jest dobry???PozdrawiamGiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.03.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Cześć BeaWroc - trafiłam na twój dziennik. Super, że podajesz ceny poszczególnych robót - bardzo pomocne w negocjacjach z firmami. Gdy zaczniemy się budować, pewnie za jakieś 2-3 miesiące, to również będę pisać, ale i szukać właśnie takich informacji. Buduj, będę Cię podglądać Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 28.03.2009 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam serdecznie Lubie tak sobie podgladac cudze dzienniki ,bo jeszcze nie mam swojego.Zawsze w komentarzach tyle sie dzieje,mila atmosferka itp. Bede kibicowac i wpadac tu na pogawedki Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 28.03.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Wlasnie sie dowiedzialam przez przypadek ,ze budujecie w okolicach Brzezinki Sredzkiej.Mam sentyment do tego miejsca ,bo jezdzilam kiedys tamtedy pociagiem-bardzo ladne tereny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.03.2009 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witajcie MRS.CONSTR. i Megana Cieszę się że ktoś tu zagląda My też mamy zamiar jeździć w przyszłości pociągami do Wrocka, w pracy będę za pół godziny a samochodem za półtorej , chyba że wszyscy wyjada , to wtedy tez w pół godziny Na naszej budowie przestój Mokro, zimno i ponuro zapraszam do oglądania zdjęć i komentowania Sugestie też mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 31.03.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Miło się czyta Wasz dziennik. Ławy wylane teraz tylko "niech się mury pną do góry" . Zima rzeczywiście nie była łatwa a ta wiosna też czekamy na ocieplenie (w sensie temperatury na dworze) Jeśli chodzi o hurtownie to trafiłam do Miękini (zaraz za przejazdem kolejowym) i u nich na bloczkach się skończyło. Tak fajnie się czyta Wasz dziennik, że chyba założe własny Pozdrawiam i życzę szybkiego postępu w budowie (też chcemy wprowadzić się na święta BN - marzenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 31.03.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Miło się czyta Wasz dziennik. Ławy wylane teraz tylko "niech się mury pną do góry" . Zima rzeczywiście nie była łatwa a ta wiosna też czekamy na ocieplenie (w sensie temperatury na dworze) Jeśli chodzi o hurtownie to trafiłam do Miękini (zaraz za przejazdem kolejowym) i u nich na bloczkach się skończyło. Tak fajnie się czyta Wasz dziennik, że chyba założe własny Pozdrawiam i życzę szybkiego postępu w budowie (też chcemy wprowadzić się na święta BN - marzenie) Ryska nie czekaj tylko zakladaj ten dziennik,wpadne na pogaduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 31.03.2009 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 No właśnie ja też chętnie poczytam i pooglądam Wasze postępy Teraz pozaglądajcie do Agrobudu tam też czasami maja dzień dobroci W Kemie mozna sie potargować ale jak się zapewni że się weźmie dużo materiałów Ja zamówiłam jak narazie cement i dysperbit i coś tam jeszcze pod styropian Później zamówię styropian aqua i stropik , nad ceramika się zastanawiam, chciałabym EDER ale jakiś taki drogi się zrobił, może stanieje do czasu naszego zakupu Pozdrawiam i zapraszam do dziennika wszystkich zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 01.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No właśnie w KEMIE zamówilismy YTONGaTeż sie zastanawiamy nad styropianem AQUA albo Hydromaxem STYROPOLu moze zrobimy razem zamówienie i wyciągniemy większe rabaty ?Cement zamówiliśmy w GREI po 11 zł za 25kg Stropik - masz na mysli strop dachu ? Jak tam postępy na budowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 01.04.2009 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Tak strop żelbetowy też Kema liczyła wyszło niecałe 4.800 , nie wiem czy to dużo czy mało, ale wydaje mi się że nie jest najgorzej U nas kładziemy izolację poziomą, dzwoniłam do ekipy żeby w piątek wchodzili, mają oddzwonic czy będą A ile Was wyszedł YTONG na cały domeczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 01.04.2009 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Co do wspolnego zamawiania to bardzo chętnie Aqua poleciła pani z KEMY, wierzę jej-znajoma , a i cena atrakcyjna, w Agrobudzie metr3 styropianu fundamentowego wychodzi 340 zł , to nie ma co myśleć, dość że solidny (czytałam o nim na forum) to jeszcze niedrogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 09.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Smacznego jajeczka i wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzacych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 09.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 BeaWroc - lecisz jak burza, super zazdroszczę :) oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 09.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wesołych Świąt życzy Lidszu z rodzinką http://www.skrzacik.now.pl/Grafika/Pocztowki/blekitne%20pisanki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts