artus1 14.11.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Zamiast normalnych drzwi przejsciowych (mieszkanie, wielka plyta) chce wykonac drzwi przesuwne chowane w kasetach. Poniewaz zakup drzwi bezfelcowych jest (jak dla mnie) praktycznie niemozliwy (odnalazlem zaledwie 3 producentow, czas oczekiwania min. 3 miesiace) rozwazam opcje samodzielnego wykonania tego typu "drzwi". Zastanawiam sie nad 2 opcjami i ich dotycza moje pytania: 1. plyta meblowa z otworami na szybe - gdzie na slasku mozna takie wyciac (oprocz castoramy )? 2. drzwi systemowe z szaf wnekowych (podzielone np na 3 czesci: szklo/plyta meblowa 10mm) - czy takie drzwi moga byc zastosowane w systemach "podwieszanych" (bez szyny dolnej)? Czy nie beda sie lamac/rozsuwac? Moze ktos z forumowiczow robil tego tego typu drzwi i moze podzielic sie doswiadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 16.11.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Mam podobny problem. Postanowiłem drzwi przesuwne zrobić z płyty wiórowej okleinowanej. We wszystkich hipermarketach jedyną usługą jest cięcie i ewentualne okleinowanie marnej jakości. Znalazłem w Wołominie zakład handlujący płytami posiadając maszyny stolarskie. Obejrzałem ich prace. Cięcie idealne, okleinowanie dokładne z frezowaniem brzegów, wszystko OK. Podjęli się frezowania otworów do szyb. Jestem na etapie robienia projektu. Sugeruję koncentrować poszukiwania na tego typu zakładach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artus1 17.11.2008 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Coz, pytalem sie juz w stolarniach, u stolarza handlujacego plytami, u ludzi ktorzy robia meble i szafy na wymiar... Wszedzie problemem byl brak odpowiedzniej maszyny :/ Podobno drzwi stosowane w szafach wnekowych (np http://www.umbrella.com.pl/markizy-graf/szafy.jpg) mozna podwiesic tylko na gornej szafie, jednak szukam kogos kto zastosowal je u siebie i moze to potwierdzic [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 17.11.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Hm ja kupilem bez problemu dzwi bezfelcowe, moze warto pytac bezposrednio u producenta (stolarza)? Mam w domu zrobione drzwi przesuwne do lazienki z azurowych drzwi do szaf (dostepne w hipermarketach) Sa sklejone razem, wyglada to tak:http://domzarogiem.yoyo.pl/drzwi.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts