Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Diuna mix Betomisiów

BeaWroc

Recommended Posts

I jak tam montaż ? Przebiega prawidłowo? Ja też miałam stracha ale o kolor mebli mimo że wcześniej widzielismy na żywo fronty to zupełnie inaczej wygląda to w dużej ilości i w innym pomieszczeniu.

U nas zabraknie kasy na podjazd ale mamy wysypany taki kamień/żwir podkładowy i to świetnie zdaje egzamin w czasie ulewy nie namaka, nie rozjeżdżamy się i stosunkowo szybko "wchłania" wodę.

Szczęściarze z Was tak z niczego powiększyć sobie domek o 4m :)

a mogę prosic o zdjęcie kamienia, to że woda nie stoi , to akurat dla nas bardzo ważne, dzisiaj Pan od mebli się zakopach w takiej gęstej zupie, że chłopaki od elewacji w trzech nie mogli wypchac auta...koszmar po prostu jest przed naszym domem...

Jestesmy juz po montazu, więc tak:

1) rurka od gazu do porawki bo za wysoko zamontowana i nie mozna docisnąc piekarnika

2) gniazdko od kuchni i zmywarki za odstajace, nie mozna docisnąć zmywarki (trzeba przesunąć)

3) blat tragiczny (jakis taki cienki i źle dopasowany-wzór idzie raz w popszek, raz pionowo),

4) stół -noga do poprawki (pan zrobił jak fronty szafekk, zamiast taką jak blat,

a ogólnie wszystko wygląda całkie fajnie

szafa wnekowa wyszła ogólnie dobrze, z małym skrzywieniem przy suficie, bo sie okazało że tynk nad drzwiami jest garbaty i nie mieści się boczna ścianka...

najfajniejsza z tego wszystkiego to lodówka :)

jutro zrobię zdjęcia , bo aparat z zimna padł...

• Odpowiedzi 816
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo elegancko wyglądają mebelki :)

Napisz jakie wysokie masz górne szafki? U nas mają kiedyś być wysokie 90 cm.

Nigdy nie miałam szafek otwieranych do góry i chyba zdecydujemy się na otwieranie tradycyjnie,

zawsze mam wrażenie, że jak otworzę, to mi na łeb spadnie hehehe

Wiem, że są odpowiednie okucia, ale jakoś mnie to nie przekonuje.

A możesz jakieś jedno wstawić większe zdjęcie?

Bardzo elegancko wyglądają mebelki :)

Napisz jakie wysokie masz górne szafki? U nas mają kiedyś być wysokie 90 cm.

Nigdy nie miałam szafek otwieranych do góry i chyba zdecydujemy się na otwieranie tradycyjnie,

zawsze mam wrażenie, że jak otworzę, to mi na łeb spadnie hehehe

Wiem, że są odpowiednie okucia, ale jakoś mnie to nie przekonuje.

A możesz jakieś jedno wstawić większe zdjęcie?

szafki gorne są na 72, te dolne sięgam , te górne to już stoleczek, ale ja tak chcialam zeby trzymac tam rzeczy mniej codzienne..

spróbuje wkleić bezpośrednio z kompa, może będą wieksze...

kuchnia profil prawy.jpg

kuchnia profil lewy.jpg

profil lewy z drugiej strony.jpg

[profil prawy z drugiej strony.jpg

mam nadzieję ze teraz widac lepiej...

otwieranie do góry nie jest zle, te zawiasy teleskopowe trzymaja bardzo mocno, ja tez takich nie miałam wczesniej ....

aha zaponialam dodać ze w tych szafkach są dwa ukryte gniazdka, o których dowiedzialam sie od Ciebie, wielkie dzieki, to był strzał w "10-tkę" zamoniałam zrobić im zdjęcie, bo jak widzisz gniazdek nie widzisz :)

Edytowane przez BeaWroc

No cieszę się, że przydała się informacja o gniazdkach :) Zrób zdjęcie :)

Meble naprawdę wyglądają ładnie :)

Przyglądałam się frontom i są takie ja ja też będę chciała, tylko kolor inny ( drawniany :) )

Również chcę pochować w górnych częściach to co się nie używa często, a płytki pod okapem mamy właśnie na 90 cm położone, czyli wysoko.

Co do stołeczka hehehe to ja czy 70 -90, to i tak będę go używać :)

No cieszę się, że przydała się informacja o gniazdkach :) Zrób zdjęcie :)

Meble naprawdę wyglądają ładnie :)

Przyglądałam się frontom i są takie ja ja też będę chciała, tylko kolor inny ( drawniany :) )

Również chcę pochować w górnych częściach to co się nie używa często, a płytki pod okapem mamy właśnie na 90 cm położone, czyli wysoko.

Co do stołeczka hehehe to ja czy 70 -90, to i tak będę go używać :)

Noooo gniazdka sa rewelacyjne, jak je kupiłam to przeraziłam sie wielkością, ale teraz po zamontowaniu , to wcale jak widac nie widać :)Zabierają duzo miejsca w szafce, ale jest to tego warte. Fronty chciałam jasne, bo wszystko inne jest ciemne, nie chciałam robic sobie grobowca :)

Drewniane frony w ekranach wyglądają na pewno lepiej niz waniliowe, bo w wanilii gubi się tłoczenie....ale co ja poradzę, że lubię skrajne kolory :) jak nie mahoń to wanilia :) :) :)

Super pomysł z tymi gniazdkami, szkoda że wcześniej nie pomyślałam o takich :sad:

Cieplutka elewacja się szykuje, fajnie ze zdażycie przed mrozami bo podobno juz w przyszłym tygodniu mają się pokazać :evil:

A jaki kolorek wybraliście i jaki tynk ??

Kolorek wybrany z ceresita -Nevada 2się nazywa, , baranek 1,5 mm niestety nie umiem go opisac ni to beżowy ni kremowy jakiś taki ciemniejszy niż potocznie się uzywa..

Nic straconego z gniazdkami, trzy dziury w szafkach i już jest :)