Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

brodzik 80x100 - prysznic na krótszej czy dłuższej ścianie?

bisia

Recommended Posts

Stań w tym brodziku, albo w tym miejscu gdzie bedzie zamontowany, i sama ocen jak wygodnie.... Ja mam 2 prysznice ale symetryczne, powiem tyle w 90/90cm robi się ciasno gdy trzeba sie schylic albo jakoś tam wygiąc hehe, więc ja bym dała na krótszej, wiecej miejsca- dla męża myjącego tobie plecki :lol: a jesli chodzi o to czy na przeciw drzwi czy kafli to w jednym mam na przeciw drzwi, w dugim kafli, łatwiej jest utrzymac w czystoci gładkie szklane drzwi niż kafle, chodzi mi tu o wyschnieta wodę, kamień... wiadomo na drzwiach widac zacieki na kaflach nie, ale jak przyjdzie do mycia to szybe łatwiej umyć, chyba ze kafle macie szkliwione.... woda na pewno nie przecieknie przez dobrze zamontowane drzwi, nawet jesli ją zaatakujesz 6 dyszami :lol: :lol: :lol: więc rób tak abyś była z tego TY nie my zadowolona.Pozdrawiam

drzwi sie daje po dłuższym boku? chyba raczej jak komu wygodniej :lol: wiec o to tu chodzi, robic tak zeby było włascicielom wygodniej :lol: :lol: ja tez mam bicze i leje sie po szybie, nic sie nie dzieja, no ale tak musialo być bo po prawej stronie jest wneka na szampony, zele, wiec wybór był taki albo leje sie z biczy na drzwi albo na wneke :lol: :lol: . Więc nie ma tu sztywnych zasad.My jesteśmy zadowoleni, nie przeszkadza nam takie umiejscowienie panela, tym bardziej ze na gorze mamy drugi taki sam panel w prysznicu i jest z boku i tez jest dobrze, ale czy lepiej? pojecie wzgledne.pozdrawiam :lol: A tak poza to czesto uzywacie tych biczy? bo ja dziś włączyłam po przeczytaniu tych postów hehe bo zapomnialam o nich, sprawdziłam-działaja ufff Musze je czesciej włączac bo kamieniem zajdą :evil:

Proponuję na krótszej ściance, można np. na przeciwległej wykonać półkę do siedzenia, można też częściowo zagrodzić ścianką (choćby z luksferów), by uzyskać potrzebny wymiar do zabudowy. Bateria wisząca na krótkiej ściance nie przeszkadza zamontować prysznic na ściance dłuższej, bliżej siedzenia.

Pozdrawiam.