MRS.CONSTR. 13.07.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 To ja tez sie pochwale ,jakie my mamy odgorne nakazy,co do wygladu domu Kodygnacja jedna z dopuszczeniem drugiej w poddaszu(o tym juz wiadomo)dachy strome o symetrycznym nachyleniu polaci ,pokryte dachowka lub materialem dachowko podobnym (czyli blacha odpada-chyba ze w ksztalcie dachowki )............zaleca sie wykonanie w dachach wykonanie naczolkow i polaci monsardowych-uffffffff dobrze ,ze tylko zaleca a nie nakazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 13.07.2009 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 zaleca sie wykonanie w dachach wykonanie naczolkow i polaci monsardowych ja to nawet nie wiem co to znaczy , a co dopiero wykonać zalecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 13.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 zaleca sie wykonanie w dachach wykonanie naczolkow i polaci monsardowych ja to nawet nie wiem co to znaczy , a co dopiero wykonać zalecenie haha.................tak miedzy nami to ja tez nie wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 13.07.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 I to najbardziej lubie w Radach Gminy, ustalaja cuda, o których ludzie zielonego pojecia nie mają u Was to chyba jakiś architekt sie dorwał do stołka , bo takim słownictwem operować, nie każdy potrafi , ja np. do dzisiaj nie wiedziałam że takie wyrazy sa w słowniku polskim przeczytac miałam trudnośc a co dopiero powtórzyć głośno w szoku wielkim jezdem normalnie pogratulowac Radnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Dziewczynki, ja wiem co to jest ( dopytałam Michała), ale nie umiem wytłumaczyć Rogi dachu dwuspadowego opuszczone w dół - pewnie i tak nie rozumicie, bo ja nie umiem wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 oj ubawiłam się, ale masz wymagających urzędników, z dachami to już trochę wiem, ba nawet wiem co to są naczółki, ale jest wiele zagadnień budowlanych o których witam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.07.2009 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Witam w naszych skromnych "progach" Kaśka73 zapraszam do komentowania, krytyki, opinii i podpowiedzi z naszymi urzędnikami, to tylko ubaw , jakby czlowiek poszedl coś zalatwić, to pewno pogoniliby go z kwitkiem-"z obcymi nie gadamy", czasami lepiej byc tubylcem, wtedy wszystko łatwiejsze sie staje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.07.2009 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 naczółki http://www.studioatrium.pl/res/_artykuly/448/naczolki.jpg żeby nie było że gamoniem jestem, douczyłam się najzabawniejsze, ze tam gdzie się budujemy dwa naczółki stoją , człowiek całe zycie sie uczy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.07.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a1/Dach_mansardowy.svg/200px-Dach_mansardowy.svg.png Dach mansardowy - dach łamany, zbudowany z dwóch oddzielonych od siebie gzymsem powierzchni połaci dachowych. Dach mansardowy może być dachem dwu- lub czterospadowym. François Mansart, francuski architekt okresu baroku, spopularyzował to rozwiązanie konstrukcyjne, wykorzystując poddasze jako część użytkową. Rozróżniamy typy: francuski – część dolna o spadku około 60°, część górna o spadku około 30° polski – posiada jednakowy spadek obu części krakowski – odmiana typu polskiego Zobacz też: przegląd zagadnień z zakresu architektury. Panie i Panowie nasza specjalnośc to GENIALNOŚĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.07.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 BeaWroc - 6+ lekcje odrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 15.07.2009 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Musiałam, żeby nie mówili że się nie znamy na budowlance Za pół roku będziemy mogły robić specjaliozację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Musiałam, żeby nie mówili że się nie znamy na budowlance Za pół roku będziemy mogły robić specjaliozację Ooooo to to właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 a ja nie wiedziałam tylko co to są naczółki. to co? trójkę dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 15.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 a ja nie wiedziałam tylko co to są naczółki. to co? trójkę dostanę? Załapiesz się na +4 - może być? Przez wakacje - douczanie A tak poważnie, to za dużo informacji, jak na moją małą główkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.07.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 w kwesti informacji budowlanej to mnie zaciekawił ten Twój Eder co to za cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.07.2009 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 tutaj jest temat opisany przez ludzi: http://forum.muratordom.pl/cegla-eder-czy-warto,t105448.htm tutaj kupiłam : http://www.kema.com.pl/webcm/promocje ogólnie uważam że pustaki są super, nawet nasi wymagający budowlańcy stwierdzili się , że takimi dobrymi pustakami jeszcze nie budowali. Podobno ich parametry są wyższ niż wskazane w ogólnych informacjach, nie są popękane, nie sa odbarwione, wszystkie mają jednolity kolor, każda paleta jest identyczna, to też jest rzadkością Zobaczyłam je na reklamówce i "oszalałam" na ich punkcie, dzisiaj nie żałuję , były warte swojej ceny(której teraz nie pamietam ) Jakbym miała budowac drugi raz , też bym wybrała te pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 a ja nie wiedziałam tylko co to są naczółki. to co? trójkę dostanę? Załapiesz się na +4 - może być? Przez wakacje - douczanie A tak poważnie, to za dużo informacji, jak na moją małą główkę to aż zanadto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 16.07.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Megana napisał: efilo napisał: a ja nie wiedziałam tylko co to są naczółki. to co? trójkę dostanę? Załapiesz się na +4 - może być? Przez wakacje - douczanie A tak poważnie, to za dużo informacji, jak na moją małą główkę to aż zanadto wcale nie nadto, kto prócz nas posiada taka tajemną wiedzę może paru budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 16.07.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 BeaWroc - Patrzę na ten Eder, kurcze trochę drogi Chyba będziemy się zastanawiać nad czymś tańszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 17.07.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 No jest droższy od porothermu ,ale naprawde gatunkowo nie ma się do czego przyczepić , moi teściowie budują z porothermu 30", też nie wygląda najgorzej. Ten porotherm co ja widziałam był tragiczny, dlatego zdecydowaliśmy się na EDER. W KEMIE możecie się potargować , zresztą wcześniej chcialm brać z Lubina, ale utargowałam w Kemie tyle co w Lubinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts