Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Diuna mix Betomisiów

BeaWroc

Recommended Posts

Mój tata jest głównym dowodzącym na naszej budowie, chcemy w miare mozliwości wykorzystywać kupowany beton i wynajmowaną pompę betonową do etapów, na które byłaby ona wskazana, takim etapem stały sie schody :wink: , przy wylewaniu stropu chciałabym zrobić taras 8)

u nas ekipa, to na razie tylko murarze i dekarze, reszte prac bedziemy starali się wykonać we własnym zakresie :)

• Odpowiedzi 816
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadam powiedzieć, że Wasza Diuna rośnie jak na drożdzach - coraz szybciej i coraz piękniej :)

Ech jak wspominam ten etap to łezka się w oku kręci - wczoraj z mężem oglądaliśmy Wasze zdjęcia i buźki nam się uśmiechały :)

Schody wejściowe bardzo fajnie pomyślane - bardzo mi się podobają :)

Przyłączam się do pochwał współczytelników dziennika. Schody - fajny pomysł. U nas niestety będą w rogu i nie da rady takich wykonać, kto wie czy na tarasie takich nie będzie - podobają mi się.

Też chcieliśmy betonować 2 elementy razem ale nasi panowie budowniczowie powiedzieli że nie da rady :x no i będziemy jeszcze z 4 x zamawiać beton. W sumie nie o beton chodzi ale o tą pompę. Super, że Wam udało się połączyć betonowania.

Jak tam strop ? - zdecydowaliście się na dostawcę ?

Jakby co, to z chęcią przyłączyłabym się do zakupów zbiorowych szamba - wyjaśniono mi :wink: - tylko tak naprawdę nie wiem kiedy.

Na razie będę pilnie szukać belek stropowych. Może masz namiary na dość tanie ? :D

Witajcie wierni oglądacze :D :D :D

Wklejam jeszcze zdjęcia z dnia dzsiejszego żeby nie było że postępów nie ma 8)

Wybraliśmy strop i kominy termatu wŚrodzie Sląskiej , ostateczna cena za wszystko 11.400 zł

strop keramzytowy, do tego dokupiliśmy wie}ce stropowe za 2335 zł, więc teraz tylko domurówka scian dolnych i można strop układać 8)

ze względu na pogodę mamy to co mamy, nasi budowlańcy się szanują , pracuja tylkjo od 07.00 do 15.00 a w soboty od 07.00 do 13.00, wczoraj byli dłużej , bo deszcz padał, mieli całą betoniarkę zaprawy, więc co chwilę szli na plac boju i wracali biegiem schowac sie przed ulewą do garażu 8) , wyglądało to dosyć komicznie, ale pogoda nie dawała za wygraną, jak ma padać, to będzie.

Dziękuję Wam za wsparcie duchowe, mnie się wydaje, że to murowanie ścian parteru , to się w lipcu skończy :roll: przez tę pogodę , wszystko się poprzesuwało :(

mamz juz kupione okna, termin montarzu 21 lipca 8)

no to odliczamy :wink:

szambo moge zamawiac juz :wink: :wink: :wink:

to znowu ja przepraszam za wieńce z dziwnym znaczkiem i montarzu ale coś nacisnęlam i zaczęłam pisać inne litery niż polskie, musiałam wyłączyć kompa żeby po ludzku pisać :evil:

no to teraz napiszę jakie zamówiliśmy okna

więc okna będą "avante" szyba antywłamaniowa P4, profil Maxima, złote szprosy 8mm i kolor zewnętrzny mahoń (drzewo różane)

wyniosły mnie 20900 zł , oprócz trzech dachowych i dwóch małych lukarn nad garażem, tam zamówimy dopiero jak zrobią lukarny, bo nie wiemy jakie będą otwory :-?

Strop zamawiał tata w Termacie , zadzwonił powiedział, że jest biednym rencistą i do tego schorowanym,no to pani policzyła mu strop taniej niż w moim "ukochanym" czystopolu 8) które miało o to żal , oczywiście 8) , jakby to moja wina było że nie chciał sprzedac taniej :roll: :roll: :roll:

schody są moją dumą, tak fajnie się wcho0dzi do domu po schodach-jak się jeszcze stropu nie ma- śmiesznie to wygląda, ale każdy kto przyjeżdża w odwiedziny wchodzi do domu głównym wejściem:lol: :lol: :lol:

kominy będą jednak systemowe, za trzy kominy podniesione od projektowych o pół metra z wentylacjami zapłąciliśmy 6.200 zł-to była najniższa cena z otrzymanych, oczywiście przed zakupem, tata pojechał sprawdzić bloczki na kominy , czy nie sa jakieś spartolone, wszystko było oki, więc czemu nie brać , jak dają 8)

teraz dałam do wyceny dach z orynnowaniem miedzianym, zobaczymy jakie cuda wyjdą :roll:

murarze się starają, są bardzo drodzy i mało uczciwi ale nie miałam czasu szukać ekipy , która odlicza otwory powyżej dwóch metrów, ci niestety tego nie robią , więc za sam parter mamy policzone 9700 zł :o :o :o :o :evil:

Widzę, że murki pną się do góry, patrzę na zdjęcia i zastanawiam się, sami sprzątacie, czy pracownicy tacy porządni?

nikt nie sprząta, pracownicy jak kończa pracę , to tylko narzędzia sprzatają, może fotograf(czyli ja) taki bystry , że bajaganu nie pokazuje 8)

ogólnie nie bałaganią, zniszczony został tylko jeden pustak i to na moje życzenie :p , szanuja materiał, stwierdzili, że jeszcze takimi ładnymi pustakami nie murowali, to może dlatego :wink:

Gratulacje postępów
a dziekuje bardzo, tylko te postepy jakieś wolniejsze się zrobiły :roll: , wczoraj usłyszałam , że mam zapłacić za to co zrobili, więc odpowiedziałam, że zapłacę najpierw za sciany, dzisiaj maja się wziąć za murowanie. :wink:

Wszystko pozaczynane nic nie skończone, nie płace przecież za połowiczne dzieła 8) , sami chcieli etapami a teraz kombinują :-?

To napisz jak już będziesz widziała ile za dach. Ja mam rodzinę w Strzelinie

jak na razie, to cisza, pan dachowy sesje egzaminacyjna ma , więc na razie nie ma czasu przeliczyć, poczekam jeszcze dwa dni i daje sobie spokój, przeciez nikogo nie zmusze do roboty 8)

tych co mamy krzycza 70 zł za m2 z orynnowaniem , bez względu na to czy lukarna czy prosty dach, że lukarny mam cztery to chyba cena nie jest najgorsza, tylko jeżeli moge porównać z innym fachowcem, to chciałam z tego skorzystać :( szkoda ,że się nie odzywa :(

To napisz jak już będziesz widziała ile za dach. Ja mam rodzinę w Strzelinie

jak na razie, to cisza, pan dachowy sesje egzaminacyjna ma , więc na razie nie ma czasu przeliczyć, poczekam jeszcze dwa dni i daje sobie spokój, przeciez nikogo nie zmusze do roboty 8)

tych co mamy krzycza 70 zł za m2 z orynnowaniem , bez względu na to czy lukarna czy prosty dach, że lukarny mam cztery to chyba cena nie jest najgorsza, tylko jeżeli moge porównać z innym fachowcem, to chciałam z tego skorzystać :( szkoda ,że się nie odzywa :(

To pewnie chłopina teraz zestresowany, pewnie się odezwie jak ochłonie :)

Tych co my możemy mieć do dachu, to jakieś 75 zł za m2 chcą mieć ( górale).

No odezwał się, policzył za dach z czterema lukarnami ,powierzchnia około 251 m2 18500 zł z obsadzeniem okien i orynnowaniem, czekam teraz az przeliczy mi materiał na dach,bo podobno hurtownie kantuja w ten sposób , ze naliczaja mniej materiału żeby była korzystniejsza oferta a później trzeba dokupić materiał w tej samej hurtowni :evil: zdenerwowałm sie teraz, myślałam że jak hurtownia robi wycene to dokładnie, po co biora projekt :evil:

strasze na budowie przynajmniej cztery razy w tygodniu, mąz sie śmieje ze jeszcze nie mieszkamy a juz tam jeździ jakby mieszkał 8) ale nic nie sprzatam-niestety :(

jak tylko wysiąde z samochodu do zaraz deszcze zaczynaja padać 8) ciekawe dlaczego 8)

ale najwazniejsze ,że 8)

Jutro kole południa wylewanie stropu nad łazienka i garażem oraz nie za ładnych schodów, trzymajcie kciuki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: