Megana 24.10.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 BeaWroc, domek prezentuje się baaardzo ładnie Kolor domu mój ulubiony Czy pamiętasz koszty otynkowania domu? Ile robota i ile tynk? Czym tynkowałaś domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 25.10.2010 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 BeaWroc, domek prezentuje się baaardzo ładnie Kolor domu mój ulubiony Czy pamiętasz koszty otynkowania domu? Ile robota i ile tynk? Czym tynkowałaś domek? Tynki kosztowały nas robocizna 40 zł meter , a meterów było 253 sam tynk 23 wiaderka za 140 zł to jakos tak bedzie. Tynk jest akrylowy z ceresitu . Podobno najlepszy z najlepszych ..... pozyjemy-zobaczymy Tak od rana troszku matematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.10.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 A liczyli u Ciebie okna, czy je odliczali? To załamkę zaliczyłam, chyba dluuuuuuuuuuuugo jeszcze nie otynkujemy tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 26.10.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 A liczyli u Ciebie okna, czy je odliczali? To załamkę zaliczyłam, chyba dluuuuuuuuuuuugo jeszcze nie otynkujemy tego domu okna nie odliczałam , odliczylam drzwi tarasowe podwójne, garażowe i wyjsciowe, bo maja pnad 2m2 . Faktycznie koszt takiej elewacji rzucil nas na kolana, nie będzie drzwi w domu do przyszlego roku, ale warto było, wygląda bardzo solidnie, zobaczymy jak dlugo teraz jestesmy na etapie montowania grzejników, trzymaj kciuki żeby zawory nie puścily ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 27.10.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 BĘDZIE DOBRZE, W KOŃCU Z FACHOWCAMI MASZ DO CZYNIENIA Najlepiej to pilnuj ich i o wszystko pytaj i patrz na ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.10.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 cześćja się nieśmiało przypominam w kwestii kleju, bo tynk to już sobie doczytałam i drzwi u kogo zamawiałaś? Domek wygląda świetnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 29.10.2010 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 cześć ja się nieśmiało przypominam w kwestii kleju, bo tynk to już sobie doczytałam i drzwi u kogo zamawiałaś? Domek wygląda świetnie:) o rany przepraszam, zapomniałam o kleju, jak wrócę do domu to zaraz poszukam fakturki. Drzwi zamawiałam w Firmie Codem we Wrocławiu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 29.10.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 spokojnie u mnie już kleją tzn. juz prawie kończą a w/s drzwi to dzięki tam nie pytałammam już dwie wyceny tam gdzie brałam okna @#$^ 90cm -5.200 i u przedstawiciela cal'a 100 cm -4.800 czy to nie dziwne? Bea czy pamiętasz ile u Ciebie bez doświetla z montażem? jak coś napisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 23.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Prześledziłem cały dziennik, aż skóra cierpnie. Ja jestem na etapie użerania się z dachowcami.Najchętniej wywalił bym na..., ale nie ma czasu na szukanie innych i nie chcę słuchac zwalania winy na poprzedników.Po prostu codzienne wizyty na budowie i egzekwowanie jakości robót.Przy okazji chcę spytać, w jaki sposób zrobiliście obróbke wykusza. Czytałem już kilka wątków ale dalej mam wątpliwości co do sposobu realizacji. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 24.11.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Prześledziłem cały dziennik, aż skóra cierpnie. Ja jestem na etapie użerania się z dachowcami. Najchętniej wywalił bym na..., ale nie ma czasu na szukanie innych i nie chcę słuchac zwalania winy na poprzedników. Po prostu codzienne wizyty na budowie i egzekwowanie jakości robót. Przy okazji chcę spytać, w jaki sposób zrobiliście obróbke wykusza. Czytałem już kilka wątków ale dalej mam wątpliwości co do sposobu realizacji. Andrzej Nasza obróbka to płyta OSB , styropian i znowu płytanajlepiej(na zewnątrz tez styropian , siatka, klej i tynk), -teraz to wiem- zrobic to przed połozeniem dachówki, bo później to i koszmarnie cięzko dopasować wszystko-zwłaszcza styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.11.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 fajnie że piec już odpalony i cieplutko (patrząc za okno to się wstrzeliłaś tuż pzed pierwszym śniegiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.11.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 A jednak coś się dzieje bo już myślałam ze macie przerwę. Ciepełko w domu to jest to Jeśli się nie mylę to macie gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 25.11.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Gratuluję ciepełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 25.11.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dzieki za gratulacje, niestety nie mam pojęcia dlaczego w domu jest 21 *C skoro, ustawione jest na 14,5 i 15 *C.... robia sie podłogi sosonowe, zdjecia zrobię w sobotke, bedzie git jak skończymy z podlogami do Bożego Narodzenia i na tym bedzie koniec prac....zabrakło kasy na drzwi wewnetrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 25.11.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 A jednak coś się dzieje bo już myślałam ze macie przerwę. Ciepełko w domu to jest to Jeśli się nie mylę to macie gaz ? Mamy gaz z butli, pierwszej doby piec wypalił 5 m3 , drugiej już 3m3, to chyba nie jest najgorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 25.11.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 fajnie że piec już odpalony i cieplutko (patrząc za okno to się wstrzeliłaś tuż pzed pierwszym śniegiem) Wyszlo na styk, a co tam u Was się dzieje, zdążyliście z elewacją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.11.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Mamy gaz z butli, pierwszej doby piec wypalił 5 m3 , drugiej już 3m3, to chyba nie jest najgorzej hmmm... nie znam się na gazie A ten gaz to drogo kupujecie ?? Drzwiami wewn. nie przejmuj się, też ich nie mamy i nawet ich nie brakuje Ooo, bym skłamała - mamy 2 dzrwi wewn. (wyniesione ze starego mieszkania) jedne od kibelka a drugie od pokoju "gościnnego" a i jeszcze drzwi pomiędzy domem a garażem to też jakby wewn. ale zewn. reszta pomieszczeń stoi otworem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.11.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 z elewacją ? (to nie całkiem mamy bez tynku ale taki był plan) z zaplanowanych prac jeszcze parapety chyba mam te same co ty?! trzymam kciuki za podłogi! pamiętasz o namiarach dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.11.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 hmmm... nie znam się na gazie A ten gaz to drogo kupujecie ?? Drzwiami wewn. nie przejmuj się, też ich nie mamy i nawet ich nie brakuje Ooo, bym skłamała - mamy 2 drzwi wewn. (wyniesione ze starego mieszkania) jedne od kibelka a drugie od pokoju "gościnnego" a i jeszcze drzwi pomiędzy domem a garażem to też jakby wewn. ale zewn. reszta pomieszczeń stoi otworem z gaz placimy 8 zl za m3 plus abonament 33 zl, tanio nie jest ale na czyms gotowac trzeba My nie mamy drzwi nawet do kibelka ale garaż-dom mamy i kotlownia-garaż też znaczy chyba nie jest z nami tak źle .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 28.11.2010 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 z elewacją ? (to nie całkiem mamy bez tynku ale taki był plan) z zaplanowanych prac jeszcze parapety chyba mam te same co ty?! trzymam kciuki za podłogi! pamiętasz o namiarach dla mnie? Pamietam , ale nie miałam sposobności z panem porozmawiac... jutro zadzwonie do taty niech da telefon do jegomościa, to się jakoś dogadacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts