Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Diuna mix Betomisiów

BeaWroc

Recommended Posts

No to sie zaczniemy odwiedzać 8) , zrobiegrafik i jak u nas zacznie się tynkowanie , o uciekniemy do Was :D

Wtedy będziemy mogli porównać tynki :wink:

Musimy jeszcze wybrac sie do Femmee_ się wprosiłam :oops:

No to mi opowiesz co u niej widziałaś hehehehe.

Wybraliście już tynkarzy, dogadałaś się z tymi co pisałaś ostatnio?

• Odpowiedzi 816
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

umówiłam się z Panem wstepnie na wtorek, Smok kazał Pana wypytac o moc agregatu, bo Pan potrzebuje siły , a u nas prąd najdalej w skrzynce energetyki :(

Sasiedzi się zadeklarowali ze swoja siła , ale Smok stwierdził, że to jest troszkę daleko i moc siły może zmaleć na końcu przedłużacza :-?

więc zobaczymy jak to będzie, jak nie to przeprosze sie z Panami od roboty recznej , dam się oskubać z fory z otworami i tyle :roll: co zrobić, życie to nie je bajka :(

umówiłam się z Panem wstepnie na wtorek, Smok kazał Pana wypytac o moc agregatu, bo Pan potrzebuje siły , a u nas prąd najdalej w skrzynce energetyki :(

Sasiedzi się zadeklarowali ze swoja siła , ale Smok stwierdził, że to jest troszkę daleko i moc siły może zmaleć na końcu przedłużacza :-?

więc zobaczymy jak to będzie, jak nie to przeproszę się z Panami od roboty ręcznej , dam się oskubać z fory z otworami i tyle :roll: co zrobić, życie to nie je bajka :(

Smoku wie co mówi, więc sprawdź tą siłę :)

To trzymam kciuki za ten prąd, bo po co masz przepłacać :(

pamiętam artykuł o osiedlu które powstało z myślą uporządkowanej przestrzeni - wszyscy którzy kupowali tam działki kupowali je razem z projektem i pozwoleniem na budowę konkretnego tego samego domku.

nikt by nie zgadł że to ten sam projekt oglądając realizacje :lol: :lol: :lol:

Musimy jeszcze wybrac sie do Femmee_ się wprosiłam :oops:

No to mi opowiesz co u niej widziałaś hehehehe.

Wybraliście już tynkarzy, dogadałaś się z tymi co pisałaś ostatnio?

A zapraszam, zapraszam! A Ty Megano nie wolałabyś na własne oczy zobaczyć co u mnie na budowie się dzieje. Najlepiej wpadnijcie razem w jakiś dzień, Teraz mam cieplutko w chłupce, bo oprócz starej kozy mamy też nową nagrzewnicę. A wszystko dlatego, o czym wspomniała Megana - wilgoć w domu tak duża, że woleliśmy przerwać ocieplanie i troche przesuszyć. Może do tematu wełny wrócimy za tydzień...

A przy okazji pytanie - czy ja dobrze widzę, czy daliście tylko jedną warstwę ocieplenia?

Femmee

A zapraszam, zapraszam! A Ty Megano nie wolałabyś na własne oczy zobaczyć co u mnie na budowie się dzieje. Najlepiej wpadnijcie razem w jakiś dzień, Teraz mam cieplutko w chłupce, bo oprócz starej kozy mamy też nową nagrzewnicę. A wszystko dlatego, o czym wspomniała Megana - wilgoć w domu tak duża, że woleliśmy przerwać ocieplanie i troche przesuszyć. Może do tematu wełny wrócimy za tydzień...

A przy okazji pytanie - czy ja dobrze widzę, czy daliście tylko jedną warstwę ocieplenia

Femmee - dziękuję za zaproszenie :oops: , nie to że chciałam się wprosić :oops:

Może rzeczywicie z BeaWroc się umówimy na spotkanko u Ciebie :) :)

A ile płaciliście za nagrzewnicę i czy dużo ciągnie prądu, a może gazu?

Hej,

nagrzewnicę pożyczyłam od brata (ma wypożyczalnie maszyn budowlanych), ale jak coś to moge sie jutro dowiedzieć, jakie sa koszty wypożyczenia. Nagrzewnica olejowa, 29kW, 800m3/h. Nie wiem ile bierze ropy, bo dzisiaj działała na próbę tylko godzinę. Gdzieś czytałam, że na naszą kubaturę to powinna chodzić około 3 dni... zobaczymy.

A przy okazji pytanie - czy ja dobrze widzę, czy daliście tylko jedną warstwę ocieplenia?

na razie jedną, tak żeby było cieplej w domu( tynkarze mają spac na miejscu) , nie dalismy też wszędzie np. przy ścianach ocieplenia nie ma, gdzieś ta wiloć musi uchodzić, no i strych nie jest ocieplony do końca.To wszystko zrobimy dopiero po wylewkach podłogowych.

Może rzeczywicie z BeaWroc się umówimy na spotkanko u Ciebie

my obie to jak sójki za morze wybrac sie możemy :wink: jak jednej pasuje , to drugiej coś wypadnie i odwrotnie 8)

Trzeba się wkońcu spotkać i tyle. :D

Aha- tynkowania nie bedzie, przynajmniej w tym tygodniu :evil: :evil: :evil:

Hej BeaWroc - no właśnie czytam, że Ci się tynki przesunęły, ale co się odwlecze, to nie uciecze, więc za chwilkę zaczniesz - spokojnie.

Co do spotkania, to po nowym roku możemy się umówić, teraz w pracy gorący okres, rezerwy i koniec roku dają nam popalić :evil: :evil: ,a i jeszcze święta za pasem i moje 200 szt. pierogów do ulepienia :lol: :lol: :lol: