BeaWroc 17.05.2009 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Mój tata jest głównym dowodzącym na naszej budowie, chcemy w miare mozliwości wykorzystywać kupowany beton i wynajmowaną pompę betonową do etapów, na które byłaby ona wskazana, takim etapem stały sie schody , przy wylewaniu stropu chciałabym zrobić taras u nas ekipa, to na razie tylko murarze i dekarze, reszte prac bedziemy starali się wykonać we własnym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.05.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Widać jak ktoś robi dla siebie to myśli ... u nas czasami mam wrażenie myślenia brak no cóż jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.05.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 zaczęło się murowanie i deszcz musiał pokropić pierwsze mury żeby sie nie rozkleiły Wygląda po murach że masz dobrą ekipę, tfu, tfu Teraz będzie chyba najfajniejszy etap budowy, w ciągu nastu dni postawią dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.05.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Ale ciekawie się u Ciebie zrobiło. Pierwszy raz u Ciebie zauważyłam, że masz budowany dom od razu ze schodami. Za zwyczaj ludzie schody budują /robią później. Fajnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 25.05.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Kurcze Dawno mnie tu nie bylo ,a tu takie postepy w budowaniu .Idzie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 25.05.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Wpadam powiedzieć, że Wasza Diuna rośnie jak na drożdzach - coraz szybciej i coraz piękniej Ech jak wspominam ten etap to łezka się w oku kręci - wczoraj z mężem oglądaliśmy Wasze zdjęcia i buźki nam się uśmiechały Schody wejściowe bardzo fajnie pomyślane - bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.05.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Przyłączam się do pochwał współczytelników dziennika. Schody - fajny pomysł. U nas niestety będą w rogu i nie da rady takich wykonać, kto wie czy na tarasie takich nie będzie - podobają mi się. Też chcieliśmy betonować 2 elementy razem ale nasi panowie budowniczowie powiedzieli że nie da rady no i będziemy jeszcze z 4 x zamawiać beton. W sumie nie o beton chodzi ale o tą pompę. Super, że Wam udało się połączyć betonowania. Jak tam strop ? - zdecydowaliście się na dostawcę ? Jakby co, to z chęcią przyłączyłabym się do zakupów zbiorowych szamba - wyjaśniono mi - tylko tak naprawdę nie wiem kiedy. Na razie będę pilnie szukać belek stropowych. Może masz namiary na dość tanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 31.05.2009 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Witajcie wierni oglądacze Wklejam jeszcze zdjęcia z dnia dzsiejszego żeby nie było że postępów nie ma Wybraliśmy strop i kominy termatu wŚrodzie Sląskiej , ostateczna cena za wszystko 11.400 zł strop keramzytowy, do tego dokupiliśmy wie}ce stropowe za 2335 zł, więc teraz tylko domurówka scian dolnych i można strop układać ze względu na pogodę mamy to co mamy, nasi budowlańcy się szanują , pracuja tylkjo od 07.00 do 15.00 a w soboty od 07.00 do 13.00, wczoraj byli dłużej , bo deszcz padał, mieli całą betoniarkę zaprawy, więc co chwilę szli na plac boju i wracali biegiem schowac sie przed ulewą do garażu , wyglądało to dosyć komicznie, ale pogoda nie dawała za wygraną, jak ma padać, to będzie. Dziękuję Wam za wsparcie duchowe, mnie się wydaje, że to murowanie ścian parteru , to się w lipcu skończy przez tę pogodę , wszystko się poprzesuwało mamz juz kupione okna, termin montarzu 21 lipca no to odliczamy szambo moge zamawiac juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 31.05.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 to znowu ja przepraszam za wieńce z dziwnym znaczkiem i montarzu ale coś nacisnęlam i zaczęłam pisać inne litery niż polskie, musiałam wyłączyć kompa żeby po ludzku pisać no to teraz napiszę jakie zamówiliśmy okna więc okna będą "avante" szyba antywłamaniowa P4, profil Maxima, złote szprosy 8mm i kolor zewnętrzny mahoń (drzewo różane) wyniosły mnie 20900 zł , oprócz trzech dachowych i dwóch małych lukarn nad garażem, tam zamówimy dopiero jak zrobią lukarny, bo nie wiemy jakie będą otwory Strop zamawiał tata w Termacie , zadzwonił powiedział, że jest biednym rencistą i do tego schorowanym,no to pani policzyła mu strop taniej niż w moim "ukochanym" czystopolu które miało o to żal , oczywiście , jakby to moja wina było że nie chciał sprzedac taniej schody są moją dumą, tak fajnie się wcho0dzi do domu po schodach-jak się jeszcze stropu nie ma- śmiesznie to wygląda, ale każdy kto przyjeżdża w odwiedziny wchodzi do domu głównym wejściem:lol: kominy będą jednak systemowe, za trzy kominy podniesione od projektowych o pół metra z wentylacjami zapłąciliśmy 6.200 zł-to była najniższa cena z otrzymanych, oczywiście przed zakupem, tata pojechał sprawdzić bloczki na kominy , czy nie sa jakieś spartolone, wszystko było oki, więc czemu nie brać , jak dają teraz dałam do wyceny dach z orynnowaniem miedzianym, zobaczymy jakie cuda wyjdą murarze się starają, są bardzo drodzy i mało uczciwi ale nie miałam czasu szukać ekipy , która odlicza otwory powyżej dwóch metrów, ci niestety tego nie robią , więc za sam parter mamy policzone 9700 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 01.06.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 To napisz jak już będziesz widziała ile za dach. Ja mam rodzinę w Strzelinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.06.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Widzę, że murki pną się do góry, patrzę na zdjęcia i zastanawiam się, sami sprzątacie, czy pracownicy tacy porządni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 03.06.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Gratulacje postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 05.06.2009 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Widzę, że murki pną się do góry, patrzę na zdjęcia i zastanawiam się, sami sprzątacie, czy pracownicy tacy porządni? nikt nie sprząta, pracownicy jak kończa pracę , to tylko narzędzia sprzatają, może fotograf(czyli ja) taki bystry , że bajaganu nie pokazuje ogólnie nie bałaganią, zniszczony został tylko jeden pustak i to na moje życzenie , szanuja materiał, stwierdzili, że jeszcze takimi ładnymi pustakami nie murowali, to może dlatego Gratulacje postępów a dziekuje bardzo, tylko te postepy jakieś wolniejsze się zrobiły , wczoraj usłyszałam , że mam zapłacić za to co zrobili, więc odpowiedziałam, że zapłacę najpierw za sciany, dzisiaj maja się wziąć za murowanie. Wszystko pozaczynane nic nie skończone, nie płace przecież za połowiczne dzieła , sami chcieli etapami a teraz kombinują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 05.06.2009 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 To napisz jak już będziesz widziała ile za dach. Ja mam rodzinę w Strzelinie jak na razie, to cisza, pan dachowy sesje egzaminacyjna ma , więc na razie nie ma czasu przeliczyć, poczekam jeszcze dwa dni i daje sobie spokój, przeciez nikogo nie zmusze do roboty tych co mamy krzycza 70 zł za m2 z orynnowaniem , bez względu na to czy lukarna czy prosty dach, że lukarny mam cztery to chyba cena nie jest najgorsza, tylko jeżeli moge porównać z innym fachowcem, to chciałam z tego skorzystać szkoda ,że się nie odzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.06.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 To napisz jak już będziesz widziała ile za dach. Ja mam rodzinę w Strzelinie jak na razie, to cisza, pan dachowy sesje egzaminacyjna ma , więc na razie nie ma czasu przeliczyć, poczekam jeszcze dwa dni i daje sobie spokój, przeciez nikogo nie zmusze do roboty tych co mamy krzycza 70 zł za m2 z orynnowaniem , bez względu na to czy lukarna czy prosty dach, że lukarny mam cztery to chyba cena nie jest najgorsza, tylko jeżeli moge porównać z innym fachowcem, to chciałam z tego skorzystać szkoda ,że się nie odzywa To pewnie chłopina teraz zestresowany, pewnie się odezwie jak ochłonie Tych co my możemy mieć do dachu, to jakieś 75 zł za m2 chcą mieć ( górale). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 06.06.2009 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 No odezwał się, policzył za dach z czterema lukarnami ,powierzchnia około 251 m2 18500 zł z obsadzeniem okien i orynnowaniem, czekam teraz az przeliczy mi materiał na dach,bo podobno hurtownie kantuja w ten sposób , ze naliczaja mniej materiału żeby była korzystniejsza oferta a później trzeba dokupić materiał w tej samej hurtowni zdenerwowałm sie teraz, myślałam że jak hurtownia robi wycene to dokładnie, po co biora projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.06.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Ale domek szybko rosnie i rzeczywiscie wszystko bardzo czysto wyglada,jakby inwestorka z miotla caly dzien biegala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Ale domek szybko rosnie i rzeczywiscie wszystko bardzo czysto wyglada,jakby inwestorka z miotla caly dzien biegala Ćwiczy przed sabatem czarownic - to był żart Aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 07.06.2009 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 strasze na budowie przynajmniej cztery razy w tygodniu, mąz sie śmieje ze jeszcze nie mieszkamy a juz tam jeździ jakby mieszkał ale nic nie sprzatam-niestety jak tylko wysiąde z samochodu do zaraz deszcze zaczynaja padać ciekawe dlaczego ale najwazniejsze ,że Jutro kole południa wylewanie stropu nad łazienka i garażem oraz nie za ładnych schodów, trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.06.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Aż miło patrzeć, jak pięknie mury rosną a dlaczego nie jesteś zadowolona ze schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts