Megana 01.07.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 My mamsy studnię wierconą na pięć metrów, powiem szczerze, że warto było Później przyda się woda do prania i podlewania, po co płacić za wodociagi kosmiczne ceny, skoro mozna troszkę z gruntu wyciagnąć Ja właśnie szukam kogoś, kto nam wykopie studnię, czy masz kogoś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 02.07.2009 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 mnie wiercił Czesław Król, GEOTEST-WROCŁAW , ul.Ciepła 12/11 Wrocław tel.kom.0601-85-09-87, tel/fax (71) 342-78-18, zapłacilismy coś koło 3 tys. z materiałem i badaniem gruntu, dokładnie juz nie pamiętam. Trzeba tylko patrzeć im na ręce, żeby nie przewiercili sie do Chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 02.07.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 mnie wiercił Czesław Król, GEOTEST-WROCŁAW , ul.Ciepła 12/11 Wrocław tel.kom.0601-85-09-87, tel/fax (71) 342-78-18, zapłacilismy coś koło 3 tys. z materiałem i badaniem gruntu, dokładnie juz nie pamiętam. Trzeba tylko patrzeć im na ręce, żeby nie przewiercili sie do Chin BeaWroc - wielkie dzięki , jutro zadzwonimy. Wda, życia nam potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 03.07.2009 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Megana napisał: BeaWroc - wielkie dzięki , jutro zadzwonimy. Wda, życia nam potrzebna Nie ma sprawy polecam się U nas dzisiaj wylewanie wieńca było, przyjechała pompa i gruszka z betonem B25 i kierownik budowy, normalnie wszycy byli , nawet Pani od reklamacji pustaków stropowych sie pofatygowała ale się działo ciesze się jak dziecko, jeszcze tylko ściany szczytowe , dach i będziemy mieli DOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.07.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 dopisuje się do grona czytelników pamiętam radochę z tego etapu, cieszcie się tym póki się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 03.07.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Bea ,super ,to bedzie niedlugo domek z koncowym ksztaltem....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 03.07.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 efilo napisała: dopisuje się do grona czytelników pamiętam radochę z tego etapu, cieszcie się tym póki się da Witam nową czytelniczkę zapraszam do ogladania i komentowania, porady tez bardzo mile widziane MRS.CONSTR. napisała: Bea ,super ,to bedzie niedlugo domek z koncowym ksztaltem...... ja też nie mogę sie doczekac , kiedy pożegnam moja ekipę i wejdzie dekarz Fajne chłopaki, ale ich Kapitan tak dziala mi na uklad nerwowoy, że straciłam ochotę na odwiedziny działki pod ich obecność. Jedynie o czym potrafi mowić , to o pieniadzach, oj tu było trudne, musze doliczyć, tam musialem się schylić , ta m przyciąć ..........i takie tam cuda wymysla, My w projekcie nic nie zmieniamy, a temu wiecznie coś nowego wychodzi Dramat po prostu, ogólnie nie biadole , bo naprawdę nawet ja laik stwierdzam, ze budują super, materiału nie niszczą, wszystko jest idelanie równe, kierbud w głowe zachodzi gdzie ja taką ekipę znalazłam Gdyby nie to marudzenie o pieniądzach, to zastanowiłabym się nad murowaniem ścianek działowtych, ale nie mogę już tego słuchać, sama wymuruję , zrobię zdjęcia, to może mnie pochwalicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.07.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 mi właśnie mój wykonawca pod koniec budowy opowiadał że właśnie tak się robi kosztorys że najpierw się zaniża a potem sie dorabia na 'pracach dodatkowych' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 04.07.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 U nas było odwrotnie , w umowie mamy więcej niż wychodzi w rzeczywistości, cud , po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 04.07.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 U nas było odwrotnie , w umowie mamy więcej niż wychodzi w rzeczywistości, cud , po prostu NO bo cuda się zdarzają Fajnie, że tak super pracują, ale marudzenie potrafi zniechęcić przed wejściem na budowę proszę założyć stopery :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.07.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 to działa w dwie strony nawet najbardziej zapalonego wykonawce można zdołować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 BeaWroc - ja również chcę taką dachówkę, ale wolałabym ciemniejszą - brązową, a w plusie nie ma ciemniejszej, jest tylko taka jaką Ty wybrałaś Czy sprawdzałaś czym się różni średzka od średzkiej plus? Czy to prawda, że plus ma jakieś lepsze zamki? Napisz ile Ci wyszło kwotowo za zakup dachówki ( na 1m2) Gdzie kupowałaś ( jeśli nie tajemnica )? ewentualnie na PW, jeśli możesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.07.2009 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Czy sprawdzałaś czym się różni średzka od średzkiej plus? Czy to prawda, że plus ma jakieś lepsze zamki? Napisz ile Ci wyszło kwotowo za zakup dachówki ( na 1m2) Gdzie kupowałaś ( jeśli nie tajemnica )? ewentualnie na PW, jeśli możesz? Sreedzka falista plus jest większa od sredzkiej falistej, mniej przez to wchodzi na m2, nie wiem ile kosztuje metr ale cały dach łacznie z rynnami i oknami kosztuje nas 23 tys. Hurtownia jest w Strzelinie nazywaja się Osiński i Syn Sp.J. ul.Dzierzoniowska 16C Nie licze tutaj więżby, bo to tartak wycenia, a ja nie wiem ile tego potrzebuję , bo mamy cztery lukarny zamiast dwóch faktycznie kolorow tyle co kot napłakał, ale my mamy narzucona czerwona -więc kasztan jak najbardziej podchodzi pod czerwony Co do zaczepów , tez gdzieś czytałam , że jest lepsza, tylko, że dla mnie było ważne , że idzie jej mniej na m2 , co powoduje lżejszy dach i mniejsze ilości, ja tak nie lubię wydawac więcej niż muszę powinnam sie pogodzic , że budowa kosztuje, ale jakoś nie potrafię Jak mogę uczknąć, to to robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 12.07.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 faktycznie kolorow tyle co kot napłakał, ale my mamy narzucona czerwona -więc kasztan jak najbardziej podchodzi pod czerwony Oni juz chyba powariowali z tym narzucaniem ,jak nasze domy maja wygladac....................z narzucaniem koloru to juz lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 BeaWroc - co oni wymyślają, kurcze jak w komunie, domy klocki, wszystkie jednakowe rozumiem, że muszą być jakieś zasady, ale z tymi kolorami to chyba już przesadzili Co do dachówek to: - okna również zamawiałaś u Osińskiego? Jakiego producenta? I ile wyniosły Cię same okna? - a dachu ile masz m2? To mając cenę okien i wielkość dachu policzę ile za dachówki z rynnami dałaś. Czy w tym masz jeszcze wliczoną folię? Jeśli możesz odpowiedzieć, to będę wdzięczna A tak wogóle, to ja pochodzę ze Strzelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.07.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 No ooo niestety, jak za późnego Gierka dach dwuspadowy, dachowka czerwona ceglasta,żeby nie by lo że byle jaka to ceramiczna ma być i juz żadnych cementowych , bo do piekła pójdziemy zeby z otoczeniem się zgrać , zobaczcie zdjęcia otoczenia w naszej galerii, jak miałabym się dostosować , to chyba bym się powiesiła, toż to koszmar jakis zupełny-moje otoczenie, jak takie ruiny wybudować zeby się zgrać Konserwator zabytów, to ma z nami roboty , gmina bzdury wymysla a my za to płacimy, oczywiście jakbym byla tubylcem , to dach mógłby być zielony a tak ma być czerwony i kropka, jak przyjdzie do odbioru to będzie dopiero cirk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.07.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Co do dachówek to: - okna również zamawiałaś u Osińskiego? Jakiego producenta? I ile wyniosły Cię same okna? - a dachu ile masz m2? To mając cenę okien i wielkość dachu policzę ile za dachówki z rynnami dałaś. Czy w tym masz jeszcze wliczoną folię? juz odpisuję, bo się zagotowałam na samą myśl o tym co przeszłam okna mamy z fakro tez z Osińskiego, wymiary 78x140(2 szt) i 66x118 (sztuka) z kołnierzami 3645,36 , z wentylacja sa te dwa większe ,co by jakaś para na szybach nie zostawała, Pan polecił, ja pryjęłam ze skruchą, z fachowcami się nie dyskutuje Dachu mam 250 m2 folia tez wliczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 BeaWroc - dzięki wielkie za odpowiedź Co do "nakazu" budowania tak, a nie inaczej, współczuję Ci , a gamonia który to wymyślił, to bym pogryzła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 12.07.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 ..... a gamonia który to wymyślił, to bym pogryzła ..... sie dowiem jak sie nazywa , przeslę namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.07.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 ..... a gamonia który to wymyślił, to bym pogryzła ..... sie dowiem jak sie nazywa , przeslę namiary hahahah już sobie wyobrażam, jak ma odbite wszystkie zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts