Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Diuna mix Betomisiów

BeaWroc

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 816
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dostaliśmy odpowiedź z Nordea kredyt załatwiony, jeszcze tylko sporządza umowę, podpiszemy i mozna budowć .

Niestety radośc z otrzymanego kredytu przycmiła kradzież darowanego przez teścia samochodu, ukradli nam auto :cry: , jak mozna budować bez auta :( , jestem, załamana :cry: :cry: :cry:

Glowac nie dziękuj , pocieszaj mnie teraz :cry: :cry: :cry:

• 3 weeks później...

Witaj GLOWAC :D

No właśnie ta pogoda, zamowiłam bloczki fundamentowe i musiałam odmówić :x przeciez nie będę transportu ciagnęła traktorm z działki :o

Normalnie w zeszłym roku zima była sucha jak pieprz, dzisiaj sniegu więcej niz na Alasce, to chyba jakies nieporozumienie :o

Jutro mamy dostac pierwszą transze , musze rozdysponowac ja na lokaty , bo przeciez nie będę trzymała takiej forsy na zwykłym koncie i płaciła odsetki , jak pech to pech. :roll:

Najpierw szukaliśmy banku który nas nie okradnie, a jak juz znaleźliśmy, to nie ma na co pieniędzy wydawać 8) i tak ze skrajności w skrajność :-?

Daję zimie jeszcze tydzień a później zaczynam ja przeklinać 8)

Ja chce zamieszkać w przyszłym roku !!!!!

• 1 month później...
GiT Wysłany: Pią, 20 Marzec 2009 11:37 Temat postu: Robocizna

--------------------------------------------------------------------------------

Witam,

BeaWroc mam zapytanie czy te 34tys zł za wybudowanie to tylko za roboty murarskie, czy więźba i pokrycie dachu było wliczone?

Czy macie rozbicie kosztów na etapy?

za wszystko, więźba i pokrycie tyż :D

na razie podpisalismy umowe na wymurowanie fundamentów 3.200 zł

wylanie i zbrojenie chudziaka za 1550 zł

ściany nosne zwenętrzne i wewnętrzne około 6 tys -dokładnie nie pamiętam :wink:

Zobaczymy jak to pójdzie, bo na razie nie moge ocenić budowlańców, zima na działce na całego więc stoimy z robotą. :evil:

za m2 fundamentów liczą 40 zł, za ścianę murowaną zaprawą 35 zł m2, klejem 30 zł, dojdziemy wyżej to się wywiem 8)

Pozdrawiam :wink:

Cześć BeaWroc - trafiłam na twój dziennik. Super, że podajesz ceny poszczególnych robót - bardzo pomocne w negocjacjach z firmami.

Gdy zaczniemy się budować, pewnie za jakieś 2-3 miesiące, to również będę pisać, ale i szukać właśnie takich informacji.

Buduj, będę Cię podglądać :wink:

Pozdrawiamy serdecznie

Witajcie MRS.CONSTR. i Megana :D :D :D

Cieszę się że ktoś tu zagląda :D

My też mamy zamiar jeździć w przyszłości pociągami do Wrocka, w pracy będę za pół godziny a samochodem za półtorej , chyba że wszyscy wyjada , to wtedy tez w pół godziny 8) 8) 8) :wink:

Na naszej budowie przestój :(

Mokro, zimno i ponuro :roll:

zapraszam do oglądania zdjęć i komentowania :D

Sugestie też mile widziane :wink:

Miło się czyta Wasz dziennik.

Ławy wylane teraz tylko "niech się mury pną do góry" .

Zima rzeczywiście nie była łatwa a ta wiosna :evil: też czekamy na ocieplenie (w sensie temperatury na dworze)

Jeśli chodzi o hurtownie to trafiłam do Miękini (zaraz za przejazdem kolejowym) i u nich na bloczkach się skończyło.

Tak fajnie się czyta Wasz dziennik, że chyba założe własny :wink:

Pozdrawiam i życzę szybkiego postępu w budowie (też chcemy wprowadzić się na święta BN - marzenie)

Miło się czyta Wasz dziennik.

Ławy wylane teraz tylko "niech się mury pną do góry" .

Zima rzeczywiście nie była łatwa a ta wiosna :evil: też czekamy na ocieplenie (w sensie temperatury na dworze)

Jeśli chodzi o hurtownie to trafiłam do Miękini (zaraz za przejazdem kolejowym) i u nich na bloczkach się skończyło.

Tak fajnie się czyta Wasz dziennik, że chyba założe własny :wink:

Pozdrawiam i życzę szybkiego postępu w budowie (też chcemy wprowadzić się na święta BN - marzenie)

Ryska nie czekaj tylko zakladaj ten dziennik,wpadne na pogaduchy :D

No właśnie ja też chętnie poczytam i pooglądam Wasze postępy :D

Teraz pozaglądajcie do Agrobudu tam też czasami maja dzień dobroci :wink:

W Kemie mozna sie potargować ale jak się zapewni że się weźmie dużo materiałów :-?

Ja zamówiłam jak narazie cement i dysperbit i coś tam jeszcze pod styropian

Później zamówię styropian aqua i stropik , nad ceramika się zastanawiam, chciałabym EDER ale jakiś taki drogi się zrobił, może stanieje do czasu naszego zakupu :roll:

Pozdrawiam i zapraszam do dziennika wszystkich zainteresowanych :D

No właśnie w KEMIE zamówilismy YTONGa

Też sie zastanawiamy nad styropianem AQUA albo Hydromaxem STYROPOLu moze zrobimy razem zamówienie i wyciągniemy większe rabaty ?

Cement zamówiliśmy w GREI po 11 zł za 25kg

Stropik - masz na mysli strop dachu ?

Jak tam postępy na budowie ?

Tak strop żelbetowy też Kema liczyła wyszło niecałe 4.800 , nie wiem czy to dużo czy mało, ale wydaje mi się że nie jest najgorzej 8)

U nas kładziemy izolację poziomą, dzwoniłam do ekipy żeby w piątek wchodzili, mają oddzwonic czy będą :-?

A ile Was wyszedł YTONG na cały domeczek ?

• 2 weeks później...