Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Diuna mix Betomisiów

BeaWroc

Recommended Posts

No cześć Wszystkim :)

Nie dostawalam informacji, że ktoś do mnie pisze , więc i nie zaglądałam :(

Tynki sie niby zakończyły, jutro odbiór, zobaczymy....

sufity g-k robią się dalej, zakupilismy dwie drabinki strychowe

oczywiście bez tej miłej Pani na zdjęciu, cena 547 zł,- sztuka, podobno mają być super, no to zobaczymy, plusem w nich jest to, że schodki sieodkrecają w ięc można wydłużać lub skracać.

1003407217.jpg

• Odpowiedzi 816
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :)

fajnie, że jeszcze ktos do nas zagląda, bo ja sama to coraz rzadziej :( znowu musze się uczyć :( :( :(

schodki kupiliśmy w castoramie na Bielanach, najciekawsze było to, że tańsze od wystawionych przez producenta o 3 zł .

ja tez nie otrzymuje powiadomień, ze ktoś do mnie napisał, pomimo zaznaczenia takiej opcji :(

wcale nie podoba mi się nowa szata forum , wszystko chodzi gorzej i zajmuje dwa razy więcej czasu, a wklejanie wiekszej ilości zdjęć , to dopiero wyczyn !

Witaj. Piszesz, że kupowałaś płytki na ceramika24h.pl a ja właśnie jestem w trakcie projektowania swoich dwóch łazienek i przymierzam się do zakupu płytek Alabastrino Tubądzin i Snake Opoczno. W sklepach w mojej okolicy za metr chcą nawet po 106 zł, a w necie ok.80 zł za m2. Ceramika24h ma najtaniej więc nęci mnie aby u nich zamówić wszystkie płytki na obie łazienki, boję się jednak, bo nigdy nie robiłam takich poważnych zakupów przez internet, co innego jakieś książki czy buty w Allegro! Czy w Twoim przypadku wszystko poszło pomyślnie, na co zwrócić uwagę, czy na pewno można mieć zaufanie do zakupów przez internet? Błagam o radę, boję się ryzykować, tym bardziej, że mąż jest przeciwny takim zakupom, a z moich kalkulacji wynika, że jeśli będę musiała kupować w sklepie po 106 zł za m2 to znów nie wystarczy mi pieniędzy i zrobimy tylko jedną łazienkę, a drugą może dopiero w przyszłym roku. To było by strasznie przykre!

BeaWroc, jak już Ci zrobią te meble, to się wproszę na obejrzenie, jeśli pozwolisz :)

W jakiej firmie zamawiałaś?

ja pojęcia nie ma z jakiej firmy, poszlam na Świebodzki, tam stoją meblarze, zaprosiłam Pana na budowe i otrzymałam wycenę , jesli Pani sobie zyczy to służe nr telefonu, bo tyle na razie mam z tym Panem do czynienia :)

cześć myślałam właśnie dzisiaj że nas zaniedbujesz..... ale jesteś usprawiedliwiona:)

a poważnie czy upolowałaś już drzwi wejściowe w naszym ulubionym kolorku? ja szukam oglądam ale na żywo nic nie wygląda jak mahoń jak zobaczyłam Cal (miałam upatrzony wzór) w niby mahoniu to padłam drzwi były poprostu czerwone..... masz jakiś typ???

wypatrzyłam w necie że może lutostański ale muszę zobaczyć na żywo

cześć myślałam właśnie dzisiaj że nas zaniedbujesz..... ale jesteś usprawiedliwiona:)

a poważnie czy upolowałaś już drzwi wejściowe w naszym ulubionym kolorku? ja szukam oglądam ale na żywo nic nie wygląda jak mahoń jak zobaczyłam Cal (miałam upatrzony wzór) w niby mahoniu to padłam drzwi były poprostu czerwone..... masz jakiś typ???

wypatrzyłam w necie że może lutostański ale muszę zobaczyć na żywo

mam wycenione z Cala na około 6 tys zł- z jednym świetlikiem-sosnowe i 8 tys. zł-te z dębu z dowma swietlikamiw Firmie Codem wyceniane w zesżłym roku, więc aktualnej wyceny nie posiadam, ale w przyszłym tygodniu sie do Nich odezwę, żeby powtórzyli wycenke, zobaczymy co sie zmieniło.

wczoraj wysłałam do stolarza, ktory nam będzie robił podłogę moje grymasy drzwiowo-schodowe, czekam na wycene, jak bedzie jakoś rozsadnie, to sie pochwale, jak nie to publivcznie zbesztam :)

Witam Was dziewczyny,

jak szukacie drzwi to spróbujcie u Pana Mariusza Sobieli z firmy Bauman. Numer telefonu do niego podawałam na grupie wrocławskiej.

Ma duży wybór i atrakcyjne ceny.

Beatka moja koleżanka z pracy przymierza się do budowy Diuny mix lub Apisa I z domusa. Prosiłam Sławka , aby się ciebie spytał ile mniej więcej na dzień dzisiejszy Was ten dom kosztował , ale wstydził się zadać takie pytanie. Czy ewentualnie gdyby moja koleżanka zdecydowała się na Diunę, mogłaby Was odwiedzić na budowie?

Pozdrawiam

Ania

Witam Was dziewczyny,

jak szukacie drzwi to spróbujcie u Pana Mariusza Sobieli z firmy Bauman. Numer telefonu do niego podawałam na grupie wrocławskiej.

Ma duży wybór i atrakcyjne ceny.

Beatka moja koleżanka z pracy przymierza się do budowy Diuny mix lub Apisa I z domusa. Prosiłam Sławka , aby się ciebie spytał ile mniej więcej na dzień dzisiejszy Was ten dom kosztował , ale wstydził się zadać takie pytanie. Czy ewentualnie gdyby moja koleżanka zdecydowała się na Diunę, mogłaby Was odwiedzić na budowie?

Pozdrawiam

Ania

No cześć, nie ma się czego wstydzić , kto pyta nie bładzi, dzieki za namiary na drzwiarza .

Jezeli koleżanka ma czas to zapraszam ale dopiero w przyszły weekend , bo teraz mam zajęcia a mój M niestety gadułą budowlanym nie jest :)

Ostatnich gości mieliśmy w piątek.

Zapraszamy kolejnych wielbicieli diun :)

Hej :)

Bardzo ładnie poukładaliście styropian :D

Oj gonicie, gonicie z robotą, i widze, że powodzie was nie zatrzymują :)

Mam pytanie o meble , jakie przody zamawiałaś, MDF, fornir czy drewno ?

z mdf niestety, a może stety, nie wiem, pozyjemy zobaczymy, czy wybór był trafny.

Wielkiej wody się boimy, budujemy się 2 km od Odry, na wałach są ludzie piasek i worki, więc mam nadzieję że wytrzymają.

ale nerwy są,chociaz nie wierzę żeby do nas woda dotarła , pomiedzy nami a Odrą sa jeszcze dwa zbiorniki wodne i wzniesienie

BeaWroc - jak woda, mam nadzieję, że nie dotarła do Ciebie ?

Co do drzwi, to wewnętrzne robił Pan mojej koleżance ( bardzo ładne) chciał 1000 zł z montażem ( czy z okuciem, czy z zamkami, tego nie wiem, bo to były początki naszego budowania).

Mogę ewentualnie podać namiary sama zapytasz. Mieszka gdzieś między Obornikami a Wołowem.

BeaWroc - jak woda, mam nadzieję, że nie dotarła do Ciebie ?

Co do drzwi, to wewnętrzne robił Pan mojej koleżance ( bardzo ładne) chciał 1000 zł z montażem ( czy z okuciem, czy z zamkami, tego nie wiem, bo to były początki naszego budowania).

Mogę ewentualnie podać namiary sama zapytasz. Mieszka gdzieś między Obornikami a Wołowem.

Wielka woda nas ominęła :)))

Była bardzo gorąco ale sie udało, niestety dziury w wale są od bobrów, więc trzeba będzie wyremontowac wał na długości pół km.

Drzwi wewnetrzen zostawiam u tego stolarza co znalazłam, będę miała wszystko od jednego, to łatwiej za włosy przyprowadzic jak coś sie spartoli :)

Moze jeszcze ponegocjuje , zanim dojdzie do produkcji drzwi.

Chciałabym wyrazic swoja opinię ale mam mało danych ;)

Bea a te schody to jakie ? ile stopni ? pełne? , ażurowe ? z policzkami ?

A jak będą wyglądać drzwi zew ? I te drzwi będą sosnowe pełne ?

sie juz poprawiam w kolejności drzwi zewnetrzne z naswietleniem bocznym raz dzielone, sosnowe, teak

drzwi wewnętrzen na górę bukowe ciemny orzech z szybkami pojedyńczymi przy klamce

na dole drzwi bukowe ciemny orzech

no i schody bukowe ciemny orzech

drzwi zewn.jpg

drzwi na góre.jpg

dolne drzwi.jpg

schody .jpg