Bard13 17.10.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Próboałem wyciągnąć jakieś konkretne wnioski z toczących się dyskusji o kominkach z płaszczem wodnym. W domu, który mam nadzieję zbudować, planuję ogrzewanie gazem płynnym. Chciałbym do tego podłączyć kominek, który ogrzewałby wodę w CO (nie interesuje mnie ogrzeanie powietrzem) oraz w miarę możliwości wodę do mycia. Prosiłbym o konkretne sugestie dotyczące jaki piec gazowy (jedno- dwufunkcyjny? kondensacyjny za drogi) dobrać do domu z poddaszem użytkowym o pow 170m2. Docelowo 4 osoby w środku. Jaki kominek założyć i jak go podłączyć do instalacji, tak, żeby działało to dobrze i wydać jak najmniej pieniędzy. Chcę zaoszczędzić na gazie dopalając drzewem, którego mam możliwość mieć sporo i niedrogo, ale nie będę miał czasu i głowy pilnować podkładania drzewa. Dlatego też wole uniknąć technologii ze Star Treka w ogrzewaniu, bo na nie mnie nie stać. Ogrzewanie grzejnikami, żadne podłogówki (chociaż bym chciał w kuchni i łazienkach). Za dobre rady szczerze dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 17.10.2003 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Czy, jeśli nie radę, może ktoś podać jakiś link z dobrym opisem?? na hasło "kominek" wyrzuca tonę postów, i trudno się w nich zorientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts