Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brodzik 80x100 - prysznic na krótszej czy dłuższej ścianie?

bisia

Recommended Posts

Będę miała brodzik 80x100cm, Ja jestem raczej z tych mniejszych, ale mój mąż z tych większych.

Jak będzie lepiej zrobić prysznic: na krótszej 80cm czy dłuższej 100cm ścianie, zakładam, że po środku wymienionych ścian. Będziemy mieli też deszczownicę.

Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

jadimusic

takie protokątne brodziki ma koło , sanplast ,duravit.Ja właśnie taki wybrałam 150x90. Kupię chyba sanplast bo o połowę tańszy.

duravit:

http://img139.imageshack.us/img139/8614/duravitstarc150x75zv6.jpg

potem wkleję zdjęcia sanpklastu i koło

Ale mi chodzi konkretnie o 80x100

Ja dałem na dłuższej ścianie. Stoi się przodem do natrysku podczas kąpieli i nie obija się łokciami po kabinie.

Kurna...tyż prawda... o tym nie pomyślałem.... :o

A nie ma problemu, że zachaczasz o baterię lub ściankę po przeciwległej stonie...???

Dla mnie najgorszejest to, jak podczas kąpieli dotykam ścian... takie tam :oops:

Może Twój pomysł to jest właśnie rozwiązanie dla mnie.....

Witaj!

Ja mam 90x100 i mam na dłuższej, na przeciwko drzwi, a w zasadzie będę miał bo jeszcze wszystko w garażu czeka na montaż.

Największa wada to koszt i znalezienie drzwi ( mam kabinę z trzema murowanymi ścianami i szklanymi drzwiami). Ostatecznie wybraliśmy Koło Niven 100.

Bardzo ciężko było znaleźć coś fajnego w rozsądnej cenie.

Za to drzwi 80 jest bardzo dużo i kosztują o wiele mniej.

Mam brodzik firmy RIHO.

pozdrawiam

Największy chyba wybór drzwi prysznicowych ma Novellini. Ja mam ich produkty i są OK. Drzwi występują w różnych seriach i cenach. Każdy znajdzie cos dla siebie. A co do Riho to rzeczywiście mają niezłe produkty, fajny design i przyzwoite ceny. Ja mam u siebie 2 brodziki. Jeden 140x90 (Novellini) i 100x120 (Repabad). Wszystko kupiłem przez internet więc i ceny były atrakcyjne.