Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brodzik 80x100 - prysznic na krótszej czy dłuższej ścianie?

Recommended Posts

Będę miała brodzik 80x100cm, Ja jestem raczej z tych mniejszych, ale mój mąż z tych większych.

Jak będzie lepiej zrobić prysznic: na krótszej 80cm czy dłuższej 100cm ścianie, zakładam, że po środku wymienionych ścian. Będziemy mieli też deszczownicę.

Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

Ja dałabym baterię na krótszej ściance. Bateria z reguły trochę odstaje od ściany (niektóre nawet bardzo). W takim układzie możesz się od niej odsunąć bo masz do dyspozycji dłuższą ściankę. Mam nadzieję, że wyrażam się jasno.

Jakiej firmy brodzik (może da się link wkleić?), szukam właśnie czegoś podobnego. Jaką ma głębokość i jaka kabina do tego podchodzi?

Z góry dziękuję za wszystkie informacje :lol:

jadimusic

takie protokątne brodziki ma koło , sanplast ,duravit.Ja właśnie taki wybrałam 150x90. Kupię chyba sanplast bo o połowę tańszy.

duravit:

http://img139.imageshack.us/img139/8614/duravitstarc150x75zv6.jpg

potem wkleję zdjęcia sanpklastu i koło

My mamy brodzik 90x100. Daliśmy panel na krótszą ścianę. Stojąc pod prysznicem drzwi mam z boku, a nie za sobą. Kiedy włączam dysze to wolę żeby chlapało na ścianę a nie na drzwi. :wink:
Ja dałem na dłuższej ścianie. Stoi się przodem do natrysku podczas kąpieli i nie obija się łokciami po kabinie.
jadimusic

takie protokątne brodziki ma koło , sanplast ,duravit.Ja właśnie taki wybrałam 150x90. Kupię chyba sanplast bo o połowę tańszy.

duravit:

http://img139.imageshack.us/img139/8614/duravitstarc150x75zv6.jpg

potem wkleję zdjęcia sanpklastu i koło

Ale mi chodzi konkretnie o 80x100

Ja dałem na dłuższej ścianie. Stoi się przodem do natrysku podczas kąpieli i nie obija się łokciami po kabinie.

Kurna...tyż prawda... o tym nie pomyślałem.... :o

A nie ma problemu, że zachaczasz o baterię lub ściankę po przeciwległej stonie...???

Dla mnie najgorszejest to, jak podczas kąpieli dotykam ścian... takie tam :oops:

Może Twój pomysł to jest właśnie rozwiązanie dla mnie.....

Witaj!

Ja mam 90x100 i mam na dłuższej, na przeciwko drzwi, a w zasadzie będę miał bo jeszcze wszystko w garażu czeka na montaż.

Największa wada to koszt i znalezienie drzwi ( mam kabinę z trzema murowanymi ścianami i szklanymi drzwiami). Ostatecznie wybraliśmy Koło Niven 100.

Bardzo ciężko było znaleźć coś fajnego w rozsądnej cenie.

Za to drzwi 80 jest bardzo dużo i kosztują o wiele mniej.

Mam brodzik firmy RIHO.

pozdrawiam

Największy chyba wybór drzwi prysznicowych ma Novellini. Ja mam ich produkty i są OK. Drzwi występują w różnych seriach i cenach. Każdy znajdzie cos dla siebie. A co do Riho to rzeczywiście mają niezłe produkty, fajny design i przyzwoite ceny. Ja mam u siebie 2 brodziki. Jeden 140x90 (Novellini) i 100x120 (Repabad). Wszystko kupiłem przez internet więc i ceny były atrakcyjne.